Saeb Erekat bekræfter: – Abbas sagde nej til 100% af Vestbredden, et delt Jerusalem – og tilladelse til indrejse af 150.000 flygtninge til Israel

Du kommer nok ikke til at læse om det i danske medier.
Saeb Erekat: - Israel tilbød mere end
Saeb Erekat: - Israel tilbød mere end "1967-landområdene" (Skærmdump fra PA TV 1. december 2018)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Præsidenten for Det Palæstinensiske Selvstyre Mahmoud Abbas har tidligere åbent sagt, at han i de hemmelige fredsforhandlinger med Israel i 2007 og 2008 afviste en næsten fuld israelsk tilbagetrækning fra Vestbredden. De områder på Vestbredden, som Israel ville beholde, skulle kompenseres med andre landområder. Dét skal du huske hver gang du hører om Israels besættelse og manglende vilje til en to-statløsning, for store norske – og danske! – medier fortier det helt eller næsten fuldstændigt.

Så sendt som den 1. december 2018 bekræftede den palæstinensiske chefforhandler Saeb Erekat i et detaljeret interview på den officielle palæstinensiske TV-kanal PA TV. Palæstinenserne blev tilbudt mere plads til en stat, end hvad der i dag ligger i Vestbredden og Gazastriben, kontrol over de arabiske distrikter i Jerusalem og tilbagevenden af ​​150.000 flygtninge til Israel. Abbas sagde nej!

Her er hvad Erekat sagde ord for ord:

“Jeg hørte [tidligere premierminister i Israel] Olmert siger, at han tilbød [Abbas] 100% af arealet på Vestbredden. Det er sandt. Jeg er vidne til det. Han [Olmert] viste et kort [til Abbas] og sagde: “Jeg vil have [at Israel får] 6,5 procent af Vestbredden, og jeg vil til gengæld give [palæstinenserne] 6,5 procent af området 1948 [=Israels territorierne inden for 1949 våbenstilstandslinjer – også kaldt for 1967-linjerne]. [Olmert] fortalte Abbas: ‘Vestbredden og Gazastribens landområde inden 4. juni 1967 var 6.235 kvadratkilometer. Erekat siger [Erekat sagde til Abbas]: “Det er 50 kvadratkilometer uden jord i Jerusalem og Latrun.” Vi vil dele dem mellem os, så arealet er 6.260 km2. [Jeg fortalte Abbas:] Olmert vil give dig 20 kvadratkilometer, så du kan sige [til palæstinenserne]: “Jeg fik mere end 1967 linjerne.” Hvad angår Jerusalem [sagde Olmert]: “Hvad der er arabisk forbliver arabisk, og hvad der er jødisk forbliver jødisk, og vi holder det som en åben by … [Olmert] sagde: ‘Flygtningenes ret til at vende tilbage til staten Palæstina er deres lov. Men når det kommer til Israel, åbner vi for [i alt] 150.000 flygtninge over ti år, 15.000 [årligt] over 10 år.”

Se indslaget på PA TV 1. december 2018 (oversat til engelsk af Palestinian Media Watch – og udgivet for et par dage siden) .


Note fra MIFF-DK Redaktionen:

Palæstinenserne har før indrømmet afvisningen af Olmerts forslag i 2007-2008. Hvis du vil fordybe dig (på engelsk) i hvad der er sket, kan vi anbefale følgende:

“Ehud Omert still dreams of peace”, The Australian. 2009-11-27

“REVEALED: OLMERT’S 2008 PEACE OFFER TO PALESTINIANS
‘Post’ obtains copy of Abbas’ sketch of proposed Palestinian state; Former PM Olmert blames Livni, Barak for breakdown of talks.
” 2013-05-24

Abbas admits he rejected 2008 peace offer from Olmert. PA president says he declined proposal — which included near-total withdrawal from West Bank and relinquishing Israeli control of Jerusalem’s Old City — because he wasn’t allowed to study map.” 2015-11-19Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsraelske videnskabsmænd har fremstillet verdens første 3D-printet hjerte med menneskevæv og blodkar
Næste artikelMød menneskene bag MIFF Danmark på 1-års fødselsdagen
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise