Palæstinenserne har fået 500.000 vaccinedoser af USA

PA nægtede tidligere på året at modtage 1,2 millioner vaccinedoser af Israel.
Her ses de 500.000 vaccinedoser som de palæstinensiske myndigheder har modtaget fra USA. (Foto: Wafa)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

De palæstinensiske myndigheder (PA) i deres selvstyreområder i Judæa og Samaria (Vestbredden) har modtaget omkring en halv million Moderna-vaccinedoser fra USA via COVAX, skriver Times of Israel.

– Vi er glade for at give 500.000 doser af Moderna-vaccinen og redde palæstinensiske liv, udtaler USAs udenrigsminister Anthony Blinken.

300.000 doser går til Judæa og Samaria, 200.000 doser går til Hamas-regimet i Gaza, oplyser palæstinensiske sundhedsmyndigheder. Vaccinerne er blevet leveret via COVAX-programmet i Verdens sundhedsorganisation som arbejder for at skaffe vacciner til lav- og mellemindkomstlande.

PA har forsøgt at skaffe tiltrækkeligt med vacciner og forhindre at sundhedssystemet kollapser. i skrivende stund er 729.000 palæstinensere blevet vaccineret mindst 1 gang, 442.000 er færdigvaccineret – heraf er over 100.00 blevet vaccineret af Israel – læs HER.

trods udfordringerne med at skaffe vacciner, har PA sagt NEJ til at få over 1,2 millioner vaccinedoser af Israel. PA påstod at vaccinerne fra Israel havde for kort holdbarhed, men Israel brugte efterfølgende de samme doser til at vaccinere egne statsborgere. De doser som Israel ikke nåede at bruge blev sendt til Syd Korea som var meget taknemlig for at får vaccinerne – læs HER. PA afviste også 2 Corona-nødhjælps leveringer fra Emiraterne i samarbejde med Israel. PAs afvisning skabte stor vrede blandt emiraterne – læs HER.

Læs: PAs sundhedsministerium indrømmer vaccine-snyd efter hård kritik fra palæstinensiske NGO’er. Flere vaccine-doser gik til palæstinensiske VIP’er og Jordans kongefamilie.

Læs: Trods Corona-krisen, gav PA i 2020 mindst 1 milliard kroner i belønning til terrorister. Her er tallene som de palæstinensiske myndigheder (PA) har forsøgt at skjule. Se hvor mange penge du har været med til at betale til terrorister med israelske liv på samvittigheden.

Læs også: MIFFs information fremhævet i Folketinget. Den 5. maj var der en større debat i Folketinget for og imod dansk bistand til de palæstinensiske selvstyremyndigheder.

Udover vacciner fra COVAX har PA også selv skaffet vacciner: Kina har givet palæstinenserne 100.000 vaccinedoser. De palæstinensiske myndigheder (PA) fortsætter med at gøre det som de er bedst til – at få donationer fra udlandet. Samtidigt brugte PA mindst 1 milliard kroner på terrorbelønning i 2020, korruptionen i PA har kronede dage, hvor er de internationale krav til PA? Læs HER.

PA forhandler desuden med Pfizer om at købe fire millioner doser. Indtil videre har PA fået én million doser fra Pfizer.

Ligesom Israel oplever PA også fjerde Corona-bølge. Israel har netop passeret én million smittede – læs HER.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelKnesset-politiker død af hjerteanfald
Næste artikelNobelprisvinder Arafat: – Du vil se israelerne flygte som rotter
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise