Palæstinensiske myndigheder sagde NEJ – Sydkorea takker JA til 700.000 vaccinedoser fra Israel

Israel vil modtage tilsvarende antal doser jf. Sydkoreas aftale med Pfizer.
De palæstinensiske sundhedsmyndigheder sagde NEJ til at modtage 1,2 millioner doser af Pfizer vaccinen fra Israel. Nu har Sydkorea takket JA til at modtage 700.000 doser fra Israel. (Foto: Marco Verch, https://www.flickr.com/photos/30478819@N08/)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israel og Sydkorea har indgået aftale om at Israel leverer 700.000 doser af Pfizer vaccinen hvis holdbarhed snart udløber, meddelte Israels premierminister Naftali Bennett og kaldte aftalen for en “win-win” aftale for begge lande, skriver avisen Times of Israel.

Aftalen blev indgået få uger efter de palæstinensiske myndigheder (PA) bakkede ud af lignende aftale med Israel om levering af 1,2 millioner doser. Ifølge PA var vaccinedoserne var for tæt på udløbsdato, det til trods for at Israel brugte de samme doser til at vaccinere israelske teenagere.

16. juni skrev MIFF: Israel giver palæstinenserne 1,2 millioner vaccinedoser. Vaccinerne er øremærket indbyggerne i Judæa og Samaria (Vestbredden) samt Gaza.

21. juni skrev MIFF: PA sagde først ja, så nej og nu måske ja til vaccineaftale med Israel. Mens de palæstinensiske myndigheder (PA) ikke ved hvad de vil, vil andre lande gerne have vaccinerne PA sendte retur til Israel (PA endte med at sige NEJ).

Israel vil leverer doserne med udløb ultimo juli snarest muligt til Sydkorea. Til gengæld vil Israel samme antal doser fra sydkoreanske ordrer senere på året.

– Vi forsætter med at beskytte israelske statsborgeres liv, udtalte Bennett i erklæring.

– Vaccinerne er effektive og livreddende – det er en kendsgerning. Vi blev enige om at udveksle vacciner i en win-win aftale. Sydkorea modtager vacciner fra vores eksisterende lagre, og vi vil modtage samme antal doser fra deres fremtidige ordrer, udtalte Bennett.

Aftalen blev forhandlet på plads af Israels sundhedsministerium i samarbejde med udenrigsministeriet og det nationale sikkerhedsråd.

Aftalen blev indgået i samarbejde med Pfizer og kom efter flere samtaler i løbet af de seneste dage mellem Bennett og Pfizers administrerende direktør Albert Bourla.

Aftalen vil træde i kraft i løbet af de kommende par dage, når Sydkorea har inspiceret vaccinerne. De koreanske vacciner vil ankomme i Israel i løbet af fjerde kvartal 2021.

Aftalen mellem Israel og Sydkorea blev indgået efter PA underskrev lignende aftale med Israel, men som tidligere nævnt bakkede PA efterfølgende ud af aftalen.

I juni meddelte de palæstinensiske sundhedsmyndigheder at de havde annulleret aftalen. Israel havde allerede leveret omkring 100.000 doser med udløb utlimo juni.

Israels sundhedsministerium udtalte at vaccinedoserne sikre at bruge samt at Israel “vaccinerede israelske borgere med samme doser.”

Embedsmænd understreger at det er almindelig praksis at bruge vacciner med kort udløbsdato og længe holdbarhedsdatoen ikke er overskredet, er produktet sikker i brug.

Israel har 1,4 millioner vaccinedoser med udløb ultimo juli. Premierminister Bennett håber at flest mulige doser kan nå at blive brugt inden deres holdbarhed udløber ved at få vaccineret 300.000 børn i alderen 12-15 år.

Israel indkøbte flere millioner vaccinedoser fra Pfizer og var blandt de første lande som modtog dem ultimo 2020.

Læs MIFFs artikler om den danske forbindelse til Israels vaccineindsats HER.

Over 5,6 millioner israelere – ud af en befolkning på mere end 9,3 millioner er blevet vaccineret med mindst èn dosis. Tæt på 5,2 millioner har modtaget anden dosis.


Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsraelsk kvinde har doneret sin nyre til syg lille Gaza-dreng
Næste artikel– Ensidig fordømmelse af Israel er motiveret af had mod en jødisk stat
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise