Israel giver palæstinenserne 1,2 millioner vaccinedoser

Vaccinerne er øremærket indbyggerne i Judæa og Samaria (Vestbredden) samt Gaza.
Her ses palæstinensisk læge blive vaccineret primo marts 2021, efter Israel gav palæstinenserne flere doser af Moderna-vaccinen.
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israel vil i løbet af de kommende dage, give de palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) 1,2 millioner Pfizer Corona-vaccinedoser, har Israels nye sundhedsminister Nitzan Horowitz besluttet, skriver avisen Ha’aretz.

Vaccineleveringen er forskud på levering fra Pfizer til PA i første kvartal 2022. I bytte for Israels tidlige levering til PA, vil Pfizer leverer vacciner tiltænkt PA til Israel og dermed sikre at der ikke vil opstå fremtidig vaccinemangel.

Vaccinerne leveret fra Israel er øremærket indbyggerne i PAs selvstyreområder i Judæa og Samaria (Område A og B) og det Hamas-styret Gaza. Ifølge palæstinensiske sundhedsmyndigheder har 436.275 palæstinensere i Judæa og Samaria samt Gaza modtaget mindst én dosis, omkring 260.000 er færdigvaccineret. 100.000 af dem er palæstinensere med arbejdstilladelse i Israel, som Israel har sørget for at vaccinere – læs HER.

Derudover har Israel også giver flere tusind doser øremærket palæstinensisk sundhedspersonale, palæstinensiske ledere blev anklaget af palæstinensiske NGO’er for at springe vaccinekøen over – læs HER.

i skrivende stund er kun 52.000 indbyggere i Gaza påbegyndt vaccineprocessen. Ifølge palæstinensiske sundhedsmyndigheder vil Gaza de kommende dage modtage 226.000, men flere indbyggere i Gaza vil ikke vaccineres.

Beslutningen om at levere de 1,2 millioner vaccinedoser til palæstinenserne blev truffet af den tidligere Netanyahu-regering, nu er de sidste detaljer i aftalen så faldet på plads.

Israel var et af hvis ikke det hurtigste land i verden til at vaccinere sin befolkning mod Corona. Nu er Corona-krisen mere eller mindre et overstået kapitel i Israel.

Også i PAs selvstyreområder i Judæa og Samaria falder smitten.

Der er så vidt vides kun 15 indlagte Corona-patienter i PAs slevstyreområder i Judæa og Samaria.

I Gaza er der så vidt vides 65 indlagte Corona-patienter.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelAdvarer PA mod at genoptage fredsforhandlinger med Israel
Næste artikelSe Conrad Myrland i debat med ung kommunist
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise