Sundhedspersonale på Shaare Zedek hospitals Corona-afdeling. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Israel har passeret én million Corona-tilfælde

Samtidigt er knap en million israelere endnu ikke vaccineret.

Over 9800 israelere testet positive for Corona 23. august – det er et af de højeste antal ny smittede under Corona-krisen. Israel har således i skrivende stund passeret over én million smittede siden pandemien brød ud primo 2020, skriver Times of Israel.

Mens tredje Corona-bølge strømmede ind over Israel i januar 2021, var der dagligt over 10.000 ny-smittede. Efter Israels verdensrekord i vaccinering af sine indbyggere, faldt antallet af smittede drastisk – læs HER, desværre er situationen siden vendt i løbet af de seneste uger og smittetallet er øget voldsomt. Til sammenligning var der i maj under 50 ny-smittede om dagen.

Israelsk studie viser at vaccinens effekt og beskyttelse mod smitte aftager en del med tiden. Derfor tilbyder Israel som det første land i verden tredje stik til alle voksne fra 30 år og opefter for at styrke immuniteten hos tidligt vaccinerede. Derudover har studier vist at Pfizer-vaccinen ikke er lige så effektiv effektiv mod delta-varianten som er mere smitsom end tidligere Corona-mutationer.

Det israelske studie siger intet om hvorvidt vaccinerede mister beskyttelsen mod et svært Corona-forløb, efter der er gået 6 måneder eller mere siden de blev vaccineret. Data fra Corona-indlæggelserne viser at vaccinerede i høj grad er beskyttet mod et svært sygdomsforløb, til trods for et fald i de vaccineredes immunitet mod smitte.

Langt fra alle israelere er vaccineret, selvom data fra de seneste dage viser stigning i israelernes tilslutning til vaccinering, er der fortsat knap én million som har takket nej til at blive vaccineret. De arabiske samfund og ultraortodokse jøder er overrepræsenteret i statistikken over ikke-vaccinerede.

Tilbage i april skrev MIFF at Israel havde lukket alle Corona-afdelinger ned, grundet lave smittetal. Nu oplever hospitalerne stigende pres.

I skrivende stund er 1124 patienter indlagt, 678 af dem er alvorligt ramt af Corona. 123 patienter ligger i respirator. 12 personer døde mandag, 30 døde søndag. Langt de fleste indlagte patienter er ikke vaccineret.

corona: 90% af patienterne behandlet med israelsk medicin blev hurtigt raske igen – læs her.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp