Israel har passeret én million Corona-tilfælde

Samtidigt er knap en million israelere endnu ikke vaccineret.
Sundhedspersonale på Shaare Zedek hospitals Corona-afdeling. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Over 9800 israelere testet positive for Corona 23. august – det er et af de højeste antal ny smittede under Corona-krisen. Israel har således i skrivende stund passeret over én million smittede siden pandemien brød ud primo 2020, skriver Times of Israel.

Mens tredje Corona-bølge strømmede ind over Israel i januar 2021, var der dagligt over 10.000 ny-smittede. Efter Israels verdensrekord i vaccinering af sine indbyggere, faldt antallet af smittede drastisk – læs HER, desværre er situationen siden vendt i løbet af de seneste uger og smittetallet er øget voldsomt. Til sammenligning var der i maj under 50 ny-smittede om dagen.

Israelsk studie viser at vaccinens effekt og beskyttelse mod smitte aftager en del med tiden. Derfor tilbyder Israel som det første land i verden tredje stik til alle voksne fra 30 år og opefter for at styrke immuniteten hos tidligt vaccinerede. Derudover har studier vist at Pfizer-vaccinen ikke er lige så effektiv effektiv mod delta-varianten som er mere smitsom end tidligere Corona-mutationer.

Det israelske studie siger intet om hvorvidt vaccinerede mister beskyttelsen mod et svært Corona-forløb, efter der er gået 6 måneder eller mere siden de blev vaccineret. Data fra Corona-indlæggelserne viser at vaccinerede i høj grad er beskyttet mod et svært sygdomsforløb, til trods for et fald i de vaccineredes immunitet mod smitte.

Langt fra alle israelere er vaccineret, selvom data fra de seneste dage viser stigning i israelernes tilslutning til vaccinering, er der fortsat knap én million som har takket nej til at blive vaccineret. De arabiske samfund og ultraortodokse jøder er overrepræsenteret i statistikken over ikke-vaccinerede.

Tilbage i april skrev MIFF at Israel havde lukket alle Corona-afdelinger ned, grundet lave smittetal. Nu oplever hospitalerne stigende pres.

I skrivende stund er 1124 patienter indlagt, 678 af dem er alvorligt ramt af Corona. 123 patienter ligger i respirator. 12 personer døde mandag, 30 døde søndag. Langt de fleste indlagte patienter er ikke vaccineret.

corona: 90% af patienterne behandlet med israelsk medicin blev hurtigt raske igen – læs her.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelBrandterroren fra Gaza er tilbage igen – IDF har angrebet Hamas-mål
Næste artikelEU: Palæstinensiske myndigheders vold mod menneskerettighedsaktivister uacceptabel
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise