Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Corona: 90% af patienterne behandlet med israelsk medicin blev hurtigt raske

Her ses patient under behandling med ny Corona-medicin udviklet af professor Nadir Arber. (Foto: Ichilov hospital)
Nu mangler blot sidste studiefase før Corona-medicinen vil være klar til brug.

Omkring 93% af 90 alvorligt syge Corona-patienter behandlet på forskellige græske hospitaler med ny Corona-medicin udviklet på det israelske hospital Ichilov i Tel Aviv, blev udskrevet efter 5 dage eller mindre. Den nye medicin er i skrivende stund inde i fase 3 af det kliniske studie, skriver Jerusalem Post.

Fase 2-studiet bekræftede resultaterne af fase 1-studiet gennemført i Israel. Under fase 1 blev 29 ud af 30 moderat til alvorligt syge Corona-patienter raske i løbet af få dage. Læs mere HER.

– Hovedformålet med studiet var at sikre at medicinen er sikker til brug på patienterne. Indtil videre er der ikke registreret nævneværdige bivirkninger blandt patienterne, udtaler professor Nadir Arber.

Arber og hans team, blandt dem doktor Shiran Shapira har udviklet medicinen baseret på molekylen CD24 der findes i kroppen, som professoren har studeret i 25 år. Fase 2-studiet belv gennemført i Grækenland fordi Israel ikke havde tilstrækkeligt med relevante patienter.

– Det er afgørende at huske på, at 19 ud af 20 Corona-patienter ikke har behov for behandling. Efter et vindue på fem til tolv dage, vil tilstanden blandt omkring 5% af patienterne blive forværret, forklarer professoren som står bag den nye medicin.

Hovedårsagen til at patienternes tilstand forværres, er en overaktivering af immunforsvaret (også kaldet cytokinstorm). Hos Corona-patienter medfører cytokinstorm at systemet angriber patientens raske celler i lungerne.

– Det er netop det problem som vores medicin stopper, forklarer Arber.

Professor Arber understreger at hans behandling (EXO-CD24), ikke påvirker hele immunforsvaret, men derimod kun retter på den specifikke mekanisme og hjælper med at rette op på balancen.

– Medicinen er et præcisionsmedikament. Vi er virkelig glade for at have fundet et effektivt værktøj som kan tackle syddommens fysiologi, tilføjer Arber.

Nu er de israelske forskere klar til at gå i gang med tredje og sidste fase af studiet.

– Uanset hvor lovende resultaterne er i de første faser af behandlingen, er der ingen garanti for noget før resultaterne er blevet sammenlignet med patienter som fik placebo, forklarer Arber.

155 patienter deltager i tredje fase af studiet. 2/3 vil blive behandlet med den nye medicin, 1/3 vil få placebo (ikke virksom).

Studiet er planlagt til at blive gennemført i Israel, det kan også blive gennemført i andre lande, hvis der ikke er tilstrækkeligt med relevante patienter i Israel.

– Vi håber på at være klar med medicinen senere i år, siger Arber.

Bekræftes de lovende resultater fra fase 1- og 2, kan den prisbillige medicin hurtigt ligge klar på hospitalernes hylder. Derudover kan behandlingen, hvis den viser sig effektiv også bruges mod andre sygdomme, understreger Arber.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem