- Vi skal have en stat med Jerusalem som hovedstad. Vores flygtninge skal vende tilbage, sagde de palæstinensiske myndigheders (PA) premierminister under COP26 i Glasgow. (Foto: 108th (Centenary) Session of the International Labour konference, Geneva, 10-21 Juni 2019, flickr.com)

PA: – Israelsk ‘besættelse’ kritisk miljøtrussel

- Vi skal have en stat med Jerusalem som hovedstad. Vores flygtninge skal vende tilbage, sagde de palæstinensiske myndigheders (PA) premierminister under COP26 i Glasgow.

Verdenslederne samledes frem til den 12. nov til FN’s klimakonference COP26 i Glasgow, her sagde Israels premierminister Naftali Bennett blandt andet; Israel kan komme med vigtige bidrag til kampen mod den globale opvarmning ved at udnytte israelernes teknologiske kreativitet og opfindsomhed på at finde løsninger «man endnu ikke har fundet på», sagde Israels premierminister Naftali Bennett til verdenslederne under FN’s klimakonference COP26 i Glasgow.

Adfærdsændring alene kan ikke nedbringe udslip i verden, mener premierminister Bennett. Han maner at der skal teknologi og innovation til – her har Israel meget at bidrage med.

– Vi vil gerne bidrage med Israels mest værdifulde energikilde – israelernes energi og hjernekraft som driver vores innovation og opfindsomhed. Det er her Israel kan gøre en reel forskel, sagde premierminister Bennett under sin tale på topmødet. Læs MIFFs artikel om konferencen HER.

Mens verdenslederne havde travlt med at diskutere klimaforandringer og hvad der skal til for at ændre den bekymrende udvikling som påvirker kloden, havde de palæstinensiske myndigheders (PA) premierminister, en helt anden agenda å dagsordnen;

Israels “besættelse af Palæstina” er den største miljøtrussel, det palæstinensiske folk står over for, sagde de palæstinensiske myndigheders premierminister, Mohammed Shtayyeh under FN’s klimakonference (COP26), skriver Jerusalem Post.

“Vi er her i dag for at fortælle verden, at den israelske besættelse er den mest kritiske langsigtede trussel mod det palæstinensiske miljø,” Tweetede Shtayyeh forud for sin tale;

PA’s premierminister var en af 30 premierministre, inkl. Israels premierminister Bennett som talte under konferencen, som slutter 12. november.

I stedet for at tale om reelle klimaproblemer brugte Shtayyeh de få minutter han fik på den globale scene til at give Israel og bosættelsesaktivitet skylden for miljøproblemerne i PA’s selvstyreområder i Område A & B i Judæa & Samaria (Vestbredden) og i Gaza som siden 2007 har været under den iransk-støttet terrorgruppe Hamas’ kontrol. Læs om Hamas HER. Læs om Irans rolle HER.

“Israels håndtering af affald, især giftigt affald og fast affald, er hovedårsagerne til forurening i Palæstina,” sagde Shtayyeh og tilføjede “vores ressourcer er stjålet af vores nabo Israel,”.

Shtayyeh anklagede Israel for at fælde 2,5 millioner træer i de palæstinensiske områder siden 1970, heraf 800.000 oliventræer og tilføjede at i Gaza er 95 % af grundvandet allerede forurenet. Det Døde Hav vil udtørre inden 2044, hvis ikke Israel stopper med at udvinde salt og mineraler, sagde han.

Den 17. februar 2020, skrev MIFF; Gaza får rent drikkevand med israelsk teknologi. Prøveprojekt i Gaza for at give beboerne bedre adgang til rent drikkevand – læs HER.

Ifølge Shtayyeh underskrev PA-regeringen 2016 Paris-aftalen og var for 10 år siden nogle af ​​de første til at vedtage nationale miljøtilpasningsplaner, inkl. program for “grønne Palæstina,”. Og tilføjede at offentlige institutioner har vedtaget at solenergi skal være den vigtigste kilde til elektricitet inkl. 500 skoler samt at målet er at udvide det til alle uddannelsesfaciliteter.

“Vi har en række offentlige planer og projekter som binder bæredygtig udvikling til grøn og ren energi. Vi arbejder også med et stort antal internationale partnere og faktisk med den private sektor for at engagere os i vandbehandling.” Sagde han

Se hvor mange penge Danmark giver PA i 2021-2025 HER


“Den israelske besættelse er den største stopklods for bæredygtig udvikling i Palæstina. Besættelsen skal komme til en øjeblikkelig ende, så vores folk kan leve i frihed og værdighed og kan gøre det i et selvstændigt område med Jerusalem som hovedstad. Vores flygtninge skal have lov til at komme hjem til deres landområde,” sagde han.

“Jeg håber, vi vil fortsætte med at samarbejde og arbejde sammen for at sikre ren luft og et rent og grønnere miljø for alle,” sagde han.

Den israelske NGO Regavim reagerede prompte på beskyldningerne fra PA’s premierminister og tilføjede at han er en “antisemit” og en “løgner”. Regavim kom via Twitter med konkrete eksempler på hvordan PA forsømmer miljøet, inkl. forurening af vandløb med spildevand fra palæstinensiske marmorfabrikker og palæstinensisk olivenolieproduktion og tilføjede at PA ikke stopper afbrænding af ​​affald, såsom bildæk.

Læs også; Palæstinenserne bygger fire gange så hurtigt som israelerne i Område C i Judæa og Samaria. Danmark og EU finansierer massivt ulovligt palæstinensisk byggeri i israelsk kontrolleret Område C i Judæa og Samaria (Vestbredden).

Og; Tyskland blåstempler ulovlige PA-byggerier i Område C i Judæa & Samaria med over 700 millioner kroner. Palæstinensiske myndigheders premierminister Mohammed Shtayyeh er en glad mand efter Tyskland blåstempler ulovlige PA-byggerier i israelsk kontrolleret Område C i Judæa & Samaria med over 700 millioner kroner.


Se også MIFFs interview med Regavim her;

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp