Search
PA's 85-årige præsident Mahmoud Abbas talte ved FNs generalforsamling via videolink i stedet for fysisk fremmøde i New York efter han ikke fik et møde på plads med USA's præsident Biden. (Foto: FN)

Abbas FN-tale viser hvorfor han ikke er en fredspartner

Du behøver ikke lede længere end Mahmoud Abbas' seneste tale for at forstå hvorfor.

Du behøver ikke lede længere end de palæstinensiske myndigheders (PA) præsident, Mahmoud Abbas’ seneste tale for at forstå hvorfor han ikke er en partner for fred, skriver Maurice Hirsch i indlæg hos Palestinian Media Watch (PMW).

I sin tale ved FN’s generalforsamling omtalte PA-præsident Abbas oprettelsen af staten Israel som en katastrofe, Abbas omskrev historien, afviste al kritik af PA’s terrorløn (Pay for Slay) politik og kom med flere direkte løgne. Læs om PA’s terrorløn til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden HER.

Her er Maurice Hirsch’ gennemgang af de væsentlige punkter i Abbas’ tale:

Abbas startede sin tale med at bemærke at «i år er det 73 år siden Nakba». Ordet «Nakba», oversættes bedst fra arabisk til dansk som «katastrofe». Nakba bruges i palæstinensisk terminologi til at referere til oprettelsen af staten Israel i 1948. For Abbas og de palæstinensiske myndigheder (PA) er problemet ikke israelske bosættelser opført i Judæa & Samaria efter 1967 og Seksdags Krigen, men derimod Israels eksistens. Læs hvorfor israelske bosættelser i Judæa & Samaria er LOVLIGE i henhold til folkeretten.

Videre kritiserede Abbas dem som hævder at der ikke er palæstinensiske fredspartnere, og at palæstinenserne «aldrig går misser en mulighed for at gå glip af en mulighed». Abbas krævede desuden at se bevis for at de har afvist seriøse fredsforslag. Læs herboende kristen-palæstinensisk libaneser, Hanna Ziadeh; Hanna Ziadeh til palæstinenserne – sig nu JA til “Palæstina”

Abbas har tydeligvis glemt at Israel flere gange er kommet med tilbud om fred – eksempelvis fra Israels premierminister Ehud Olmert i 2008 – læs HER. Olmert tilbød en palæstinensisk stat som ville dække stort set HELE Judæa & Samaria (PA har jf. Oslo-aftalerne fra primo 1990’erne selvstyre og kontrol over Område A og B, mens Israel jf. Oslo-aftalerne har kontrol over Område C i Judæa & Samaria). Israel ville, hvis PA havde sagt JA til tilbuddet, kun beholde få procenter af Judæa & Samaria – områder med større bosættelser. Til gengæld ville palæstinenserne få et tilsvarende areal i Israel. Læs også; Saeb Erekat bekræfter: – Abbas sagde nej til 100% af Vestbredden, et delt Jerusalem – og tilladelse til indrejse af 150.000 flygtninge til Israel

Men Abbas sagde, traditionen tro, NEJ til tilbuddet – ligesom de har gjort hver eneste gang – læs HER. Palæstinenserne har igen og igen sagt nej til at få deres egen stat Hvis palæstinenserne virkelig ønsker deres egen stat, hvorfor har de så gentagne gange afvist tilbud om “Palæstina”? Hvor mange gange vil du gætte på at palæstinenserne har sagt NEJ til “Palæstina” – få svaret HER.

I stedet for at indgå en aftale med Israel som kunne have endt konflikten, fortsætter Abbas og andre palæstinensiske ledere kommer med krav som vil udslette Israel – Abbas kræver at flere millioner af efterkommere af arabere som flygtede fra området under Uafhængighedskrigen i 1948 – og aldrig har sat fod i Israel – skal flytte til dagens Israel. I realiteten vil det betyde demografisk selvmord for Israel – læs HER.

PA’s premierminister Muhammad Shtayyeh gentog Abbas’ løfte om at PA vil bruge hver eneste krone til at fortsætte udbetaling af terrorløn til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden – læs HER.


PA bryder flere forpligtelser i Oslo-aftalerne:

Abbas påstod desuden i sin tale, at palæstinenserne fortsat forpligter sig til ALLE elementer i Oslo-aftalerne, samtidigt med at han i sine udtalelser sagde det stik modsatte. I Oslo-aftalerne forpligtede de palæstinensiske myndigheder sig blandt andet til at forhindre opildning/forherligelse at terror, vold, død, antisemitisme, Holocaust og andet. Alligevel afviste Abbas enhver international kritik af palæstinensisk skolepensum som netop er fyldt med opildning/forherligelse at terror, vold, død, antisemitisme, Holocaust og andet. Derfor har EU netop fulgt Norge og tilbageholdt 150 millioner kroner til PA & FN-agenturet UNRWA’s skolepensum – læs HER.

Som tidligere nævnt bruger PA hvert eneste år flere milliarder kroner på at udbetale terrorløn til terrorister med israelske liv på samvittigheden. Til trods for at PA i henhold til Oslo-aftalerne er forpligtet til at forhindre terror. I sin tale til FN hyllede Abbas «de heroiske fanger». Den 5. maj var der en større Folketingsdebat om dansk stop for PA-bistand. MIFF information om PA’s udbetaling af terrorløn blev fremhævet under debatten – se debatten HER.

I henhold til Oslo-aftalerne har PA KUN kontrol over Område A & B, mens Israel har kontrol over Område C i Judæa & Samaria. PA må således IKKE bygge i Område C – alligevel giver blandt andet Danmark & EU milliarder til PA’s ulovlige byggerier i Område C – læs HER.

Hirsch opsummere Abbas’ FN-tale således:

«I Abbas verdensbillede var oprettelsen af Israel en katastrofe. For at der kan blive fred, skal Israel underkaste sig en opdigtet palæstinensisk narrativ og udslette sig selv. I mellemtiden kan PA, ifølge Abbas, opildne til terror, promoverer vold og belønne terror med store summer. Til trods for at have forkastet et israelsk tilbud om fred, hvor der for første gang i historien ville blive oprettet en palæstinensisk stat på et landområde som er større end områderne som Israel fik kontrol over i 1967, påstår Abbas fortsat at han arbejder for at opnå fred».

PA’s 85-årige præsident har aldrig været mere upopulær blandt sine egne, end han er nu – læs HER. Abbas holdt sin FN-tale via videolink fra Ramallah – han valgte ikke at være fysisk til stede ved FN’s generalforsamling i New York efter han ikke fik et møde med USAs præsident Biden.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp