PA-præsident Abbas har aldrig været mere upopulær

Omkring 80% af palæstinenserne vil have at de palæstinensiske myndigheders (PA) præsident trækker sig.
Mahmoud Abbas på talerstolen under FNs generalforsamling i 2014. (Foto: Amanda Voisard, FN)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Ny meningsmåling viser at omkring 80% af palæstinenserne vil have at de palæstinensiske myndigheders (PA) præsident, Mahmoud Abbas trækker sig.

Palæstinensernes utilfredshed med Abbas er ikke ny, men er taget til efter den palæstinensiske aktivist Nizar Banat, som var en kendt anti PA-aktivist som blandt andet forsøgte at få EU til at stoppe deres PA-bistand grundet PA’s mangeårige korruption. Læs: Kritiserede de palæstinensiske myndigheder på sociale medier – døde under arrest.

Læs: Palæstinensiske demonstranter kræver at Abbas går af – EU giver Abbas 3 milliarder kroner. Mens gaderne koger i Ramallah og demonstranter kræver at PAs præsident Abbas går af, har EU netop givet PA 3 milliarder kroner i lån, hvad vil milliarderne mon gå til?

Læs: Palæstinensiske journalister beder om FN-beskyttelse mod palæstinensiske myndigheder. Har det ikke journalistisk interesse i Danmark at dække hvad palæstinensiske journalister udsættes for af de palæstinensiske myndigheder (PA) som EU og Danmark støtter med milliarder?

Læs: Palæstinenserne har fået nok af PA-korruption. Flere og flere i det palæstinensiske samfund vil vælte de palæstinensiske myndigheder (PA). De palæstinensiske myndigheder slår hårdt ned på opposition og kritikere.

Læs: EU: Palæstinensiske myndigheders vold mod menneskerettighedsaktivister uacceptabel. Usædvanlig hård kritik og fordømmelse af de palæstinensiske myndigheder (PA).

– Det er den værste måling vi har set for præsident Abbas. Aldrig har han været i så dårlig en position som nu, udtaler Khalil Shikaki, leder af Palestinian Center for Policy and Survey Research, til Israel Hayom.

79% af palæstinenserne vil have at Abbas trækker sig. Trods for hans faldende popularitet og hans aflysning af PA-valget tidligere i år, ser det internationale samfund fortsat den 85-årige PA-præsident som palæstinensernes retmæssige leder.

Sideløbende med at støtten til Abbas har nået et nyt lavpunkt, er støtten til Abbas’ rival, den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007, her flere måneder efter den seneste Gaza-krig fortsat meget høj. Den seneste meningsmåling viser at 45% af palæstinenserne vil have at terrorgruppen Hamas leder og repræsenterer dem, kun 19% mener at PA-præsident Abbas’ sekulære Fatah-parti bør fortsætte med at lede dem.

59% mener at PA er blevet en byrde for palæstinenserne 83% mener at PA’s institutioner er korrupte.

63% af palæstinenserne mener at anti-PA aktivist Nizar Banat blev myrdet efter ordre fra PA’s ledelse eller sikkerhedsledelsen. Kun 22% mener at der var tale om et uheld.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelFN gav taletid til «slagteren fra Teheran»
Næste artikelHollywood-stjerne investerer i israelsk virksomhed
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise