Der har på det seneste været mange demonstrationer i Judæa og Smaria (Vestbredden) mod de palæstinensiske myndigheder. Demonstranterne kræver åbenhed omkring efterforskningen af dødsfaldet på aktivisten Nizar Banat. Mange demonstranter er blevet arresteret af palæstinensiske sikkerhedsstyrker. Her ses demonstration i Ramallah, 24. juni 2021. (Foto: Flash90)

EU: Palæstinensiske myndigheders vold mod menneskerettighedsaktivister uacceptabel

Usædvanlig hård kritik og fordømmelse af de palæstinensiske myndigheder (PA).

EU har udsendt udtalelse, inklusiv EØS-landene Norge, Schweitz og Storbritannien. I udtalelsen kritiserer de, de palæstinensiske myndigheder (PA) for vold og arrestation meningsmodstandere – læs udtalelsen HER.

Baggrunden for kritikken er at de palæstinensiske myndigheders sikkerhedsstyrker den 21. og 22. august arresterede et stort antal palæstinensiske aktivister i Ramallah. Aktivisterne kræver åbenhed omkring efterforskningen af dødsfaldet på den politiske aktivist Nizar Banat, som døde da de palæstinensiske sikkerhedsstyrker arresterede ham 24. juni – læs HER. Banat var en stor kritiker af de palæstinensiske myndigheder, vidner fortalte at Banat blev udsat for alvorlige slag under arrestationen.

Læs: Palæstinenserne har fået nok af PA-korruption. Flere og flere i det palæstinensiske samfund vil vælte de palæstinensiske myndigheder (PA).

Læs: Palæstinensiske demonstranter kræver Abbas går af – EU giver Abbas 3 milliarder kroner. Mens gaderne koger i Ramallah og demonstranter kræver at PAs præsident Abbas går af, har EU netop givet PA 3 milliarder kroner i lån, hvad vil milliarderne mon gå til?

Læs: Palæstinensiske journalister beder om FN-beskyttelse mod palæstinensiske myndigheder. Har det ikke journalistisk interesse i Danmark at dække hvad palæstinensiske journalister udsættes for af de palæstinensiske myndigheder (PA) som EU og Danmark støtter med milliarder?

De palæstinensiske myndigheder har frigivet nogle af demonstranterne som de arresterede 21. – 22. august, men mange arresterede sidder fortsat i palæstinensiske fængsler.

«De pågældende hændelser samt rapporter om mishandling, vækker stor bekymring og føjer sig til flere rapporter som dokumenterer hvad der tilsyneladende er politisk motiverede arrestationer foretaget af de palæstinensiske myndigheder i løbet af de seneste måneder. EU og ligesindede lande forventer at de palæstinensiske myndigheder følger standarderne i de internationale menneskerettighedskonventioner som de har tilsluttet sig, inklusiv ytringsfrihed, organisations- og forsamlingsfrihed», skriver EU.

Det er sjældent at det internationale samfund med så hård kritik og fordømmelse av de palestinske selvstyremyndighetene.

«Vold mod fredelige menneskerettighedsforkæmpere, aktivister og demonstranter er uacceptabel. EU og ligesindede lande opfordrer de palæstinensiske myndigheder (PA) til hurtig efterforskning af dødsfaldet på Nizar Banat på en måde som giver offentligheden indblik i efterforskningen, og sørge for at de ansvarlige holdes ansvarlige», konkluderer EU.

Det er ikke kun menneskerettighedsforkæmpere og aktivister som har fået de palæstinensiske myndigheders sikkerhedsstyrkers vold at mærke på egen krop. Også palæstinensiske journalister har mærket volden på egen krop og bedt FN om beskyttelse – læs: Palæstinensiske journalister beder om FN-beskyttelse mod palæstinensiske myndigheder. Har det ikke journalistisk interesse i Danmark at dække hvad palæstinensiske journalister udsættes for af de palæstinensiske myndigheder (PA) som EU og Danmark støtter med milliarder?

Læs også om PA’s misbrug af dansk bistand HER.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp