Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Tyskland blåstempler ulovlige PA-byggerier i Område C i Judæa & Samaria med over 700 millioner kroner

Ulovligt EU/dansk finansieret byggeri i Judæa og Samaria i Område C som jf. Oslo-aftalerne er under fuld israelsk kontrol. (Foto: Regavim)
Palæstinensiske myndigheders premierminister Mohammed Shtayyeh er en glad mand efter Tyskland blåstempler ulovlige PA-byggerier i israelsk kontrolleret Område C i Judæa & Samaria med over 700 millioner kroner.

MIFF har skrevet flere artikler om at Danmark og EU igennem flere år har givet milliarder til PA’s ulovlige byggerier i israelsk kontrolleret Område C i Judæa & Samaria, jf. Oslo-aftalerne fra primo 1990’erne. Læs eksempelvis: EU og Danmark har i årevis givet millioner til ulovlige PA-byggerier i Område C Vestbredden Danmark og flere EU-lande undersøger også hvordan de kan “afskrække” Israel fra indførelse af israelsk suverænitet over dele af Judæa & Samaria (Vestbredden).

Tyskland og de palæstinensiske myndigheder (PA) har indgået samarbejdsaftale på over 777 millioner kroner, aftalen betyder blandt andet at Tyskland vil investere i områder under PA’s kontrol. Jf. Oslo-aftalerne fra primo 1990’erne har PA kontrollen og ansvaret for Område A og B i Judæa og Samaria, mens Israel har kontrollen og ansvaret over Område C i Judæa og Samaria (Vesbredden). I 2007 mistede PA kontrollen over Gaza efter den iransk-støttet terrorgruppe Hamas hvis erklæret mål det er at udslette Israel, tog kontrol over enklaven i blodigt kup mod Fatah (partiet der kontrollerer PA). Dvs at palæstinenserne siden 2007 har levet under to forskellige styre, to regeringer etc.

Aftalen mellem Tyskland og PA blev underskrevet i fredags i Ramallah, PA-regeringens hovedsæde, skriver Israel Hayom.

Tysklands PA-investering skal finansiere “vitale projekter” i Judæa og Samaria (Vestbredden), som nævnt er det KUN Område A og B som under PA’s kontrol, mens område C er under Israels kontrol og PA må således ikke bygge i Område C uden Israels tilladelse. Tyskland af den palæstinensiske myndigheds præsident Mahmoud Abbas samt i Gazastriben, kontrolleret af Hamas -terrorgruppen.

Læs også: Palæstinenserne bygger fire gange så hurtigt som israelerne i Område C i Judæa & Samaria. Danmark og EU finansierer massivt ulovligt palæstinensisk byggeri i israelsk kontrolleret Område C i Judæa og Samaria (Vestbredden).

Se MIFFs interview med Naomi Linder Kahn, Regavims internationale leder om ulovlige PA byggerier i Område C:

Ifølge PA’s premierminister Mohammed Shtayyeh skal millionerne bruges til at skabe “bæredygtig økonomisk udvikling i [Palæstina] i løbet af de næste to år”. PA’s premierminister takkede Tyskland for deres “generøse og kontinuerlige støtte og engagement” i den palæstinensiske sag og tilføjede: “Vi håber, at vores venner i Tyskland, EU og det internationale samfund vil hjælpe med at lægge pres på Israel og tillade at valg afholdes i alle de palæstinensiske områder, inkl Jerusalem.”

Læs: PA’s præsident Mahmoud Abbas aflyste tidligere på året det første PA-valg siden 2006. – Heldigt for PA at de altid kan lægge skylden på Israel hvis valget ikke gennemføres. PAs præsident Abbas er under stigende pres fra Egypten og Jordan forud for det kommende palæstinensiske valg, den letteste udvej for Abbas vil være at lægge skylden på Israel, skriver Daniel Siryoti.

Læs: Vil Hamas igen vinde det palæstinensiske valg? Stor splittelse i Fatah øger frygten for gentagelse af 2006-valget med terrorgruppen Hamas som vinder.

Læs også: – Palæstinensisk valg kan ende i Fatah-land, Hamas-stan og Israel. – Pres fra donorlandene som finansierer den palæstinensiske centrale administration tvinger PA-præsident Abbas til valg. Abbas satser på at terrorgruppen Hamas får parlamentet, mens han får præsidentembedet, skriver Hanna Ziadeh.

Tysklands repræsentant i Ramallah Oliver Owcza roste de bilaterale forbindelser mellem Tyskland og de palæstinensiske myndigheder og understregede tysk støtte til en forhandlet to-statsløsning. Samt at Tyskland støtter afholdelse af PA-valg respekt for menneskerettigheder og ytringsfrihed.

Læs: Palæstinensiske demonstranter kræver Abbas går af – EU giver Abbas 3 milliarder kroner. Mens gaderne koger i Ramallah og demonstranter kræver at PAs præsident Abbas går af, har EU netop givet PA 3 milliarder kroner i lån, hvad vil milliarderne mon gå til?

Læs også: PAs sundhedsministerium indrømmer vaccine-snyd efter hård kritik fra palæstinensiske NGO’er. Flere vaccine-doser gik til palæstinensiske VIP’er og Jordans kongefamilie.

85-årige PA præsident Abbas blev valgt for en fireårig periode i 2005, siden har han gentagende gange aflyst PA-valg, samme skete som sagt også i 2021, hvor Abbas efterfølgende beskyldte Israel for valgaflysning i stedet for at påtage sig ansvaret.

Det sidste palæstinensiske valg blev afholdt på Vestbredden og Gaza i 2006, da Hamas, en udløber af Det Muslimske Broderskab, vandt parlamentet. I 2007 overtog terrorgruppen kontrollen over Gaza via et militærkup, hvilket tvang Abbas og hans Fatah -tilhængere ud af enklaven og effektivt delte den palæstinensiske myndighed op i to politiske enheder.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem