Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

International Holocaust-mindedag “Memory in the Living Room” markeres i den arabiske verden

Her ses nogle de "heldige" fangere fra koncentrationslejren Auschwitz kort efter befrielsen i januar 1945 af sovjetiske styrker. (Foto: Wikipedia)
I år vil et arabisketalende Holocaust-offer fortælle bloggere og influencers fra flere arabiske lande om Holocaust-rædslerne.

Den 7. januar skrev MIFF blandt andet: Den 20 januar er det 80 år siden Endlösung blev vedtaget af tyske embedsmænd. Samme dag vil Israel have FN’s Generalforsamling til at vedtage resolution mod Holocaust-benægtelse og antisemitisme. Vil Danmark mon tilslutte sig? Læs mere HER.

Se MIFFs tidslinje over hvor og hvordan det jødiske folk er blevet forfulgt igennem flere tusind år – forfølgensen af det jødiske folk startede ikke med Holocaust og gaskamrene i Auschwitz. Holocaust er det ultimative udtryk for jødehad og kunne kun lade sig gøre fordi der var mange som var enige i at jøderne var problemet. Jødehad er dybt rodfæstet i Europa – også i dag – også i Danmark. Læs om antisemitisme i Danmark og den danske handleplan mod antisemitisme som vi fortsat venter på – bliver den mon nogensinde til noget?

Oktober 2021 skrev MIFF: – Antisemitismen forstætter uhindret med at stige globalt, derfor skal vi sige fra uanset hvor og hvordan vi møder den, skriver Dr. Samuel Rosenman, formand for March of the Living. Dr. Samuel Rosenman påpeger blandt andet at det er ligegyldigheden som er roden til alt ondt. Den 9. november 1938 testede Adolf Hitler verdens reaktion på systemisk misbrug af jøder. Under Krystalnatten blev snesevis af jøder myrdet, titusinder blev arresteret og sendt til koncentrationslejre, og omkring 1.400 synagoger og jødiske virksomheder blev brændt ned til grunden. Verden var ligeglad med de rædsler som begyndte i Europa under Krystallnatten. Hitler indså, at han uhindret kunne skade og dræbe jøder, og så begyndte den største forbrydelse, selvom skriften allerede var på væggen. Læs HER.

Mindst 6 millioner jødiske børn, kvinder og mænd blev brutalt myrdet under Anden Verdenskrig – selv i dag er der politikere, organisationer og andre som benægter at Holocaust fandt sted trods overvældende beviser for at den værste forbrydelse mod menneskeheden skete. Så sent som i dag har MIFF delt nedenstående antisemitiske propaganda på Twitter. Der bør være nul tolerance over for Holocaust benægtelse eller udnyttelse af Holocaust-ofrene i antisemitisk/anit-israelsk propaganda. Sociale medier har også et stort ansvar for at den slags deles og florerer på platforme som især påvirker unge.

I dag er det 80 år siden Endlösung blev udtænkt og jødernes skæbne i verden forseglet. De tyske embedsmænd regnede ud at der skulle myrdes 11 millioner jøder. I danmark skulle der myrdes 5.600 jøder, i Norge 1.300, Sverige 8.000 – se tyskernes udførlige liste over hvor mange jødiske børn, kvinder og mænd der skulle myrdes for at løse verdens “jødiske spørgsmål”:

I dag skrev MIFF endnu en artikel om den historiske udvikling der netop nu skyller ind over den arabiske verden når det gælder forholdet til Israel og det jødiske folk – læs mere HER.

Takket være Abraham-aftalerne indgået for knap halvandet år siden mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko, får den arabiske verden endelig indblik i hvad der skete under Anden Verdenskrig og Holocaust.

I årtier er folk i den arabiske verden blevet indoktrineret til at hade jøder og tro på nazistiske teorier og Holocaust-benægtelse. I Iran er Holocaust-benægtelse sågar en del af regimets officielle politik. Hitlers Mein Kampf har i flere år været en bestseller i flere arabiske lande – læs HER, det samme er det russiske falsum Zions vise protokoller – læs mere HER.

I 2021, skrev MIFF blandt andet; Fotobevis: Her er den palæstinensiske leder i nazisternes koncentrationslejr i 1942. Haj Amin al-Husseini besøgte koncentrationslejren i Trebbin i 1942Læs HER. Mark Regev er tidligere rådgiver for premierministeren og er i øjeblikket senior gæstestipendiat ved Institut for Nationale Sikkerhedsstudier (INSS). I et indlæg påpeger Regev at det er på tide at palæstinensernetager et opgør med deres rolle under Holocaust. Læs HER.

Haj Amin al-Husseini i koncentrationslejren i Trebbin i 1942. (Foto: Kedem Auction House, via Tabletmag.com)

En af de mest effektive måder at bekæmpe Holocaust-forvrængning og benægtelse på, er ved at nå ud til arabiske influencers der hvor de er – dvs sociale platforme som Zoom, Twitter og Instagram.

Memory in the Living Room er blevet markeret igennem flere år i Israel (markering af den internationale Holocaust-mindedag den 27. januar). Takket være Abraham-aftalerne har markering af mindedagen også spredt sig til den arabiske verden, hvilket er historisk! Læs om Abraham-aftalerne HER.

Som noget helt særligt vil der i år også deltage et arabisktalende Holocaust-offer, skriver Makor Rishon (artiklen er oversat fra hebraisk).

Det giver en helt unik mulighed for at give ofret et talerør og formidle Holocaust-rædslerne på arabisk til arabiske bloggere og influencers fra flere arabiske lande, blandt andet Libanon, Irak og Syrien – lande som ikke anerkender Israels ret til at eksistere.


Memory in The Living Room afholdes via Zoom af organisationen Together – Vouch For Each Other som arbejder for at forbinde jøder og arabere i det israelske samfund. Israelsk-kristen arabiske Yoseph Haddad som er en af de stærkeste israelsk-arabiske stemmer i Israel, står i spidsen for organisationen. MIFF har skrevet flere artikler om Haddad og interviewet ham – se mere HER.

Udover det arabisktalende Holocaust-offer vil israelske sangere synge, der vil være en fælles dialog på arabisk med alle deltagerne om at mindes Holocaust og den arabiske verden. De fleste deltagere kommer fra lande som har indgået fred med Israel, inkl. Emiraterne, Bahrain, Marokko og Egypten, men der er som sagt også flere deltagere fra lande som Libanon, Irak og Syrien.

Yosef Haddad som er CEO i Together – Vouch For Each Other fortæller: – Vi er glade for på andet år i træk at kunne holde Memory in The Living Room på arabisk – i år bliver det endnu større, og folk fra flere arabiske lande vil deltage. Det er vigtigt for os at gøre mindet om Holocaust tilgængeligt for den arabiske verden og udtrykke menneskelig solidaritet på mindedagen for de seks millioner jødiske ofre.”


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem