Yahya Sinwar er leder for Hamas på Gazastripen. (Skjermdump fra Youtube)
Yahya Sinwar leder terrorgruppen Hamas som har haft kontrollen over Gaza siden 2007. (Skærmdump fra YouTube)

Hamas leder: – 10.000 “martyrer” i Israel står klar til at angribe

- Vi er klar til den store kamp mod fjenden, siger Hamas-leder Yahya Sinwar.

I 11 dage regnede over 4.300 raketter dag og nat ned over Israels indbyggere, 90% af raketterne blev nedskudt af Israels missilforsvar Iron Dome. 12 personer i Israel blev dræbt, over 335 blev såret, flere af dem kritisk. Derudover er tallene for de psykiske konsekvenser og antallet af israelere som får PTSD og angst af de gentagende raketangreb uoverskuelige, det samme er de omfattende ødelæggelser i flere israelske byer. Læs: To danske kvinder fortæller om livet med Hamas-raketter. Terrorgruppen Hamas har angrebet Israels civilbefolkning med raketter i 20 år og de rammer alt og alle – også danskerne som lever i landet.

Læs mere om Hamas HER.

Hver eneste Hamas-raket er en krigsforbrydelse. Hamas som har holdt Gazas indbyggere fanget i et brutalt terrorregime siden terrorgruppen tog kontrol over enklaven ved et blodigt kup i 2007, gør sig skyldig i krigsforbrydelser mod både Israels civilbefolkning og civilbefolkningen i Gaza som Hamas bruger som menneskelige skjolde når de angriber Israel fra boligområder i Gaza. 30% af Hamas’ raketter eksploderer i Gaza og dræber civile.

Hamas er inspireret af nazismen og har som deres erklærede mål at udslette Israel. Iran er Hamas’ store støttespiller som blandt andet finansierer terrorgruppens raketter. Læs HER.

En Hamas-terrorist er motiveret af Hamas-charteret. «Vores kamp mod jøderne er meget omfattende og alvorlig, og vil følgelig have brug for al den loyale støtte vi kan få, og senere må den blive efterfulgt af nye fremstød og forstærket af bataljoner fra den vidt forgrenede arabiske og islamiske verden indtil fjenderne er overvundet og Allahs sejer er et faktum,» skriver Hamas. Læs om Hamas HER.

De seneste 20 år har Hamas angrebet Israels civilbefolkning med i snit 2000 raketter hvert eneste år – vi hører ikke om raketangrebene i danske medier og var det ikke for MIFFs arbejde for Israel, ville danskerne ikke kende sandheden om rakettruslen mod Israel.

Alligevel medvirker danske aviser som Politiken og venstrefløjen til stigende Israel-had og antisemitisme – læs Israels ambassadør, Benny Dagans kronik gengivet i dag af MIFF HER.

Se klippet med en af terrorgruppens grundlæggere: – Israel har ikke ret til at eksistere, læs også MIFFs artikel om interviewet.

I går udtalte Hamas-leder i Gaza Yahya Sinwar at Hamas har 500 km tunneler i Gaza, og at kun 5% af dem blev skadet af Israels luftangreb mod terrorgruppens militære må, skriver avisen Jerusalem Post.

Sinwar sagde desuden at terrorgruppen har 10.000 “martyrer” inde i Israel, som står “klar”, hvis der sker noget i Jerusalem. ”I den kommende periode vil vi udføre en avanceret populær modstand, som vil bakket op af militær modstand,” sagde Sinwar.

Her er hvad Hamas har at tilbyde palæstinensiske og israelske børn – terror og mere terror:

Ifølge Sinwar, planlagde terrorgruppen kort før våbenhvilen trådte i kraft at angribe Israel med 300 raketter på én gang, 150 af dem var rettet mod Tel Aviv. Hamas besluttede ikke at gennemføre angrebet af hensyn til mæglerne fra Egypten og Qatar. Ifølge Sinwar kan terrorgruppen angribe Israel med flere hundrede raketter i minuttet med en rækkevidde på 100-200 km.

Hamas-lederen understregede at våbenhvilen med Israel er ubetinget, og at ingen af ​​parterne har underskrevet en aftale.
Trods rapporter om at israelske luftangreb har ødelagt meget af Hamas tunnelnetværk (også kendt som “Metroen”), hævder Sinwar, at terrorgruppen har over 500 km af tunneler i Gaza, og at det som sagt kun er 5% af tunnellerne som er blevet skadet af Israels luftangreb, Sinwar påstår desuden at tunnellerne vil stå klar igen i løbet af få dage.

Gaza har et areal på 365 kvadratkilometer, hvis Sinwars udtalelser er korrekte, vil det sige at terrorgruppens tunnelsystemerne dækker det meste af enklaven og betyde at Hamas metro er 100 km længere end hele Londons underjordiske tunnelsystem. I Gazas mere begrænsede område kunne den køre 10 parallelle linjer nord mod syd og yderligere otte tunneller, der forbinder dem, løber øst mod vest. Ifølge Israels forsvar (IDF) har de ødelagt over 100 km af Hamas-tunneler under den seneste beskyttelse af Israels civilbefolkning (Operation Guardian of the Walls).

Ifølge Sinwar her: “Besættelsen (Israel) har ikke ødelagt Hamas’ metro. Besættelsen opnåede ikke sine planer om at afskrække modstanden, og kunne ikke vurdere situationen grundet vores forberedelser.”

Sinwar benægtede også rapporter om at Israel havde formået at narre Gaza-terrorgrupper til at tro IDF vil starte landinvasion, for på den måde at få terroristerne til at løbe ned i terrorgruppens angrebstunneller. Ifølge Sinwar var terrorgruppens ‘efterretningstjeneste “bekendt med fjendens planer og vidste, at der ikke ville ske en landinvasion.”

Sinwar advarede om at al-Aqsa moskeen og Jerusalem er terrorgruppens “røde” linje og at de seneste raketangreb mod Israels civilbefolkning kun er en lille “forsmag” på hvad der vil ske, hvis Israel forsøger at “skade al-Aqsa-moskeen.”

Sinwar: ”Vi er klar til den store kamp, ​​hvis fjenden begår fejl i Jerusalem og de hellige steder. Vi har et budskab til besættelsen og verden om at vi ikke truer tilfældigt, så verden ved, at der er mænd som vil beskytte al-Aqsa.

Sinwar opfordrede indbyggerne i kvartererne Sheikh Jarrah og Silwan som står til at blive smidt ud efter Israels højesteret har afgjort at de ikke kan blive boende. Der er tale om lejetvist som har stået på i flere årtier og de arabiske lejere har nægtet at betale deres leje – hvor længe kan du mon bo gratis til leje i Danmark? Hamas-lederen siger til lejerne at de skal “være standhaftige” og at islamisterne i Gaza vil bakke dem op.

Her er en enkel oversigt over hvad der er op og ned i Sheikh Jarrah:

Skærmdump: NGO Monitor, FB.

Der har tidligere været forsøg på at få de israelske fanger frigivet af Hamas. Ifølge Sinwar drøftes det også nu, men at politisk ustabilitet i Israel forhindrer dem i at komme videre. Hamas i flere år holdt israelere fanget i Gaza og holdes fortsat fanget. Sådan skrev MIFF i april 2020: Hamas kræver 250 fanger løsladt for information om savnede israelere. – læs HER.

På donorlandenes bekymring om at humanitær hjælp til Gaza misbruget til terror af terrorguppens militære fløj, sagde Sinwar at Hamas og Izzadin al-Qassam Brigaderne havde deres egne midler og ikke havde brug for ​​de midler der gives til genopbygning af Gaza. Sinwar takkede Iran for at støtte Hamas med penge, våben og ekspertise. Læs MIFFs artikel: Gæt hvem betaler for Hamas-raketterne. Hamas behøver ikke at bekymre sig om raketudgifterne – regningen er betalt.

Sinwar truede med at Hamas vil “brænde alt”, hvis problemerne i Gaza ikke løses.

Irans forlængede arm i Libanon er terrororganisationen Hizbollah, under sin tale i går sagde terrororganisationens leder, Hassan Nasrallah at selv Gazas venner var “overraskede” over Hamas’ raketangreb mod Israels hovedstad Jerusalem. Nasrallah understregede at Sinwar og Hamas var i “kontinuerlig kontakt” med Hizbollah under konflikten og at der var en “højt grad af koordinering” mellem de to terrorgrupper.

Læs mere om Hizbollah HER. Læs mere om Iran HER.

Sinwar tilføjede at Hamas er “overbevist” om at terrorgrupper i andre lande ville tilslutte sig konflikten, hvis den var eskaleret yderligere.

Under den seneste raketrunde mod Israels civilbefolkning, blev der affyret flere raketter mod Nord-Israel fra Libanon, det vides ikke med sikkerhed hvem stod bag de raketangreb.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp