FN gav taletid til «slagteren fra Teheran»

Irans nye præsident holdt tale ved FN's generalforsamling via video.
Ultrakonservative Ebrahim Raisi vandt præsidentvalget i Iran. Israel advarer mod at Iran kan blive endnu mere ekstremt. (Foto: Wikipedia)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

MIFF har skrevet flere artikler om at flere organer i FN-systemet er sygeligt optaget af Israel. Derfor er det heller ikke uden grund at israelerne er langt mere negative end andre over for FN – læs HER.

FN-systemet er i flere årtier blevet misbrugt af palæstinenserne og deres allierede i arabiske, muslimske og ikke-demokratiske lande til at mobbe Israel. Dansk center for undervisningsmiljø kommer med flere eksempler på hvad mobning blandt andet er: at blive bagtalt, at der spredes rygter om én, at blive holdt udenfor, at blive kaldt noget ubehageligt, at få ubehagelige kommentarer, at blive drillet. Det er netop hvad Israel bliver udsat for af FN.

Holdningen til Israel i FN’s generalforsamling er ingen undtagelse. UN Watch databasen viser at Danmark har stemt for 75% af resolutionerne mod Israel i FN’s generalforsamling (UNGA), Sverige og Norge har stemt for 80% af resolutionerne.

Dvs. at Danmark, Sverige og Norge går imod lighedsprincippet nedfældet i FN’s pagt. Skandinavien kan “bryste” sig af også at gå imod værdier som universalitet, upartiskhed og objektivitet – alle nedfældet i Menneskerettighedsrådets stiftelsesdokument, UNGA Resolution 60/251.

I går åbnede FN’s generalforsamling (UNGA) – se statsminister Mette Frederiksen og udenrigsminister Jeppe Kofod nedenfor.

FN gav taletid til «slagteren fra Teheran»

Blandt talerne i FN var Irans nye præsident Ebrahim Raisi som også kaldes for «slagteren fra Teheran» for sin rolle i henrettelserne af flere tusind iranere. Læs HER og HER.

MIFF ønsker ikke at være Irans talerør, men derimod at sætte fokus på at FN giver taletid til præsidenten for et brutalt regime som tramper på menneskerettigheder og udgør en reel trussel mod Israels sikkerhed. Læs om Iran HER.

Læs HER om Irans støtte til terrorgruppen Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007 og har som erklæret mål at udslette Israel.

Læs HER om Irans støtte til terrororganisationen Hizbollah som styrer Libanon og også har som erklæret mål at udslette Israel.

Derudover støtter Iran eksempelvis også den palæstinensiske terrorgruppe Islamisk Jihad i Gaza der har ligeledes som mål at udslette Israel – læs HER.

Her er Israels FN-ambassadørs Tweet om at FN giver Irans præsident taletid:

I går holdt blandt andet EU’s høj kommissær møde med Irans udenrigsminister – intet blev nævnt om Irans støtte til terrorgrupperne Hamas, Hizbollah og andre eller Irans trussel om at udslette Israel.

Irans præsident kom i sin tale til FN blandt andet ind på atom-aftalerne, Iran-sanktioner USA og Israel – du kan læse hele talen HER i Times of Israel.

Om Israel udtalte Raisi:

“Det besættende zionistiske regime står bag den største statsterrorisme, hvis dagsorden det er at slagte kvinder og børn.”

Irans præsident fordømte Israels kontrol over leveringer til Gaza (Israel kontrol er nødvendig for at minimere den iransk-støttet terrorgruppe Hamas og andre iransk-støttet terrorgrupper i enklaven mulighed for at smugle eksempelvis våben og raketdele ind i Gaza som efterfølgende bruges til at angribe Israels civilbefolkning – læs HER).

“En total blokade har gjort Gaza til det største fængsel i verden,” udtalte Raisi

Og tilføjede: “århundredets aftale mislykkedes” (henvisning til Trump-administrationens israelsk-palæstinensiske fredsforslag).

At FN gav Raisi taletid understreger med al tydelighed at organet har mistet sit moralske kompas.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsrael, Emiraterne, Bahrain & Marokko i historisk fælles FN-erklæring for kvinders engagement i fred og diplomati
Næste artikelPA-præsident Abbas har aldrig været mere upopulær
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise