Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

FN gav taletid til «slagteren fra Teheran»

Ultrakonservative Ebrahim Raisi vandt præsidentvalget i Iran. Israel advarer mod at Iran kan blive endnu mere ekstremt. (Foto: Wikipedia)
Irans nye præsident holdt tale ved FN's generalforsamling via video.

MIFF har skrevet flere artikler om at flere organer i FN-systemet er sygeligt optaget af Israel. Derfor er det heller ikke uden grund at israelerne er langt mere negative end andre over for FN – læs HER.

FN-systemet er i flere årtier blevet misbrugt af palæstinenserne og deres allierede i arabiske, muslimske og ikke-demokratiske lande til at mobbe Israel. Dansk center for undervisningsmiljø kommer med flere eksempler på hvad mobning blandt andet er: at blive bagtalt, at der spredes rygter om én, at blive holdt udenfor, at blive kaldt noget ubehageligt, at få ubehagelige kommentarer, at blive drillet. Det er netop hvad Israel bliver udsat for af FN.

Holdningen til Israel i FN’s generalforsamling er ingen undtagelse. UN Watch databasen viser at Danmark har stemt for 75% af resolutionerne mod Israel i FN’s generalforsamling (UNGA), Sverige og Norge har stemt for 80% af resolutionerne.

Dvs. at Danmark, Sverige og Norge går imod lighedsprincippet nedfældet i FN’s pagt. Skandinavien kan “bryste” sig af også at gå imod værdier som universalitet, upartiskhed og objektivitet – alle nedfældet i Menneskerettighedsrådets stiftelsesdokument, UNGA Resolution 60/251.

I går åbnede FN’s generalforsamling (UNGA) – se statsminister Mette Frederiksen og udenrigsminister Jeppe Kofod nedenfor.

FN gav taletid til «slagteren fra Teheran»

Blandt talerne i FN var Irans nye præsident Ebrahim Raisi som også kaldes for «slagteren fra Teheran» for sin rolle i henrettelserne af flere tusind iranere. Læs HER og HER.

MIFF ønsker ikke at være Irans talerør, men derimod at sætte fokus på at FN giver taletid til præsidenten for et brutalt regime som tramper på menneskerettigheder og udgør en reel trussel mod Israels sikkerhed. Læs om Iran HER.

Læs HER om Irans støtte til terrorgruppen Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007 og har som erklæret mål at udslette Israel.

Læs HER om Irans støtte til terrororganisationen Hizbollah som styrer Libanon og også har som erklæret mål at udslette Israel.

Derudover støtter Iran eksempelvis også den palæstinensiske terrorgruppe Islamisk Jihad i Gaza der har ligeledes som mål at udslette Israel – læs HER.

Her er Israels FN-ambassadørs Tweet om at FN giver Irans præsident taletid:

I går holdt blandt andet EU’s høj kommissær møde med Irans udenrigsminister – intet blev nævnt om Irans støtte til terrorgrupperne Hamas, Hizbollah og andre eller Irans trussel om at udslette Israel.

https://twitter.com/Ostrov_A/status/1440661105102053384

Irans præsident kom i sin tale til FN blandt andet ind på atom-aftalerne, Iran-sanktioner USA og Israel – du kan læse hele talen HER i Times of Israel.

Om Israel udtalte Raisi:

“Det besættende zionistiske regime står bag den største statsterrorisme, hvis dagsorden det er at slagte kvinder og børn.”

Irans præsident fordømte Israels kontrol over leveringer til Gaza (Israel kontrol er nødvendig for at minimere den iransk-støttet terrorgruppe Hamas og andre iransk-støttet terrorgrupper i enklaven mulighed for at smugle eksempelvis våben og raketdele ind i Gaza som efterfølgende bruges til at angribe Israels civilbefolkning – læs HER).

“En total blokade har gjort Gaza til det største fængsel i verden,” udtalte Raisi

Og tilføjede: “århundredets aftale mislykkedes” (henvisning til Trump-administrationens israelsk-palæstinensiske fredsforslag).

At FN gav Raisi taletid understreger med al tydelighed at organet har mistet sit moralske kompas.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem