Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

IDF: – Hamas og PIJ har opbygget stort våbenarsenal

Terrorgrupperne Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad er klar til krig mod Israel. (Foto: Zoriah/Flickr.com)
Terrorgruppen har flere tusind raketter, styrede missiler og droner. Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) har også udstyret sig til krig.

Terrorgruppen Hamas har haft kontrollen over Gaza siden 2007 og har i den tid fået mere og mere magt. Hamas har også udkæmpet tre krige mod Israel i perioden. Israel trak sig helt ud af Gaza i 2005.

Siden 2001 har palæstinensiske terrorgrupper i Gaza affyret tusindvis af raketter ind i Israel – læs mere HER.

Nu udtaler en senior kommandør i den israelske hær (IDF) at Hamas har fået genopbygget sit våbenarsenal efter Operation Protective Edge i 2014 (Gaza-krigen). Hamas har nu et enormt arsenal af raketter, styrede missiler og droner, skriver avisen Israel Hayom.

Ifølge IDFs vurdering har Hamas omkring 7.000 raketter, 300 antitank- og 100 antiluftsmissiler.

Hamas har også købt flere droner og har en hær på omkring 30.000 soldater, inklusiv 400 flådekommandører som har fået sofistikeret træning og udstyr til at udføre terroroperationer mod Israel via søvejen, tilføjede IDF-kommandøren.

Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) som ofte handler uafhængigt af Hamas har et våbenarsenal af lignende størrelse, inklusiv 6.000 raketter, flere droner, anti-tank- og anti-flymissiler samt omkring 400 flådestyrker.

Under Operation Protective Edge brugte Hamas sine angrebstunneler til at trænge ind i Israel fra Gaza for at udføre terrorangreb og kidnappe israelere. Israel har opdaget og ødelagt omkring 20 tunneler siden Gaza-krigen i 2014, inklusiv en stor angrebstunnel under konstruktion sidste år. Læs MIFFs artikel om det HER.

Den israelske hær (IDF) meddelte 20. oktober at de havde afdækket en angrebstunnel i Gazastriben som løb ind i israelsk territorium, klik for at se videoklip af angrebstunnelafdækning.

Ifølge IDF blev angrebstunelen afdækket af sensorer i Israels nye sikkerhedsbarriere som IDF var ved at blive færdig med at opføre. IDF-ingeniører afdækkede den betondækket angrebstunnel som løb fra byen Khan Younis i det sydlige Gaza. Læs MIFF’s artikel om Israels nye sikkerhedsbarriere her.

– Tunnelen blev lokaliseret som en del af IDF’s bestræbelser på at finde og neutralisere angrebstunneller – vi afdækkede angrebstunnellen takket være teknologiske og [efterretnings] indsamling af information via sensorer i sikkerhedsbarrieren, udtalte IDF i en erklæring.

Læs: Faktatjek af Fathi El-Abeds beskrivelse af Gaza. MIFF korrigerer rå propaganda fra Dansk Palæstinensisk Venskabsforening.

Læs: Qatar lover 360 millioner dollars i bistand til Hamas-kontrolleret Gaza. Siden 2018 har Qatar givet 133 millioner kroner om måneden med israelsk godkendelse til Gaza. Bistanden ses som en stabiliserende faktor, der skal forhindre at langvarige spændinger mellem Israel og terrorgruppen blusser op og udvikler sig til krig.

Læs: Hamas-leder kan blive ny palæstinensisk præsident. Ismail Haniyeh ligger foran Mahmoud Abbas i meningsmålingerne.

Læs: Islamisk Jihad siger de fik direkte ordre fra Iran om at angribe Israel. Qassem Soleimani forsynede terrorgruppen med våben og gav dem angrebsordre.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem