IDF: – Hamas og PIJ har opbygget stort våbenarsenal

Terrorgruppen har flere tusind raketter, styrede missiler og droner. Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) har også udstyret sig til krig.
Terrorgrupperne Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad er klar til krig mod Israel. (Foto: Zoriah/Flickr.com)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Terrorgruppen Hamas har haft kontrollen over Gaza siden 2007 og har i den tid fået mere og mere magt. Hamas har også udkæmpet tre krige mod Israel i perioden. Israel trak sig helt ud af Gaza i 2005.

Siden 2001 har palæstinensiske terrorgrupper i Gaza affyret tusindvis af raketter ind i Israel – læs mere HER.

Nu udtaler en senior kommandør i den israelske hær (IDF) at Hamas har fået genopbygget sit våbenarsenal efter Operation Protective Edge i 2014 (Gaza-krigen). Hamas har nu et enormt arsenal af raketter, styrede missiler og droner, skriver avisen Israel Hayom.

Ifølge IDFs vurdering har Hamas omkring 7.000 raketter, 300 antitank- og 100 antiluftsmissiler.

Hamas har også købt flere droner og har en hær på omkring 30.000 soldater, inklusiv 400 flådekommandører som har fået sofistikeret træning og udstyr til at udføre terroroperationer mod Israel via søvejen, tilføjede IDF-kommandøren.

Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) som ofte handler uafhængigt af Hamas har et våbenarsenal af lignende størrelse, inklusiv 6.000 raketter, flere droner, anti-tank- og anti-flymissiler samt omkring 400 flådestyrker.

Under Operation Protective Edge brugte Hamas sine angrebstunneler til at trænge ind i Israel fra Gaza for at udføre terrorangreb og kidnappe israelere. Israel har opdaget og ødelagt omkring 20 tunneler siden Gaza-krigen i 2014, inklusiv en stor angrebstunnel under konstruktion sidste år. Læs MIFFs artikel om det HER.

Den israelske hær (IDF) meddelte 20. oktober at de havde afdækket en angrebstunnel i Gazastriben som løb ind i israelsk territorium, klik for at se videoklip af angrebstunnelafdækning.

Ifølge IDF blev angrebstunelen afdækket af sensorer i Israels nye sikkerhedsbarriere som IDF var ved at blive færdig med at opføre. IDF-ingeniører afdækkede den betondækket angrebstunnel som løb fra byen Khan Younis i det sydlige Gaza. Læs MIFF’s artikel om Israels nye sikkerhedsbarriere her.

– Tunnelen blev lokaliseret som en del af IDF’s bestræbelser på at finde og neutralisere angrebstunneller – vi afdækkede angrebstunnellen takket være teknologiske og [efterretnings] indsamling af information via sensorer i sikkerhedsbarrieren, udtalte IDF i en erklæring.

Læs: Faktatjek af Fathi El-Abeds beskrivelse af Gaza. MIFF korrigerer rå propaganda fra Dansk Palæstinensisk Venskabsforening.

Læs: Qatar lover 360 millioner dollars i bistand til Hamas-kontrolleret Gaza. Siden 2018 har Qatar givet 133 millioner kroner om måneden med israelsk godkendelse til Gaza. Bistanden ses som en stabiliserende faktor, der skal forhindre at langvarige spændinger mellem Israel og terrorgruppen blusser op og udvikler sig til krig.

Læs: Hamas-leder kan blive ny palæstinensisk præsident. Ismail Haniyeh ligger foran Mahmoud Abbas i meningsmålingerne.

Læs: Islamisk Jihad siger de fik direkte ordre fra Iran om at angribe Israel. Qassem Soleimani forsynede terrorgruppen med våben og gav dem angrebsordre.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise