Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israelere er meget negative over for FN

FNs menneskerettighedsråd i Genève. Rådet kritiseres for sit overdrevne fokus på Israel. (Illustrativt foto: FN)
65 procent af israelerne har et negativt syn på FN - langt mere end andre.

En undersøgelse foretaget af Pew Research Center i 32 lande viser, at israelere med en klar margin er de mest negative over for FN. Så mange som 65 procent af israelerne har et negativt syn på FN. Det er markant højere end nogle af de andre lande i undersøgelsen. Kun 31 procent af israelerne har et positivt syn på den internationale organisation, skriver Times of Israel.

I Rusland har borgerne det næstmest negative syn på FN. De er dog langt fra lige så negative som israelerne. 43 procent af russerne siger, at de har et negativt syn på FN, mens 34 procent siger, at de er positive.

I Israels naboland Libanon er 32 procent negative og 60 procent positive over for FN. Af alle 32 lande i undersøgelsen er medianen, at 26 procent er negative og 61 procent positive. Sverige er et af de lande, der er mest positive over for FN, og 80 procent svarer, at de har et positivt syn på organisationen.

Det er ikke underligt, at mange israelere er negative over for FN. Forskellige FN-råd bruger mere tid på at kritisere Israel end noget andet land i verden. Israelske ledere har længe protesteret mod en anti-israelsk holdning i FN-systemet. Oplevelsen af et systematisk anti-israelsk FN deles også af almindelige israelere.

Det er især De Forenede Nationers Menneskerettighedsråd og deres såkaldte Agenda 7, som har skabt oprør hos mange. Der er en separat dagsorden i Menneskerettighedsrådet, der kun handler om at udarbejde beslutninger, der fordømmer Israel. Intet andet land har en så dedikeret dagsorden. Det hjælper heller ikke, at lande som Saudi-Arabien, Kina og Irak sidder i rådet og fordømmer Israel.

Storbritanien er et af de lande som er meget kritisk over for rådet.

USAs nye FN-ambassadør Kelly Craft siger, at hun vil fortsætte med at kæmpe for reform af FN. (Foto: James K. McCann)

Sidste år valgte USA at trække sig ud af FNs menneskerettighedsråd på grund rådets mange års pratiskhed mod den jødiske stat. Og i år har både USA og Israel trukket sig tilbage fra De Forenede Nationers Organisation for Uddannelse, Videnskab, Kultur og Kommunikation (UNESCO). Israel mener, at FN-rådet er blevet “ødelagt og manipuleret af Israels fjender”, og at de konstant angriber den jødiske stat.

Israelere har også kun lidt til overs for De Forenede Nationers Hjælpemiddelråd for palæstinensiske flygtninge i Mellemøsten (UNRWA). Både Israel og USA har længe beskyldt UNRWA for at forevige konflikten snarere end at løse den ved at give flygtningestatus til millioner af efterkommere af dem, der flygtede eller forlod deres hjem under den første israelske-arabiske krig i 1948. Som MIFF også har skrevet om mange gange foregår der også meget oplæring i had i UNRWA-skoler.

Den tidligere amerikanske ambassadør i USA Nikki Haley var en af ​​dem, der satte sig op imod den anti-israelske politik i FN. Hendes efterfølger Kelly Craft har samme rolle. Tidligere på måneden lovede hun at fortsætte med at kæmpe for reformer i FN og kæmpe imod partiskhed og fjendtlighed over for Israel i FN.

I 2017 skrev MIFF en artikel om de 10 mest absurde FN-sager. Klik på linket for at læse listen – som er så absurd, at du ikke ved, om du bør græde eller grine.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem