Israel kritiserer EU’s beslutning om at deltage i præsidentindsættelse af «slagteren fra Teheran» i Iran

Opfordrer EU til ikke at deltage i præsidentindsættelse af Ebrahim Raisi med flere tusind iraners liv på samvittigheden.
Ultrakonservative Ebrahim Raisi vandt præsidentvalget i Iran. Israel advarer mod at Iran kan blive endnu mere ekstremt. (Foto: Wikipedia)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

I juni skrev MIFf om at israelske ledere advarede mod ultrakonservative Ebrahim Raisi som vandt det iranske præsidentvalg – læs HER. Læs MIFFs tidligere artikler om Iran HER. Læs mere om Iran HER. Læs om Irans støtte til terrorgrupperne Hamas og Hizbollah HER og HER.

Israels udenrigsministerium fordømte mandag EU’s beslutning om at sende diplomaten Enrique Mora til indvielse af Irans nye præsident Ebrahim Raisi som kaldes for «The hangman fra Teheran». Israel kalder EU’s beslutning “skammelig” fremvisning af “dårlig dømmekraft”, skriver Times of Israel.

Ultrakonservative Raisi (60) indsættes tirsdag af Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei og sværges ind for parlamentet torsdag.

Israels udenrigsministerium kalder i erklæring EU’s beslutning “forvirrende og udtryk for dårlig dømmekraft,”.

– EU’s repræsentant Enrique Mora deltager i ceremonien blot få dage efter Iran dræbte to civile, hvoraf en er EU-borger, i en terrorhandling mod civil skibsfart, udtaler udenrigsministeriet.

Israel, Storbritannien og USA beksylder Iran for angrebet mod en olietanker ved Oman i sidste uge.

Angrebet dræbte en britisk sikkerhedsvagt og et rumænsk besætningsmedlem. Skibet opereres af israelskejet Zodiac Maritime.

Israel fordømmer også EU’s beslutning “i lyset af at Irans kommende præsident har flere tusind iraners blod på hænderne. EU’s beslutning giver “legitimitet til angrebet [på olietankeren] og ayatollah regimets aggressive politik.”

“Smiger og underdanighed over for voldelige totalitære regimer inviterer kun til mere vold og aggression,” udtaler udenrigsministeriet i erklæringen.

“Vi opfordrer EU på det kraftigste til at aflyse sin skamfulde deltagelse i indvielsen af ​​’slagteren fra Teheran’,” udtaler udenrigsministeriet.

Raisi står på en sortliste over iranske embedsmænd sanktioneret af Washington, grundet hans medvirken til det “brutale angreb” på demonstranter og “udenretslige henrettelser af flere tusind politiske fanger i 1988.”

Amnesty International har anklaget Raisi for at have spillet en central rolle som anklager i “dødskommissionen”, der sendte flere tusind fanger i døden i 1988 i en forbrydelse mod menneskeheden.

En FN-embedsmand som havde til opgave at undersøge menneskerettighederne i Iran, bakkede i sidste måned op om en uafhængig undersøgelse af Raisis rolle i de massestatsbeordrede henrettelser.

Præsten, en tidligere elev af Khamenei, ses af mange Iran -observatører som Irans mest “kompatible” præsident med den øverste leder, siden Khameneis tiltrædelse i 1989.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelUN Watch rapport: – UNRWA lærer og ansatte hylder terror og antisemitisme
Næste artikelYoav Limor: – Brug Irans angreb mod israelskejet olie-tanker til at presse præstestyret
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise