Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel kritiserer EU’s beslutning om at deltage i præsidentindsættelse af «slagteren fra Teheran» i Iran

Ultrakonservative Ebrahim Raisi vandt præsidentvalget i Iran. Israel advarer mod at Iran kan blive endnu mere ekstremt. (Foto: Wikipedia)
Opfordrer EU til ikke at deltage i præsidentindsættelse af Ebrahim Raisi med flere tusind iraners liv på samvittigheden.

I juni skrev MIFf om at israelske ledere advarede mod ultrakonservative Ebrahim Raisi som vandt det iranske præsidentvalg – læs HER. Læs MIFFs tidligere artikler om Iran HER. Læs mere om Iran HER. Læs om Irans støtte til terrorgrupperne Hamas og Hizbollah HER og HER.

Israels udenrigsministerium fordømte mandag EU’s beslutning om at sende diplomaten Enrique Mora til indvielse af Irans nye præsident Ebrahim Raisi som kaldes for «The hangman fra Teheran». Israel kalder EU’s beslutning “skammelig” fremvisning af “dårlig dømmekraft”, skriver Times of Israel.

Ultrakonservative Raisi (60) indsættes tirsdag af Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei og sværges ind for parlamentet torsdag.

Israels udenrigsministerium kalder i erklæring EU’s beslutning “forvirrende og udtryk for dårlig dømmekraft,”.

– EU’s repræsentant Enrique Mora deltager i ceremonien blot få dage efter Iran dræbte to civile, hvoraf en er EU-borger, i en terrorhandling mod civil skibsfart, udtaler udenrigsministeriet.

Israel, Storbritannien og USA beksylder Iran for angrebet mod en olietanker ved Oman i sidste uge.

Angrebet dræbte en britisk sikkerhedsvagt og et rumænsk besætningsmedlem. Skibet opereres af israelskejet Zodiac Maritime.

Israel fordømmer også EU’s beslutning “i lyset af at Irans kommende præsident har flere tusind iraners blod på hænderne. EU’s beslutning giver “legitimitet til angrebet [på olietankeren] og ayatollah regimets aggressive politik.”

“Smiger og underdanighed over for voldelige totalitære regimer inviterer kun til mere vold og aggression,” udtaler udenrigsministeriet i erklæringen.

“Vi opfordrer EU på det kraftigste til at aflyse sin skamfulde deltagelse i indvielsen af ​​’slagteren fra Teheran’,” udtaler udenrigsministeriet.

Raisi står på en sortliste over iranske embedsmænd sanktioneret af Washington, grundet hans medvirken til det “brutale angreb” på demonstranter og “udenretslige henrettelser af flere tusind politiske fanger i 1988.”

Amnesty International har anklaget Raisi for at have spillet en central rolle som anklager i “dødskommissionen”, der sendte flere tusind fanger i døden i 1988 i en forbrydelse mod menneskeheden.

En FN-embedsmand som havde til opgave at undersøge menneskerettighederne i Iran, bakkede i sidste måned op om en uafhængig undersøgelse af Raisis rolle i de massestatsbeordrede henrettelser.

Præsten, en tidligere elev af Khamenei, ses af mange Iran -observatører som Irans mest “kompatible” præsident med den øverste leder, siden Khameneis tiltrædelse i 1989.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem