Klik her for at blive medlem af MIFF nu – hjælp os med at nå 18.000 medlemmer i Norden

Israels næststørste supermarkedskæde har sagsøgt FN over sortliste

- Jeg tror på ægte sameksistens. Alle vores medarbejdere ansættes på lige vilkår uanset religion, race eller nationalitet og deres løn er tre gange højere end gennemsnitslønnen i de palæstinensiske selvstyreområder, udtaler Rami Levy.

Rami Levy er en stærk spiller på det israelske marked med sin landsdækkende supermarkedskæde ved samme navn og televirksomhed.

Nu har han lagt sag an mod FNs Menneskerettighedsråd (UNHRC) efter de har påstået at han “krænker international lov” ved at operere i Judæa og Samaria. Det skriver avisen Israel Hayom.

Ramy Levy kræver en erstatning på 280.000 shekel i sagen som han har anlagt ved hjælp af Shurat HaDin – Israel Law Center – som specialisere sig i at bekæmpe dobbelt standarder mod Israel. Læs MIFFs artikel om hvorfor dobbelt standard mod Israel også er et eksempel på antisemitisme her.

Kæden som har flere filialer i Judæa og Samaria er med på sortlisten sammen 111 andre virksomheder, som UNHRC har besluttet arbejder ulovligt.

Læs MIFFs artikel: FNs sortliste rammer palæstinenserne.

Læs MIFFs artikel: Israel reagerer kraftigt på FN’s sortliste.

Læs også MIFFs artikel om hvorfor palæstinensere foretrækker at arbejde for israelske arbejdsgivere.

Der er 112 virksomheder på UNHRC’s sortliste, 94 i Israel og 18 i seks andre lande – USA, Storbritannien, Frankrig, Holland, Thailand og Luxembourg – hvis aktiviteter ifølge UNHRC “rejser særlige menneskerettigheds bekymringer”.

Rami Levy har indgivet sagen mod UNHRC for retten i Jerusalem, i sagen understreges det at aktiviteterne i Judæa og Samaria ikke er i strid med international lov eller palæstinensernes rettigheder.

Læs også MIFFs artikel om hvorfor israelsk indførelse af suverænitet over dele af Vestbredden ikke er i strid med international lov.

– Jøder og palæstinensere ansættes på samme vilkår hos Rami Levy. Virksomhederne forbedrer palæstinensernes rettigheder, økonomi og købekraft, udtaler Shurat HaDin i kravet.

Ifølge Shurat HaDin har UNHRC “overtrådt sit eget charter ved specifikt at udpege jødiskejede virksomheder.” Læs mere om sagen på deres hjemmeside her.

– Jeg tror på ægte sameksistens. Alle vores medarbejdere er ansat på lige vilkår uanset religion, race eller nationalitet, de har lige rettigheder og de har en løn som er tre gange højere end gennemsnitslønnen i de palæstinensiske selvstyreområder. Vi er glade for at betjene alle kunder uanset religion, race og nationalitet, og vi vil fortsætte med at gøre det, udtalte Rami Levy, hvis supermarkedskæde er den næststørste i Israel.

Shurat HaDin-grundlægger Nitsana Darshan-Leitner kaldte UNHRCs sortliste for “blodanklager”, og tilføjede at det er deres mål at “skade israelske virksomheders omdømme og økonomi gennem boykot.”

Læs MIFFs artikel om hvordan blodanklager mod jøder tilbage fra middelalderen fortsat lever i bedste velgående i det 21’ende århundrede.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem