Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Derfor foretrækker palæstinensere at arbejde for israelere

En palæstinensisk bygningsarbejder fotograferet på sin arbejdsplads i Jerusalem. (Foto: Shlomit Or/Flickr)
Palæstinensere ansat af israelere har de seneste år øget deres købekraft.

Ifølge en palæstinensisk økonomiprofessor ved An-Najah universitet har palæstinensiske arbejdere store fordele ved at være ansat i Israel eller i israelske bosættelser på Vestbredden, fremfor at være ansat af palæstinensiske arbejdsgivere.

Læs også MIFF interview af palæstinensiske medarbejdere i israelsk virksomhed i Barkan industriområdet i Samaria (Shomron) – blandt andet om hvorfor BDS er så skadelig for palæstinensernes økonomi.

Professor Bakri Shtayyeh sagde under et debatprogram på de palæstinensiske myndigheders officielle TV-kanal 4. august at lønnen i de palæstinensiske områder i løbet af de sidste 15 år kun var øget med to tredele af den generelle prisvækst. Det betyder at palæstinensernes købekraft løbende bliver dårligere.

Mens priserne er øget med 45% er lønnen kun steget med 30%.

For palæstinenserne som arbejder for israelere er situationen helt modsat. Deres løn er steget med 95% i løbet af de seneste 15 år, det er mere end dobbelt så meget som prisvæksten. Det betyder at deres købekraft har mere end fordoblet sig i løbet af 15 år, det skriver den israelske organisation Palestinian Media Watch (PMW).

Derfor er det ikke så underligt at palæstinenserne foretrækker at arbejde for israelere. Over 100.000 palæstinensere har arbejdstilladelse til at arbejde i Israel og i israelske bosættelser. Derudover arbejder flere tusind palæstinensere for israelske arbejdsgivere uden gyldig arbejdstilladelse.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem