Derfor foretrækker palæstinensere at arbejde for israelere

Palæstinensere ansat af israelere har de seneste år øget deres købekraft.

En palæstinensisk bygningsarbejder fotograferet på sin arbejdsplads i Jerusalem. (Foto: Shlomit Or/Flickr)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Ifølge en palæstinensisk økonomiprofessor ved An-Najah universitet har palæstinensiske arbejdere store fordele ved at være ansat i Israel eller i israelske bosættelser på Vestbredden, fremfor at være ansat af palæstinensiske arbejdsgivere.

Læs også MIFF interview af palæstinensiske medarbejdere i israelsk virksomhed i Barkan industriområdet i Samaria (Shomron) – blandt andet om hvorfor BDS er så skadelig for palæstinensernes økonomi.

Professor Bakri Shtayyeh sagde under et debatprogram på de palæstinensiske myndigheders officielle TV-kanal 4. august at lønnen i de palæstinensiske områder i løbet af de sidste 15 år kun var øget med to tredele af den generelle prisvækst. Det betyder at palæstinensernes købekraft løbende bliver dårligere.

Mens priserne er øget med 45% er lønnen kun steget med 30%.

For palæstinenserne som arbejder for israelere er situationen helt modsat. Deres løn er steget med 95% i løbet af de seneste 15 år, det er mere end dobbelt så meget som prisvæksten. Det betyder at deres købekraft har mere end fordoblet sig i løbet af 15 år, det skriver den israelske organisation Palestinian Media Watch (PMW).

Derfor er det ikke så underligt at palæstinenserne foretrækker at arbejde for israelere. Over 100.000 palæstinensere har arbejdstilladelse til at arbejde i Israel og i israelske bosættelser. Derudover arbejder flere tusind palæstinensere for israelske arbejdsgivere uden gyldig arbejdstilladelse.

Tidligere artikelHamas kræver angiveligt ny aftale med Israel for at stoppe terrorangreb
Næste artikelStørste økonomiske nedgang i 40 år
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)