Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Over 1000 israelere tilbage i Ukraine

Her ses ukrainere på flugt fra krigen ved grænsen til Moldova. (Foto: Nati Shohat/Flash90)
Mange kæmper med at flygte fra det krigshærget land.

Søndag meddelte Israel at de fortsat arbejder på at hjælpe de over 1000 tilbageværende israelere ud af krigshærget Ukraine.

Ifølge Israels udenrigsministerium vurderes det, at der var 12.000-14.000 israelere i Ukraine ved krigens udbrud for knap tre uger siden.

– I skrivende stund er der under 1500 [israelere tilbag i Ukraine]. Vi er stødt på mange tilfælde hvor israelere manglede gyldige dokumenter og pas. Nogle mistede dem mens de flygtede fra krigen, siger Simona Halperin som er afdelingsleder i Israels udenrigsministerium.

Israel har i flere uger haft folk stående klar langs flere øst-europæiske landes Ukraine-grænse, for at bistår israelere på flugt.

– Den seneste tid er der sket et kraftigt fald i antallet af israelere der forlader. På nuværende tidspunkt kommer der kun få israelere om dagen via alle grænsernee, siger Halperin, som tilføjer at det er bekymrende at mange israelere giver udtryk for at de for nuværende ikke har planer om at forlade landet.

– Det er ikke nødvendigvis fordi de er trygge. Det kan være fordi de er fanget elle opholder sig steder hvor der er kamphandlinger og det derfor er for farligt at rejse derfra, forklarer Halperin.

Udover at hjælpe egne statsborgere har Israel også hjulpet statsborgere fra flere arabiske lande som ikke anerkender Israels ret til at eksistere – læs HER

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem