Her ses Ukraines præsident Volodymyr Zelensky i Bruxelles, Belgien, ved Det Europæiske Råd. (Foto: Gatis Rozenfelds, Statskancelliet, 9. februar 2023, flickr)

Zelensky: Ukraine må lære at leve med konflikt, «ligesom Israel»

Ukrainas præsident, Volodymyr Zelensky, regner med Ukraine vil modtage en militær bistandspakke fra USA, der minder om den Israel har fået.

Ukrainas præsident, Volodymyr Zelensky, nævnte Israel flere gange under interview den 27. august.

Zelensky sagde blandt andet, at Ukraine må lære at leve med konflikten og nævnte Israel som eksempel. Han fortsatte: «Vi er klar til at kæmpe i meget lang tid og minimere antallet af dræbte, ligesom i Israel, for eksempel. Vi kan leve med det.,» sagde Zelensky.

Senere i interviewet nævnte præsidenten igen Israel som eksempel. Han mener, at Kyiv vil modtage amerikanske sikkerhedsgarantier og militær bistand på samme måde som Israel. «Den israelske model – vi vil sandsynligvis få præcis samme model. Den israelske model inkl. våben, teknologi, træning, finansiering osv.» sagde Zelensky.

Ligesom Israel står Ukraine over for en fjende, der ikke accepterer landets eksistens. Borgmesteren i Kyiv, tidligere verdensmester i boksning Vitalij Klitsjko, udtalte i 2022, at han beundrer Israel og at landet giver ham inspiration til at tro på, at de kan vinde krigen, selvom oddsene er imod dem. Når det kommer til at forsvare den ukrainske hovedstad, siger Klitsjko, at de vil lærer af Israels forsvar, der utallige gange har forsvaret deres land og folk mod fjendtlige angreb.

Læs mere i MIFFs temaside – Hvorfor Rusland og Ukraine ikke kan sammenlignes med Israel og palæstinenserne.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp