Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel har hjulpet syrere og libanesere med at komme ud af Ukraine

Israels ambassadør i Ukraine, Joel Lion (th), tog personligt imod israelerne ved grænsen mod Moldova. (Foto: Twitter)
Israel hjælper alle uanset hvor de kommer fra.

Israel har hjulpet statsborgere fra flere arabiske lande med hvem Israel ikke har diplomatiske forbindelser, med at komme ud af Ukraine, oplyser Israels udenrigsministerium.

Omkring 100 israelere, de fleste israelske-arabere, der studerer i Kharkiv i Øst-Ukraine nåede i går grænsen til Moldova efter 24 timer i bil. Gruppen blev mødt af Israels ambassadør Joel Lion.

Nogle af de studerende spurgte om de kunne tage deres venner med – inkl. statsborgere fra lande som Israel ikke har diplomatiske forbindelser med – eksempelvis Libanon, Syrien, Egypten og palæstinensere fra Øst-Jerusalem med opholdstilladelse i Israel. Israel hjalp dem alle.

– Vi har ikke noget problem med at hjælpe libanesere eller statsborgere fra andre arabiske lande. De kommer med på den israelske bus.

De israelske studerende forventes at flyve til Israel i dag.

Det var omkring 8000 israelere i Ukraine ved krigens udbrud. Det vides ikke nøjagtigt hvor mange fortsat befinder sig i det krigshærgede land. Derudover har Ukraine også en stor jødisk befolkning. Omkring 200.000 jøder i landet har i henhold til Israel lov om tilbagevendelse (Hok Hashvut) krav på israelsk statsborgerskab. Flere tusind jøder har allerede vist interesse for at lave Aliyah til Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem