Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Sammenligner Putin med Hamas

USA's præsident Joe Biden. (Foto: Wikimedia)
USAs præsident Joe Biden siger, at både Rusland og Hamas ønsker at udrydde et demokratisk naboland.

USAs præsident Joe Biden er netop vendt hjem efter et kort besøg i Israel. Det er første gang en amerikansk præsident har besøgt Israel under krig. I USA holdt Biden en tv-transmitteret tale til amerikanerne:

– Vi står over for et vendepunkt i historien, det her er et sådant øjeblik, hvor de beslutninger, vi træffer i dag, vil forme fremtiden i mange årtier fremover, sagde Biden indledningsvis. Han fortalte også om grusomhederne, der var sket i Israel under Hamas-massakren, og lovede fuld støtte til Israels sikkerhed «i dag og for altid».

I sin opsummering af rejsen til Israel, fremhævede Biden mødet med flere israelske ledere og nogle af de familier, hvis kære er blevet kidnappet til Hamas-kontrolleret Gaza.

Flere af de over 200 gidsler, der nu sidder fanget i Gaza er amerikanske statsborgere og Biden sagde, at den vigtigste opgave nu er at få dem hjem igen.

– Det jødiske folk ved måske bedre end nogen andre, at der ikke er nogen grænser for grusomheden hos de mennesker, der vil påføre andre smerte, sagde præsidenten og trak paralleller mellem Hamas og Putin.

– Hamas og Putin repræsenterer forskellige trusler. Men har følgende til fælles: De ønsker begge at udrydde demokratiet, som de er nabo med, sagde præsidenten.

Biden understregede også i sin tale, at Iran støtter Ruslands krig i Ukraine og at de støtter Hamas og andre terrorgrupper i Mellemøsten.

– Vi vil fortsætte med at holde dem ansvarlige, sagde præsidenten i sin tale.

Den amerikanske præsident talte også om en hjælpepakke til Ukraine og Israel og lovede, at Israel ville få hjælp til at forsvare sig.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem