Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Udenrigsminister Lapid: – Palæstinenserne må selv ønske fremskridt før arabiske stater kan hjælpe

Udenrigsminister Yair Lapid er Israels første minister på officielt besøg i Emiraterne. (Foto: Knesset)
- Palæstinenserne må selv sørge for at bevæge sig fremad før der kan komme nogle udefra og hjælpe dem, sagde Israels udenrigsminister under indvielse af Israels ambassade i Emiraterne.


Israels udenrigsminister Yair Lapid er den første israelske minister på officielt besøg i Emiraterne. Under besøget har udenrigsminister Lapid blandt andet indviet Israels ambassade i landet.

Under besøget understregede Lapid at Israels arabiske partnere som Emiraterne ikke kan spille en meningsfuld rolle i forbedring af forholdene i de palæstinensiske selvstyremyndigheders (PA) områder (Område A & B i Judæa og Samaria på Vestbredden. Israel har kontrol over Område C i Judæa og Samaria, jf. Oslo Aftalerne indgået mellem parterne i 1993), eller i Gaza som har været under terrorgruppen Hamas’ kontrol siden 2007, medmindre palæstinenserne stræber mål, sagde udenrigsminister Yair Lapid tirsdag aften i Abu Dhabi, skriver Times of Israel.

Der lever omkring to millioner indbyggere i det Hamas-kontrolleret Gaza. I PAs kontrollerede områder i Område A&B i Judæa og Samaria (Vestbredden) lever der tre millioner indbyggere. Siden 2007 har “Palæstina” de-facto været delt i to. Terrorgruppen Hamas har fuld kontrol over Gaza, mens Fatah-bevægelsen styrer de palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) i Judæa og Samaria. Palæstina har i dag to præsidenter, to premierministre, en lovgivning som er ude af funktion og har været ude af stand til at afholde valg – læs mere HER. “Palæstina” opfylder således ikke folkerettens betingelser for at blive anerkendt som en stat – læs mere HER. Præsident for PA er Mahmoud Abbas.

Læs: Hamas anklager Abbas for et kup. Undtagelsestilstand i de palæstinensiske områder (PA) efter kommende palæstinensiske valg igen er blevet aflyst.

Læs: Kraftig stigning i palæstinensernes støtte til Hamas. Meningsmålingen viser også faldende støtte til PAs præsident Mahmoud Abbas.

Læs: Kritiserede de palæstinensiske myndigheder på sociale medier – døde under arrest. De palæstinensiske myndigheder slår hårdt ned på opposition og kritikere.

Læs: Palæstinensiske demonstranter kræver Abbas går af – EU giver Abbas 3 milliarder kroner. Mens gaderne koger i Ramallah og demonstranter kræver at PAs præsident Abbas går af, har EU netop givet PA 3 milliarder kroner i lån, hvad vil milliarderne mon gå til?

Læs: Palæstinensiske journalister beder om FN-beskyttelse mod palæstinensiske myndigheder. Har det ikke journalistisk interesse i Danmark at dække hvad palæstinensiske journalister udsættes for af de palæstinensiske myndigheder (PA) som EU og Danmark støtter med milliarder?

Palæstinenserne kunne allerede have haft deres egen stat siden 1937, hvor de fik tilbuddet af Peel Kommissionen – de har siden sagt NEJ til alle tilbud om en stat, senest i 2018.

De palæstinensiske myndigheders præsident Mahmoud Abbas har tidligere åbent sagt, at han i de hemmelige fredsforhandlinger med Israel i 2007 og 2008 afviste en næsten fuld israelsk tilbagetrækning fra Vestbredden. De områder Judæa og Samaria, som Israel ville beholde, skulle kompenseres med andre landområder. Dét skal du huske hver gang du hører om Israels besættelse og manglende vilje til en to-statsløsning, store norske og danske medier fortier det nemlig. Afdøde chefforhandler i PLO, Saeb Erekat, bekræftede ovennævnte – læs HER.

Se klip nedenfor:

Udenrigsminister Lapid om palæstinenserne:

– I sidste ende må palæstinenserne selv sørge for at bevæge sig fremad før der kan komme nogle udefra og hjælpe dem. Det er ikke tilfældet på nuværende tidspunkt.

– Hamas kan ikke angribe vores indbyggere med over 4.300 raketter og efterfølgende forvente at modtage hjælp. Det er virkelig meget simpelt, tilføjede udenrigsminister Lapid.

Terrorgruppen Hamas har angrebet Israel med raketter i 20 år – læs HER.

Lapid sagde at han har tillid til at Emiraterne “vil være en positiv spiller i enhver mulig proces.”

Udover at indvie Israels ambassade i Emiraterne har Lapid underskrevet en økonomisk- og handelsaftale med Emiraternes udenrigsminister Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Om Emiraternes forståelse af Israels sikkerhedsudfordringer, sagde Lapid:

– Det er yderst imponerende at se hvor politisk skarpt de er, sagde Lapid med henvisning til emiratiske embedsmænds udsagn under den seneste Gaza-krig mellem Hamas og Israel.

Under krigen fordømte Emiraterne Israel efter sammenstød mellem politi og palæstinensiske demonstranter i Jerusalem og Tempelbjerget som terrorgruppen Hamas brugte som påskud til at angribe først Jerusalem og herefter flere israelske byer med flere tusind raketter. Samtidig advarede Emiraterne Hamas om at planlagte investeringer i Gaza ville blive aflyst, hvis ikke terrorgruppen ville stoppe angrebene mod Israel.

Lapid understregede at han er overbevist om, at Biden-administrationen ønsker at udvide Abrahamaftalerne, som blev mæglet på plads sidste år af Trump administrationen i samarbejde med tidligere premierminister Benjamin Netanyahus regering.

Lapid takkede også tidligere premierminister Netanyahu for hans indsats for at bringe Abrahamaftalerne på plads.

Læs om Abrahamaftalerne indgået mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko HER.

Lapid besøgte også Israels pavillon i Dubai Expo 2020, oprindeligt planlagt til at åbne sidste år, men blev forsinket af Corona-krisen.

Søndag mødtes Lapid med Bahrains udenrigsminister Abdullatif al-Zayani i Rom efter samtaler med USAs udenrigsminister Antony Blinken.

– Fred med Bahrain burde være et eksempel på den rigtige form for proces, der skal ske i vores region. Vi talte også om udfordringerne som Mellemøsten og ikke mindst Iran står overfor, Tweetede Lapid efter mødet.





Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem