Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Nyt massedrab i Israels arabiske samfund – rekordmange drab indtil videre i år

Politi på stedet, hvor fire israelsk-arabiske mænd blev fundet skudt og dræbt i Abu Snan i Nord-Israel. (Foto: Flash90)
Siden nytår er mindst 156 israelske-arabere blevet dræbt i voldsbølge. Premierminister Benjamin Netanyahu vil have Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet involveret i kampen mod volden.

I går blev fire israelske-arabere skudt og dræbt – en af de dræbte var en lokal borgmester kandidat i byen Abu Snan i Nord-Israel, skriver Times of Israel.

De seneste år har voldsbølgen hærget Israels arabiske samfund. Alene siden nytår har volden kostet mindst 156 livet.

Ifølge redningstjenesten Magen David Adom (MDA) blev de fire dræbte fundet døde på en mark. En af dem, Ghazi Sa’ab, var en lokal kandidat til borgmesterposten. Han havde tidligere været officer i Israels forsvarshær (IDF) og politiet. De seneste år havde han drevet en forretning i Abu Snan.

Det er anden dag i træk, en lokal israelsk-arabisk politiker bliver dræbt, men politiet afviser, at drabene er politiske, og siger, at de er relateret til kriminalitet. Gårdsdagens skuddrab, er de dødeligste siden fem israelske-arabere skud-dræbt ved en bilvask for to måneder siden.

Lokale ledere i Israels drusiske minoritet, har i dag indledt en strejke i lokale institutioner som svar på drabene. De mener, at politiet og regeringen ikke gør nok for at opretholde sikkerheden i nord. I Abu Snan lever der både israelsk-arabiske muslimer, israelske drusere og israelske kristne.

Masseskyderiet skete blot få timer efter premierminister Benjamin Netanyahu igen havde opfordret til at involvere Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet i kampen mod voldsbølgen. Shin Bets primære opgave er at bekæmpe terror, ikke kriminalitet.

Premierminister Netanyahu udtalte: – Vi vil udrydde organiseret kriminalitet i Israels arabiske samfund. Alle israelske borgere skal kunne leve i sikkerhed og ikke under truslen om indenlandsk terror.

Premierminister Netanyahu og sikkerhedsminister Itamar Ben-Gvir, ønsker begge at involvere Shin Bet i kampen mod voldsbølgen, men Shin Bet og arabiske ledere har været modvillige.

Som sagt har voldsbølgen i skrivende stund kostet 156 israelske-arabere livet siden nytår. Langt de fleste blev dræbt af skud. Sammenlignet med 202, hvor voldsbølgen havde kostet 68 livet i samme periode. De fleste drab skyldes konflikter mellem kriminelle organisationer og familiefejder, men drab på kvinder er også udbredt.

Israels præsident Isaac Herzog udtaler: – Det her er en nødsituation, der kræver beslutsomme handlinger fra statens side for at udrydde kriminaliteten og volden og forhindre yderligere tab af liv.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem