Rekordmange drab i arabiske samfund i Israel

I skrivende stund er 73 israelske arabere blevet myrdet i voldsbølgen som hærger det arabiske samfund i Israel.
Israelsk politi undersøger stedet hvor israelsk-arabisk familie bestående af mor, far og deres 16-årige datter belv myrdet af skud, 26. juni 2021. I skrivende stund er 73 israelske-arabere blevet myrdet i voldsbølgen som hærger det arabiske samfund i Israel. (Foto: Basel Awidat/Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

En 18-årig blev myrdet og en 22-årig alvorligt såret da ukendte gerningsmænd skød mod deres bil den arabiske by Musmus i Nord-Israel. Politiet efterforsker sagen.

Statistikken for 2021 viser at 73 israelske-arabere indtil videre er blevet myrdet. De seneste år har det arabiske samfund i Israel været hårdt plaget af vold og mord. I 2020 blev 96 israelske-arabere myrdet, hvilket var ny rekord, skriver Times of Israel. Alt tyder på at antallet af mord i 2021 vil overgå antallet af ofre sidste år.

Få dage før det seneste mord på den 18-årige mand, blev en 22-årig mand myrdet mens en anden person blev alvorligt såret da ukendte gerningsmænd åbnede ild mod en butik i Nazaret – den største arabiske by i Israel.

Før det blev en 28-årig arabisk kvinde skudt og dræbt mens hun kørte i sin bil i byen Ramle i det centrale Israel. Politiet mistænker at hendes afdøde ægtemands familie – som blev myrdet i 2015, står bag mordet på hans enke. Ægtemandens familie var efter sigende imod enkens plan om at forlade byen med sit barn og flytte til Haifa efter hendes mand var blevet myrdet. Politiet efterforsker flere motiver i sagen. 11 ud af de 73 myrdede arabere i år er kvinder.

Udover flere mord de seneste dage har der også været flere skudepisoder i byer med stor arabisk befolkning.

Mange israelske arabere kritiserer politiet og mener ikke at de slår hårdt nok ned på magtfulde kriminelle organisationer. De mener også at politiet ignorer volden som også inkluderer familiefejder, mafiakrige og vold mod kvinder. Politiet har tidligere afvist kritikken og tilføjer at mange ikke er samarbejdsvillige.

Ifølge rapport fra 2020 er der omkring 400.000 ulovlige våben i cirkulation i Israel – de fleste af dem i det arabiske samfund.

Volden i det arabiske samfund prægede også den seneste valgkamp i Israel og den nye regering har lovet at kanalisere mange ressourcer for at komme volden til livs. I forrige måned sagde premierminister Naftali Bennett at volden og kriminaliteten i det israelsk-arabiske samfund er en national katastrofe. Han har afholdt møder med ledende myndigheder og politi for at få en national plan på plads som kan tackle problemet. Imens fortsætter skudangrebene.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelFørste Biden-Bennett møde i skyggen af Kabul-angreb
Næste artikelSe hvad politiet fandt under ransagelse
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise