Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Rigspolitiets tal viser stigning i hadforbrydelser mod danske jøder

Der har levet jøder i Danmark i over 400 år. Selvom de kun udgør kun en promille af befolkningen, er antisemitismen stigende. (Foto: Sam Litvin, flickr)
Formand for Det Jødiske Samfund, Henri Goldstein tilføjer: - Det er et voldsomt tal, især sammenholdt med at det jødiske mindretal kun udgør omkring en promille af befolkningen. Det understreger, at had, fordomme og konspirationsteorier ikke er forsvundet, men tværtimod trives i visse miljøer – ikke mindst i den digitale verden. Alle hadforbrydelser er foragtelige, men antisemitismen er en særlig udfordring for et tolerant og demokratisk samfund.

Primo 2022 fik Danmark endelig en handleplan mod antisemitisme efter flere års forsinkelse.

Tallene fra Rigspolitiet viser at der i den grad er behov for at gøre noget ved antisemitismen her i landet.

Rigspolitiets rapport for 2020, viste at 41% af alle religiøst motiverede hadforbrydelser blev begået mod jøder. Det til trods for at der er meget færre jøder i Danmark end for eksempel muslimer. En EU-undersøgelse har vist at det reelle problem kan være langt større end vi regner med, fordi otte ud af ti danske jøder vælger ikke at anmelde de alvorligste antisemitiske hændelser af frygt for konsekvenserne. EU-undersøgelsen viste også, at mange danske jøder gemmer deres jødiske identitet af frygt for at blive udsat for antisemitisme.

Rigspolitiets seneste rapport for 2021 publiceret den 18. januar, viser et generelt fald i antal anmeldte hadforbrydelser, men en stigning på 18% i antallet af hadforbrydelser rettet mod jøder. I 2021 var 57% af de religiøst motiverede hadforbrydelser rettet mod jøder. Læs mere her, inkl. link til rapporten.

Formand for Det Jødiske Samfund, Henri Goldstein tilføjer: ”Det er jo et ganske voldsomt tal, når man sammenholder det med, at det jødiske mindretal udgør omkring en promille af befolkningen. Det understreger, at had, fordomme og konspirationsteorier ikke er forsvundet, men tværtimod trives i visse miljøer – ikke mindst i den digitale verden. Alle hadforbrydelser er foragtelige, men antisemitismen er en særlig udfordring for et tolerant og demokratisk samfund,”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem