Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Netavisen Pio om ny kampagne mod eksplosiv antisemitisme i Danmark: Aldrig igen – Det er nu

I ny kampagne lanceret af Netavisen Pio, læser Daria Poliakova en "nytårshilsen" op: - Åh 2024. Jeg ønsker og inderligt håber du bliver massevoldtaget og får struben skåret over. Godt nytår. (Foto: Skærmdump, Netavisen Pio)
Chefredaktør Niels Jespersen: - Jøder har været en del af vores kultur i århundreder. Hvis de ikke længere kan eksistere åbent i Danmark, så er der tale om et katastrofalt kulturtab. Det må ikke ske på vores vagt.

Den 1. maj kunne MIFF fortælle at Netavisen Pio med hashtagget #JøderErDanske i ny kampagne sætter fokus på antisemitismen i Danmark, der er eksploderet siden 7. oktober-massakren mod Israel.

Den 4. maj fortalte chefredaktør Niels Jespersen, hvorfor Netavisen Pio har valgt at starte kampangen mod antisemitisme i Danmark:

Jøder er danske – det er hovedbudskabet i en video, som Netavisen Pio publicerer i ugen, der kommer. Du kan allerede nu se en teaser for videoen på vores kanaler på Facebook og det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter.

Videoen, der vil blive offentliggjort 7. maj, sætter fokus på den konkrete sikkerhedstrussel danske jøder og danskere med jødisk herkomst har levet under siden terrorangrebet i Krystalgade i 2015. Samt antisemitismen, som er i voldsom vækst efter udbruddet af krigen i Gaza.

Netavisen Pio udgiver samtidig i samarbejde med Yaqoub Ali i maj måned en Podcast-serie om antisemitisme i Danmark. Første afsnit er ude. Se nærmere på Pios Facebook-side og Pios X-konto.

Netavisen Pio er normalt ikke et aktivistisk medie. Men situationen er så alvorligt, at det for mange jøder er umuligt at praktisere deres religion og kultur, samt deltage i den offentlige debat.

Derfor er det nødvendigt at civilsamfundet og også medier som Netavisen Pio, slutter ring om Danmarks jøder.

Antisemitismen er voldsomt stigende, Ifølge en ny og omfattende undersøgelse af 45 millioner kommentarer på det sociale medie Facebook, er antisemitisme meget udbredt på internettet. 21.388 af kommentarerne i undersøgelsen omtaler “jøde” eller “jødisk”.

Heraf vurderes 2063 kommentarer at være antisemitiske, hvilket svarer til hver tiende af kommentarerne.

Samtidig har det jødiske samfund registreret en voldsom stigning i antallet af antisemitiske hændelser.

Foredrag om holocaust aflyses af sikkerhedshensyn og jødiske institutioner som synagoger og skoler kan kun operere under beskyttelse af svært bevæbnet politi og militær.

Ikke på vores vagt, Netavisen Pio beskæftiger sig normalt journalistisk med politik og arbejdsmarkedet, men det er alligevel oplagt for et socialdemokratisk medie, at bekæmpe antisemitisme.

Historisk har danske jøder spillet en stor rolle i arbejderbevægelsen og både parti og fagbevægelse spillede en nøglerolle i at organisere flugten til Sverige i 1943. Dengang valgte mange danskere at løbe en personlig risiko ved at stå op for deres jødiske landsmænd.

Der er en reel risiko for, at det på sigt bliver umuligt at leve som jøde i Danmark, fordi presset og truslerne mod den enkelte bliver for omfattende.

Jøder har været en del af vores kultur i århundreder. Hvis de ikke længere kan eksistere åbent i Danmark, så er der tale om et katastrofalt kulturtab. Det må ikke ske på vores vagt.

Aldrig igen – Det er nu, her kommer også en opfordring til Folketinget og særligt til Socialdemokratiet.

Da socialdemokraterne ophængte et billede i gruppeværelset af daværende statsminister Vilhelm Buhl i styrehuset på en af fiskekutterne, der fragtede jøderne til Sverige fik de hård kritik, men jeg synes det var positivt, at de vedkendte sig et særligt ansvar for jødernes velfærd og sikkerhed.

Med den arv følger også en forpligtelse. Aldrig igen, det er lige nu. Jeg er ikke så bekymret for arbejdsudbuddet i 2050, og hvad der ellers optager Christiansborg. Det skal der nok komme styr på. Men jeg er bange for, at politikerne har så travlt nede i maskinrummet, at de mister blikket for vores mest udsatte minoritet.

Civilsamfundet må på banen, der er imidlertid ikke tale om et problem, der kan løses alene af politikerne. Der er brug for en kulturkamp på alle niveauer i samfundet, hvor antisemitismen imødegås.

Civilsamfundet må på banen: Gøre opmærksom på problemet og imødegå antisemitismen der hvor den eksisterer. Ikke mindst på uddannelsesinstitutioner.

Antisemitismen skal udgrænses og forhindres i at spredes. Jøderne skal vide, at vi har deres ryg. Det er en kerneopgave for et medie som Netavisen Pio.

Se kampagnen her på YouTube:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem