Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Det Jødiske Samfund: Anti-israelsk teltlejr foran KU må ikke føre til chikane mod jødiske ansatte eller studerende

Det vides ikke hvor mange af de anti-israelske demonstranter foran KU er studerende. (Foto: Skærmdump, B.T.)
- Vi vil under ingen omstændigheder acceptere, at det fører til chikane af jødiske studerende på Københavns Universitet, som har en forpligtelse over for alle sine studerende – også dem, der ikke nødvendigvis er enige i de budskaber, teltlejren repræsenterer, udtaler Henri Goldstein, formand for Det Jødiske Samfund.

Scener fra 1930’erne breder sig i det akademiske miljø, jødiske studerende og professorer er mere truet end nogensinde. De seneste uger har studerende og Israel-hadere slået anti-israelske og anti-jødiske lejre op ved flere amerikanske universiteter. Demonstranterne har også deltaget i voldelige demonstrationer, truet, slået og forment israelske/jødiske professorer og studerende adgang til deres fakulteter. Situationen minder mere og mere om 1930’erne, hvor jøder blev udelukket fra universiteter og skoler. Også i Danmark har der været flere tilfælde af voldsom antisemitisme mod jødiske studerende og elever.

Eksplosiv global antisemitisme – også i Danmark, det er en absurd situationen, men ikke desto mindre er hadet mod verdens eneste jødiske stat og det jødiske folk eksploderet siden 7. oktober-massakren mod Israel.

Anti-israelsk teltlejr foran KU, som MIFF kunne fortælle i går, står organisationen Studerende mod Besættelsen bag den anti-israelske teltlejr foran KU.

Det Jødiske Samfund (DJS) understreger at KU er forpligtet over for sine jødiske ansatte- og studerende: – Vi vil under ingen omstændigheder acceptere, at det fører til chikane af jødiske studerende på Københavns Universitet, som har en forpligtelse over for alle sine studerende – også dem, der ikke nødvendigvis er enige i de budskaber, teltlejren repræsenterer, udtaler DJS.

På X skrev Københavns Universitet at: – De ikke vil acceptere at teltlejren fører til chikane af ansatte og studerende.

Er du jødisk KU-ansat eller studerende? Føler du dig utryg? Kontakt Det Jødiske Samfunds sikkerhed på jsd@mosaiske.dk 

Udsættes du for antisemitisme eller er du vidne til antisemitisme? Uanset hvordan had mod jøder kommer til udtryk, er det afgørende at anmelde og dokumentere det. Kontakt AKVAH i regi af Det Jødiske Samfund, der arbejder for at dokumentere antisemitisme i Danmark. Udfyld AKVAH’s kontaktformular her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem