Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Ny rapport giver indblik i antisemitisme mod jødiske børn i danske skoler

Antisemitismen i Danmark er steget igennem rigtig mange år, men siden 7. oktober-massakren mod Israel, er hadet mod danske jøder eksploderet. (Foto: Clandestine Stare, 9. august 2007, flickr)
Flere jødiske børn udsat for trusler, chikane og hagekors i danske skoler

Danmark har et problem – siden 7. oktober-massakren mod Israel hvor flere tusind terrorister stormede ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza, og gik til angreb forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre og mænd, er antisemitismen eksploderet i Danmark.

Ultimo 2023 skrev MIFF at børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye havde advaret om antisemitisme og hagekors i skolerne.

Uddannelses- og forskningsministeren advarede om store problemer med antisemitisme på universiteterne.

Rapport efter rapport viser at det går den forkerte vej i Danmark, nu giver ny rapport et indblik i hvad dansk-jødiske børn udsættes for i skoler og gymaniser, skriver Berlingske Tidende

Se mere her.

Toppen af isbjerget, det skal bemærkes at mange antisemitiske hændelser ikke indberettes af frygt for konsekvenserne: »Den reelle forekomst af antisemitisme i Danmark må således antages at være væsentligt højere,« står der i rapporten.

Rapporten viser at 14% af de indberettede antisemitiske hændelser involverede børn.

  • Ud af 121 indberettede antisemitiske hændelser i 2023, var børn involverede i 17 hændelser
  • Ud af de 17 hændelser, skete 15 af dem efter 7. oktober-massakren mod Israel
  • 12 hændelser skete i skoler
  • 3 hændelser skete på gymnasier
  • I 3 hændelser blev der tegnet hagekors

Jødiske børn udsættes for trusler, chikane og hagekors i den danske skolegård, ved en af de indberettede hændelser, blev der tegnet hagkors og skrevet »Israel« på en skole i KBH-området.

En jødisk dreng har fortalt at flere af hans klassekammerater havde tegnet hagekors på tavlen.

På et gymnasie havde elever tegnet hagekors ved siden af deres jødiske klassekammerat.

Jødiske børn udsættes også for trusler, chikane og antisemitiske udtalelser.

9-årig dansk-israelsk dreng truet på livet af en 15-årig dreng som sagde at han ville »dræbe alle fra Israel«.

Jødisk pige i 3. klasse udsat for trusler og nedværdigende udtalelser, flere af hendes klassekammerater kaldte hende for »luderjøde« og sagde at de: »håber, alle jøder dør, når Israel taber krigen«.

Opråb til skolerne, ultimo 2023 kom Mattias Tesfaye med et opråb til de danske folkeskoler og understregede at der er nultolerance over for antisemitisme i skolegården.

Justitsministeren kalder rapporten »dybt bekymrende« og børne- og undervisningsministeren understreger, at alle danske børn skal kunne føle sig trygge i deres skole. Han tilføjer; »Jeg vil gerne understrege, at vi ikke skal have en lemfældig omgang med antisemitisme eller andre former for racisme – slet ikke i skolen. Skolen er demokratiets ejendom, og vi skal slå hårdt ned på racisme, hadefuld tale og trusler,«

Ministeren understreger at; »Ét malet hagekors er ét for mange. Derudover skal de skoler og gymnasier, der i den her tid oplever, at krigen i Mellemøsten præger dagligdagen negativt, have opbakning til at håndtere situationen. Derfor er jeg også glad for, at ministeriet har udsendt informationer om både sanktionsmuligheder, forebyggelse og inspiration til relevant undervisning.«

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem