Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Anti-israelsk teltlejr foran KU fordømmes af flere studenterforeninger

Det vides ikke hvor mange af de anti-israelske demonstranter foran KU er studerende. (Foto: Skærmdump, B.T.)
Teltlejrene ved amerikanske universiteter har spredt sig til flere lande, inkl. Danmark.

I dag kunne MIFF bringe Rune Toftegaard Selsing’s kloge ord, der er mere end nogensinde burde få alle alarmklokker til at ringe: – Jødehad er i sidste ende et sygdomstegn. En svaghedsmarkør. Et grimt kig ind i noget, der er ved at gå i forrådnelse. Den stærke, sunde kultur frygter ikke det fantastiske bidrag, en jødisk minoritet er alle steder på kloden, hvor de findes. Det gør kun den svage og misundelige kultur.

Scener fra 1930’erne breder sig i det akademiske miljø, jødiske studerende og professorer er mere truet end nogensinde. De seneste uger har studerende og Israel-hadere slået anti-israelske og anti-jødiske lejre op ved flere amerikanske universiteter. Demonstranterne har også deltaget i voldelige demonstrationer, truet, slået og forment israelske/jødiske professorer og studerende adgang til deres fakulteter. Situationen minder mere og mere om 1930’erne, hvor jøder blev udelukket fra universiteter og skoler. Også i Danmark har der været flere tilfælde af voldsom antisemitisme mod jødiske studerende og elever.

Eksplosiv global antisemitisme – også i Danmark, det er en absurd situationen, men ikke desto mindre er hadet mod verdens eneste jødiske stat og det jødiske folk eksploderet siden 7. oktober-massakren mod Israel.

Anti-israelsk teltlejr foran KU, B.T’s journalist har talt med flere KU-studerende om teltlejren foran Københavns Universitet (KU).

Ifølge B.T, er studenterforeningerne ikke enige – to studenterforeninger har taget afstand fra teltlejren ved KU, mens èn studenterforening mener at de studerende har ret til at slå lejr. Studenterrådet på KU som taler på vegne af 40.000 studerende, udtaler at de studerende har “ret” til at kritisere KU og slå lejr. Studenterrådets forperson Andrias Nolsøe Jacobsen, udtaler: – Vi i Studenterrådet mener, at det er enhver studerendes ret med fredelige midler at gøre opmærksom på enhver sag, der er relevant for universitetet, det omkringliggende samfund og den verden, vi er en del af.

Det er organisationen Studerende mod Besættelsen som står bag teltlejren foran KU. Deres talsmand, Emil Nielsen udtaler at de blandt andet kræver at KU vil fordømme, hvad de kalder for folkedrabet i Gaza.

KU udtaler at de ikke har en holdning til Israels krig mod terrorgruppen Hamas i Gaza.

Der menes at være 50-100 personer i teltlejren, men det vides ikke hvor mange af dem er KU-studerende.

Studenterforeningen Frit Forum København, der ifølge B.T har de socialdemokratiske studerende som deres målgruppe, tager “stærkt afstand” fra teltlejren: – Vores hjerter græder med alle dem, der lider under og har mistet kære til den forfærdelige krig mellem Israel og Hamas. Vi støtter en tostatsløsning og håber på varig fred mellem to suveræne nationer, der kan sameksistere. Men universitetet er hjemsted for fri debat og demokratisk meningsudveksling. Ikke barrikader og besættelser. Vi siger fra overfor amerikanske tilstande på Københavns Universitet.

De Konservative Studerende kalder de studerendes krav til KU for “absurde”. Josefine Paaske, der er lokalformand for Konservative Studerende i København, udtaler: – Som institution skal universitetet være neutralt for at beholde en legitimitet blandt befolkningen. De skal ikke være politiske smagsdommere i den her konflikt. Det er dybt frustrerende at se studerende agere på den her måde.

Se B.T. klippet her

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem