Search
Amensty International logo (Foto: Skærmdump)

– Amnestys apartheid-anklage mod Israel er fortsættelse af nazisternes antisemitiske propaganda

- Samme metodologi bruges i Iran, FN's Durban-konference og nu også af Amnesty, skriver Alex Hearn.

Mellemøsten har en lang historie med undertrykkelse og vold mod jøder. Kombineret med væksten af ​​arabisk nationalisme i 1920’erne betød det, at nazisterne kunne spakre en åben dør ind og sprede deres folkemordsideologi til andre regioner ud over Europa, skriver Alex Hearn i The Jewish Chronicle (JC).

Men de stod stadig over for en udfordring: deres ideologi var afhængig af troen på jødisk magt, som ikke fandtes i regionen fordi jøderne ikke havde magt under islamisk styre.

For at inficere Mellemøsten med deres besættelse af at udslette det jødiske folk, skræddersyede nazisterne deres propaganda ved at sammenvæve europæiske antisemitiske teorier om jødisk magt med behovet for at beskytte islam. I deres propaganda kom de med budskaber som “dræb jøderne, før de dræber dig” der blev transmitteret via radio over hele regionen sagt af indflydelsesrige personer – blandt dem muftien i Jerusalem (læs om hans rolle og besøg i koncentrationslejr HER). Propaganda materiale som eksempelvis “islam og jødedom” belv trykt og formidlet til masserne. Slagordet “Allah over os i himlen, og Hitler med os på jorden” blev opfundet, og med det en endnu mere ekstrem antisemitisk stamme i hele regionen.

Læs: – Palæstinenserne må erkende deres rolle under Holocaust. Ifølge palæstinensisk historisk revisionisme er palæstinenserne selv Holocaust-ofre, skriver Mark Regev.

Det iranske regime blev de naturlige arvtagere af nazistisk propaganda i den islamiske verden og regimet bruger fortsat samme propaganda – også i dag. Det iranske regime fremstiller jøder som en trussel mod islam og truer med at udslette Israel. De falske protokoller The Protocols of the Elders of Zion – en af de mest antisemitiske tekster nogensinde skrevet – er udbredt i Iran, og skolebøger er fyldt med antisemitisk propaganda, ifølge rapport fra Anti Defamation League (ADL). Iran er også verdens førende sponsor af antisemitisk terror – eksempelvis bombningen af det jødiske samfundscenter i Buenos Aires hvor 85 personer blev dræbt. Iran står desuden bag terrorgrupperne Hamas, Hizbollah, Palæstinensisk Islamisk Jihad og Houthierne – læs om Iran HER.

Læs: – jøderne i Iran bliver brugt i regimets propaganda. – Jøderne i Iran manipuleres af regimets efterretningstjenester til at fremme landets internationale omdømme, fortæller Karmel Melamed som er iransk-amerikansk journalist og aktivist.

I overensstemmelse med nazistisk propaganda i Mellemøsten beskrev grundlæggeren af Den Islamiske Republik Iran, Ayatollah Ruhollah Khomeini, jøder som en almægtig ond kraft, der forsøger at underminere islam. Både han og hans efterfølger udtrykte troen på, at Israel var den fysiske manifestation af den onde kraft.

Læs: Anne Frank på persisk? Den iranske aktivist Maziar Bahari blev fascineret af Holocaust efter han flyttede til Canada. Nu samarbejder han med US Holocaust Memorial Museum i kampen mod Holocaust-benægtelse i Iran.

Iran havde stor indflydelse på FN’s første verdenskonference mod racisme i Durban i 2001, også kendt som “Durban I”. Voldsom antisemitisme blev udstillet under den regionale opbygningskonference i Teheran, som skulle skabe en handlingsplan mod racisme. I stedet forbød dets arrangører jødiske grupper at deltage og nazisternes propagandastil kunne ses i aktion, da fokus blev sat på den jødiske stat som den eneste kilde til forseelser i regionen og falsk anklaget for de værst tænkelige forbrydelser, inkl. apartheid og “Holocaust”. Israel blev isoleret og fremmedgjort.

Læs: Tak Danmark for at sige NEJ til FN’s antisemitiske Durban IV konference! Danmark sagde NEJ til FN’s antisemitiske Durban IV konference sammen med 37 andre lande – inkl. Sverige. Desværre valgte Norge at deltage.

Teheran-konferencens resumé blev skabelonen for NGO-erklæringen i Durban I. Under Durban-konferencen beskrev Holocaust-overlevende Tom Lantos det som “det mest sygelige og skammelige udtryk for had til jøder”, han havde set siden nazisterne.

Deltagerne beskrev, hvordan kopier af de falske protokoller The Protocols of the Elders of Zion var tilgængelige på konferencestandene, sammen med flyers, der godkendte Hitler og karikaturer i nazi-stil af børnedræbende jøder med overdrevede træk (“jødisk næse”). Hagekors blev set blive tapet til væggen. Et banner hvor der stod “Hitler havde ret” blev foldet ud blandt 20.000 “anti-israelske” demonstranter. Jøder blev hærget, truet og forbudt at tale før den endelige afstemning.

Det var under Durban I, at nedlæggelsen af ​​Israel som en apartheidstat blev sat på dagsordnen som en du jour sag på bekostning af andre sager. Underskrevet af grupper som Amnesty International, kaldte NGO-erklæringen Israel for en “racistisk apartheidstat”, der er skyldig i “folkedrab”.

Spoler vi frem til 2022 og den metodologi som nazisterne brugte, der kulminerede med Durban-konferencen i 2001, er den dukket op igen. I forlængelse af Durbans arv har Amnesty taget kampen op og lavet en rapport om Israel, der lyder som en konspirationsteori. I den er ufuldstændige og ukorrekte brikker blevet stykket sammen for at bekræfte den forudbestemte konklusion om, at Israel er en apartheidstat. Læs gennemgang af Amnesty rapporten HER.

Interview med de Amnesty-folk som står bag rapporten, skrevet af Lazar Berman i avisen Times of Israel, var skræmmende læsning af den manglende logik bag rapporten som ydermere ikke har noget retsgrundlag sig. Rapporten er en del af en bredere kampagne sat i gang af dem der opfatter den jødiske stat som symbol på et mægtigt onde i verden og noget som derfor skal afvikles og fjernes fra jordens overflade, skriver Alex Hearn.

Amnesty har i deres seneste rapport ændret på selve forståelsen af apartheid for at kunne angribe og beskylde Israel for ved selv sin eksistens som en jødisk stat, for at være en apartheidstat. Amnestys mål er at fjerne den eneste jødiske stat i verden fra landkortet. Læs hvorfor Israel ikke er en apartheidstat HER.

Eftervirkningerne af nazismens indflydelse i Mellemøsten mærkes også i dag, og dens arv afspejlet i Amnestys seneste rapport. Hvilket større misbrug af jødiske folks menneskerettigheder kan der være end det? Slutter Hearn.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp