Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Tak Danmark for at sige NEJ til FN’s antisemitiske Durban IV konference!

Der er nu anlagt to sager mod Danmark for våbeneksport til Israel. (Foto: https://www.flickr.com/photos/brandsvig/)
Danmark sagde NEJ til FN's antisemitiske Durban IV konference sammen med 37 andre lande - inkl. Sverige. Desværre valgte Norge at deltage.

MIFF har igennem længere tid sat fokus på FN’s antisemitiske Durban IV konference. Her er noget af det som MIFF tidligere har skrevet om konferencen:

I 2001 afholdt FN en såkaldt «verdenskonference mod racisme» i Durban, Sydafrika. Konferencen blev præget af intolerance, antisemitisme og grundløse anklager mod verdens eneste jødiske stat. «Fra 2001 og frem er Durban-processen blevet brugt til at promovere racisme, intolerance, antisemitisme, Holocaust-benægtelse, undergrave ytringsfrihed og Israels ret til at eksistere,» skriver UN Watch på sin faktaside – læs HER.

MIFF har igennem flere år samarbejdet med UN Watch – læs mere om dem HER.

MIFF opfordrede også til at underskrive UN Watch protest mod dansk deltagelse ved Durban IV HER (teksten er på engelsk).

I 2009 holdt FN Durban Review Conference, og i 2011 blev en tredje konference holdt for at markere tiårsdagen for Durban-erklæringen. Det planlagte topmøde 22. september 2021, forud for FNs generalforsamling og 20 år efter første Durban-konference, hedder således Durban IV.

Den 8. august sendte MIFF følgende spørgsmål til det danske udenrigsministerium:

Vil Danmark deltage i FNs racisme-konference i september?

Hvis Danmark siger ja til at deltage, hvorfor vælger man da en anden linje end vores nærmeste allierede i Europa?

Efter to rykkere for svar modtog MIFF følgende svar den 9. september:

“Tak for din henvendelse. Danmark har endnu ikke truffet beslutning om deltagelse i højniveaumødet for tyveårsdagen for Durban Erklæringens Handlingsprogram.”

MIFF fulgte udviklingen tæt – dagligt kom der meldinger om at flere og flere lande sagde NEJ til at deltage ved FN’s antisemitiske Durban IV konference. Danmark kom ikke med en officiel udmelding, men der kom rygter om at Danmark i sidste øjeblik besluttede ikke at deltage – eksempelvis Tweetede Sørgen Espersen (DF) (se nedenfor) om det. Derfor spurgte MIFF Udenrigsministeriet om de kunne bekræfte rygterne – i skrivende stund har vi endnu ikke modtaget et svar.

I dag kom følgende Tweet fra The International Legal Forum (læs om dem HER). 38 lande inkl. Danmark, deltog IKKE i gårdsdagens FN Durban IV konference:

Også Sverige valgte for første gange i 20 år ikke at deltage. Læs om Sveriges NEJ til Durban IV HER på svensk.

Norge valgte desværre at deltage

MIFF spurgte også Norges udenrigsministerium om Norge ville deltage. Her er svaret på norsk som MIFF fik fra det norske udenrigsministerium:

– På linje med andre land følger vi med på forberedelsene til høynivåmøtet (for markeringen av at det er 20 år siden Durbankonferansen og vedtakelsen av Durban Plan of Action). Vi har tett dialog med andre land. Beslutning vil bli tatt når vi har fått kartlagt alle relevante forhold knyttet til møtet. Vi kan komme tilbake til dere når beslutning er tatt, svarer kommunikasjonsrådgiver Siri R. Svendsen i UD.

– Forøvrig arbeider Norge internasjonalt for å bekjempe rasisme. Innsatsen mot rasisme, hatefulle ytringer og vold er solid forankret i vårt arbeid for menneskerettighetene. Her inngår vårt viktige arbeid internasjonalt for å bekjempe antisemittisme, tilføjer Svendsen.

Den 16. september skrev MIFF; Udenrigsministeren: – Vi kan se udfordringerne med Durban IV som MIFF peger på. Norges udenrigsminister Ine Marie Eriksen Søreide vil fortsat ikke svare på hvorvidt Norge deltager i Durban IV-konferencen næste uge. Læs HER.

Den 21. september skrev MIFF; Norge deltager ikke på politisk niveau i Durban IV. – Norge deltager på embedsmands-niveau, ikke politisk niveau, udtaler statssekretær Jens Frølich Holte. Læs HER på dansk og HER på norsk.

I dag skrev MIFF om Norges deltagelse; Sverige, Danmark og nesten hele EU gjorde det rette, mens Søreide og Norge sviktet Israel på oppløpet. Bare noen få uker før Ine Marie Eriksen Søreide går av som utenriksminister valgte hun å sende norske diplomater til konferanse med antisemittisk historie. Læs HER på norsk.


Stor tak til Danmark for at sige NEJ til antisemitisme i FN-regi!


Siden 1978 har MIFF været Israels stemme.
Hjælp os med at stå op for Israel og det jødiske folk – meld dig ind i MIFF og anbefal os til andre Israel-venner. Som nyt medlem får du GRATIS medlemskab året ud.
Klik HER for at blive medlem.
Tak for din støtte!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem