Norge deltager ikke på politisk niveau i Durban IV

- Norge deltager på embedsmands-niveau, ikke politisk niveau, udtaler statssekretær Jens Frølich Holte.
Statssekretær Jens Frølich Holte. (Foto: Sturlason/UD)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

I morgen, den 22. september går det løs med FN’s antisemitiske Durban IV konference som afholdes på højniveau. For 20 år siden belv den første konference afholdt. Præsident Macron meddelte i sin tid at Frankrig ikke vil deltage grundet «en historie af antisemitiske udtalelser» ved den slags konferencer.

I august meddelte det norske udenrigsministerium MIFF om at Norge er i tæt dialog med andre lande om hvorvidt Norge vil deltage eller ej. På det tidspunkt havde USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrig samt 8 andre demokratier allerede meddelt at de ikke ville deltage. I September meddelte Italien, New Zealand, Grækenland, Kroatien, Slovakiet og Slovenien at de heller ikke ville deltage.

I sidste uge udtalte Norges Udenrigsminister til MIFF at norsk deltagelse fortsat var under vurdering – læs HER.

I dag oplyser statssekretær Jens Frølich Holte at Norge vil deltage på embedsmands-niveau – ikke politisk niveau.

– Regeringen har længe støttet international indsats mod racisme. Vi stiller os derfor bak den politiske erklæring udarbejdet i forbindelse med mødet. Erklæringen tager efter vores mening tydelig afstand fra enhver form for racisme og diskriminering – også antisemitisme. Selve Durban-møderne har ikke fungeret godt nok som en platform for møder hvor vigtige temaer som racisme drøftes. Det skyldes en historik med antisemitiske udtalelser, udtaler Frølich Holte til MIFF.

Hvad med Danmark? læs svaret MIFF fik fra udenrigsministeriet HER.

MIFF er aktiv i 4 ud af 5 nordiske lande. MIFF har spredt grafikken nedenfor via sociale medier på norsk, dansk, svensk og islandsk.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelBestil den nye bog Israelernes overlevelsesevne
Næste artikelHundredvis af nye politifolk skal stoppe voldsbølgen i det arabiske samfund
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise