Den danske udenrigsminister, Jeppe Kofod (S) (Foto: Socialdemokratiet)

31 lande har sagt NEJ til FN’s antisemitiske Durban IV konference – hvad med Danmark?

Rekord mange lande har besluttet ikke at deltage ved FN's kommende Durban konference. Hvad med Danmark?

I 2001 afholdt FN en såkaldt «verdenskonference mod racisme» i Durban, Sydafrika. Konferencen blev præget af intolerance, antisemitisme og grundløse anklager mod verdens eneste jødiske stat. «Fra 2001 og frem er Durban-processen blevet brugt til at promovere racisme, intolerance, antisemitisme, Holocaust-benægtelse, undergrave ytringsfrihed og Israels ret til at eksistere,» skriver UN Watch på sin faktaside – læs HER.

Læg pres på Danmark ved at underskrive UN Watch protest – klik HER (tekst er på engelsk).
MIFF har skrevet en del om FN’s kommende antisemitiske Durban IV konference – se mere i det følgende:

Den 8. august sendte MIFF følgende spørgsmål til det danske udenrigsministerium:

Vil Danmark deltage i FNs racisme-konference i september?

Hvis Danmark siger ja til at deltage, hvorfor vælger man da en anden linje end vores nærmeste allierede i Europa?

Efter to rykkere for svar modtog MIFF følgende svar den 9. september:

“Tak for din henvendelse. Danmark har endnu ikke truffet beslutning om deltagelse i højniveaumødet for tyveårsdagen for Durban Erklæringens Handlingsprogram.”

Læs mere HER.

Den 16. september skrev MIFF om Norges udenrigsminister: – Vi kan se udfordringerne med Durban IV som MIFF peger på. Norges udenrigsminister Ine Marie Eriksen Søreide vil fortsat ikke svare på hvorvidt Norge deltager i Durban IV-konferencen næste uge. Læs HER.

I skrivende 31 lande sagt NEJ til Durban IV som den 22. september vil markerer at det er 20 år siden Durban World Conference on Racism, som i stedet blev en antisemitisk “fest”, skriver avisen Yediot Ahronot.

USA’s og Israels delegationer trak sig fra konferencen i 2001 i protest over at man ville udarbejde udtalelse som sidestillede zionisme med racisme.

Formålet med konferencen var kampen mod racisme, men udviklede sig hurtigt til en åben anti-israelsk begivenhed, ledet af anti-israelske palæstinensiske grupper og Boykot-Israel grupper (BDS).

Der er blevet afholdt opfølgnings-konferencer ved FN’s generalforsamling hvert femte år. Irans tidligere præsident Mahmoud Ahmadinejad blev inviteret til at tale som æresgæst i arrangementets udgave i 2009 hvor han opfordrede til udslettelse af Israel.
Tidligere på året stemte USA og Israel imod godkendelsen af FN’s budget for 2021 i protest mod FN’s beslutning om at afholde Durban IV konference ved årets generalforsamling.

Se: Antizionisme er en af de farligste og virale former for moderne jødehad. Se MIFFs nye informationsvideo.

International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) arbejdsdefinition af antisemitisme omfatter generelt had mod jøder, Holocaust-benægtelse og “påstand om, at eksistensen af eksistensen af Israel som en jødisk stat Israel er racistisk.” Læs IHRA’s definition af hvad antisemitisme er HER.

Læs: Gilad Erdan: – På tide at FN indfører IHRAs definition af antisemitisme. Siger Israels FN-ambassadør.

Læs: – Akut behov for dansk forskningscenter i antisemitisme. – I Danmark har vi hverken en handleplan mod antisemitisme, en definition af hvad antisemitisme er eller et forskningscenter i antisemitisme, der er akut behov for at tage fat om roden på antisemitisme i Danmark, påpeger Maja Gildin Zuckerman, Ph.d., Antropolog og historiker, Postdoc, Copenhagen Business School.

Israels udenrigsminister Yair Lapid har stået i spidsen for det internationale arbejde med at få flest mulige lande til at sige NEJ til FN’s Durban IV konference. Lapid har talt med sine kollegaer i verden. Også Israels FN ambassadør Gilad Erdan har har stået i spidsen for kampen mod FN’s Durban IV konference.

Følgende 20 lande har på nuværende tidspunkt meldt officielt ud at de IKKE vil deltage ved Durban konferencen kommende søndag:

USA, Canada, Australien, Storbritannien, Holland, Tyskland, Østrig, Tjekkiet, Ungarn, Israel, Frankrig, Bulgarien, Kroatien, Italien, Cypern, Grækenland, Rumænien, New Zealand, Slovenien og Slovakiet.

Derudover har 11 lande besluttet at trække sig fra Durban konferencen – uden officiel meddelelse.

Andre lande som eksempelvis Belgien har besluttet at deltage med en mindre delegation end først planlagt.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp