Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

31 lande har sagt NEJ til FN’s antisemitiske Durban IV konference – hvad med Danmark?

Den danske udenrigsminister, Jeppe Kofod (S) (Foto: Socialdemokratiet)
Rekord mange lande har besluttet ikke at deltage ved FN's kommende Durban konference. Hvad med Danmark?

I 2001 afholdt FN en såkaldt «verdenskonference mod racisme» i Durban, Sydafrika. Konferencen blev præget af intolerance, antisemitisme og grundløse anklager mod verdens eneste jødiske stat. «Fra 2001 og frem er Durban-processen blevet brugt til at promovere racisme, intolerance, antisemitisme, Holocaust-benægtelse, undergrave ytringsfrihed og Israels ret til at eksistere,» skriver UN Watch på sin faktaside – læs HER.

Læg pres på Danmark ved at underskrive UN Watch protest – klik HER (tekst er på engelsk).
MIFF har skrevet en del om FN’s kommende antisemitiske Durban IV konference – se mere i det følgende:

Den 8. august sendte MIFF følgende spørgsmål til det danske udenrigsministerium:

Vil Danmark deltage i FNs racisme-konference i september?

Hvis Danmark siger ja til at deltage, hvorfor vælger man da en anden linje end vores nærmeste allierede i Europa?

Efter to rykkere for svar modtog MIFF følgende svar den 9. september:

“Tak for din henvendelse. Danmark har endnu ikke truffet beslutning om deltagelse i højniveaumødet for tyveårsdagen for Durban Erklæringens Handlingsprogram.”

Læs mere HER.

Den 16. september skrev MIFF om Norges udenrigsminister: – Vi kan se udfordringerne med Durban IV som MIFF peger på. Norges udenrigsminister Ine Marie Eriksen Søreide vil fortsat ikke svare på hvorvidt Norge deltager i Durban IV-konferencen næste uge. Læs HER.

I skrivende 31 lande sagt NEJ til Durban IV som den 22. september vil markerer at det er 20 år siden Durban World Conference on Racism, som i stedet blev en antisemitisk “fest”, skriver avisen Yediot Ahronot.

USA’s og Israels delegationer trak sig fra konferencen i 2001 i protest over at man ville udarbejde udtalelse som sidestillede zionisme med racisme.

Formålet med konferencen var kampen mod racisme, men udviklede sig hurtigt til en åben anti-israelsk begivenhed, ledet af anti-israelske palæstinensiske grupper og Boykot-Israel grupper (BDS).

Der er blevet afholdt opfølgnings-konferencer ved FN’s generalforsamling hvert femte år. Irans tidligere præsident Mahmoud Ahmadinejad blev inviteret til at tale som æresgæst i arrangementets udgave i 2009 hvor han opfordrede til udslettelse af Israel.
Tidligere på året stemte USA og Israel imod godkendelsen af FN’s budget for 2021 i protest mod FN’s beslutning om at afholde Durban IV konference ved årets generalforsamling.

Se: Antizionisme er en af de farligste og virale former for moderne jødehad. Se MIFFs nye informationsvideo.

International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) arbejdsdefinition af antisemitisme omfatter generelt had mod jøder, Holocaust-benægtelse og “påstand om, at eksistensen af eksistensen af Israel som en jødisk stat Israel er racistisk.” Læs IHRA’s definition af hvad antisemitisme er HER.

Læs: Gilad Erdan: – På tide at FN indfører IHRAs definition af antisemitisme. Siger Israels FN-ambassadør.

Læs: – Akut behov for dansk forskningscenter i antisemitisme. – I Danmark har vi hverken en handleplan mod antisemitisme, en definition af hvad antisemitisme er eller et forskningscenter i antisemitisme, der er akut behov for at tage fat om roden på antisemitisme i Danmark, påpeger Maja Gildin Zuckerman, Ph.d., Antropolog og historiker, Postdoc, Copenhagen Business School.

Israels udenrigsminister Yair Lapid har stået i spidsen for det internationale arbejde med at få flest mulige lande til at sige NEJ til FN’s Durban IV konference. Lapid har talt med sine kollegaer i verden. Også Israels FN ambassadør Gilad Erdan har har stået i spidsen for kampen mod FN’s Durban IV konference.

Følgende 20 lande har på nuværende tidspunkt meldt officielt ud at de IKKE vil deltage ved Durban konferencen kommende søndag:

USA, Canada, Australien, Storbritannien, Holland, Tyskland, Østrig, Tjekkiet, Ungarn, Israel, Frankrig, Bulgarien, Kroatien, Italien, Cypern, Grækenland, Rumænien, New Zealand, Slovenien og Slovakiet.

Derudover har 11 lande besluttet at trække sig fra Durban konferencen – uden officiel meddelelse.

Andre lande som eksempelvis Belgien har besluttet at deltage med en mindre delegation end først planlagt.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem