Vil Danmark deltage i FN’s racistiske Durban IV? Se svaret til MIFF

Se svaret til MIFF fra det danske udenrigsministerium.
Den danske udenrigsminister, Jeppe Kofod (S) (Foto: Socialdemokratiet)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

I 2001 afholdt FN en såkaldt «verdenskonference mod racisme» i Durban, Sydafrika. Konferencen blev præget af intolerance, antisemitisme og grundløse anklager mod verdens eneste jødiske stat. «Fra 2001 og frem er Durban-processen blevet brugt til at promovere racisme, intolerance, antisemitisme, Holocaust-benægtelse, undergrave ytringsfrihed og Israels ret til at eksistere,» skriver UN Watch på sin faktaside – læs HER.

Den 30. august Tweetede UN Watch:

MIFF har igennem flere år samarbejdet med UN Watch – læs mere om dem HER.

MIFF opfordrer til at du sætter din underskrift på UN Watch protest mod dansk deltagelse ved Durban IV HER (teksten er på engelsk)

I 2009 holdt FN Durban Review Conference, og i 2011 blev en tredje konference holdt for at markere tiårsdagen for Durban-erklæringen. Det planlagte topmøde 22. september 2021, forud for FNs generalforsamling og 20 år efter første Durban-konference, hedder således Durban IV.

Flere FN-organer er sygeligt besat af Israel, og særlig Durban er blevet kuppet af anti-israelske kræfter – læs HER hvorfor du ikke kan tage FN’s fordømmelser af Israel alvorligt. Flere vestlige lande har taget konsekvensen og meddelt at de ikke vil deltage i Durban IV.

I skrivende stund har følgende lande sagt NEJ til at deltage i Durban IV:
USA, Australien, Canada, Israel, Storbritannien, Ungarn, Holland, Østrig, Tjekkiet, Tyskland, Frankrig, Bulgarien, Italien, New Zealand, Kroatien og Cypern.

Frankrig sagde NEJ 13. august. Præsident Emmanuel Macron udtalte, ifølge Reuters, at han vil holde sig væk grundet «en historie af antisemitiske udtalelser» ved den slags konferencer.

Den 8. august sendte MIFF følgende spørgsmål til det danske udenrigsministerium:

Vil Danmark deltage i FNs racisme-konference i september?

Hvis Danmark siger ja til at deltage, hvorfor vælger man da en anden linje end vores nærmeste allierede i Europa?

Efter to rykkere for svar modtog MIFF følgende svar den 9. september:

“Tak for din henvendelse. Danmark har endnu ikke truffet beslutning om deltagelse i højniveaumødet for tyveårsdagen for Durban Erklæringens Handlingsprogram.”


Her er svaret på norsk som MIFF fik fra det norske udenrigsministerium:

– På linje med andre land følger vi med på forberedelsene til høynivåmøtet (for markeringen av at det er 20 år siden Durbankonferansen og vedtakelsen av Durban Plan of Action). Vi har tett dialog med andre land. Beslutning vil bli tatt når vi har fått kartlagt alle relevante forhold knyttet til møtet. Vi kan komme tilbake til dere når beslutning er tatt, svarer kommunikasjonsrådgiver Siri R. Svendsen i UD.

– Forøvrig arbeider Norge internasjonalt for å bekjempe rasisme. Innsatsen mot rasisme, hatefulle ytringer og vold er solid forankret i vårt arbeid for menneskerettighetene. Her inngår vårt viktige arbeid internasjonalt for å bekjempe antisemittisme, tilføjer Svendsen.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelLover at flygtede terrorister vil blive fanget
Næste artikelJordan vil ikke være fristed for flygtede terrorister
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise