Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Gilad Erdan: – På tide at FN indfører IHRAs definition af antisemitisme

Likud-politiker Gilad Erdan er nyutnevnt minister. (Foto: Likud)
Gilad Erdan er Israels FN-ambassadør. (Foto: Likud)
Siger Israels FN-ambassadør.

FNs særlige udsending i kampen mod antisemitisme, Miguel Moratinos og Israels FN-ambassadør Gilad Erdan har aftalt at samarbejde om at presse FN til at vedtage en formel definition af antisemitisme (IHRA), skriver avisen Jerusalem Post.

Israels FN-ambassadør tager kampen op mod antisemitisme

Erdan og Moratinos har afholdt flere møder, i fredags blev de enige om at samarbejde om at fremme en definition af antisemitisme i FN. Erdan skubber for, at det bliver International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) arbejdsdefinition.

30 lande har indført IHRAs definition af antisemitisme – Danmark er ikke blandt dem

Tredive lande har allerede vedtaget IHRA’s arbejdsdefinition af antisemitisme udarbejdet i 2016: ”Antisemitisme er en bestemt opfattelse af jøder som kan udtrykkes som had overfor jøder. Verbale og fysiske manifestationer af antisemitisme rettet mod jøder eller ikke-jøder og / eller deres ejendom og mod jødiske kulturelle og religiøse institutioner.” Læs mere HER.

Danmark er medlem af IHRA, alligevel har Danmark endnu ikke indført IHRAs definition af antisemitisme og der er heller ikke vedtaget en dansk handleplan mod antisemitisme endnu – læs mere HER. Læs: Det jødiske samfund i Danmark frygter antisemitismen vil blive mere voldelig. – Det særligt utrygge er, at vi går fra en almindelig verbal diskussion om ikke at kunne lide jøder, den klassiske antisemitisme, til vold, drab og angreb. Det er blevet intensiveret på den voldelige måde, og det er et stort problem, siger formand for Det Jødiske Samfund i Danmark.

MIFF har i flere år gjort opmærksom på stigende antisemitisme og behovet for at indføre en definition af hvad antisemitisme er.
Læs: MIFF kræver at Facebook bruger IHRAs definition på antisemitisme. 128 organisationer fra en række lande, inklusiv MIFF, sendte fredag ​​den 7. august et brev til Facebook’s ledelse hvor vi anbefaler brugen af ​​IHRA’s definition i kampen mod antisemitisme. Læs: Advarer om stigende antisemitisme i 2021. Seneste rapport fra Israels ministerium for diaspora-anliggender advarer mod at blodanklager fra Middelalderen rettet mod jøder er med til at øge antisemitisme verden over i 2021.

Læs: EU vil tage kampen op mod antisemitisme. Anerkender stigende antisemitisme i Europa – især under Corona-krisen. I Erklæringen understreger EU-medlemslandene: – Permanent fælles ansvar for aktivt at beskytte og støtte jødisk.

Moratinos forventes at mødes med større jødiske organisationer i New York i løbet af ugen for at få en dybere forståelse af problemstillingen.

– I lyset af stigende antisemitisme i verden må vi tage flere værktøjer i brug og øge samarbejdet med det internationale samfund for at stoppe antisemitisme. FNs vedtagelse af en officiel definition af antisemitisme vil kunne reducere dobbeltstandarden rettet mod Israel i FN regi, som nogle medlemslande bruger flittigt. Det vil også kunne give alle FN-organer mulighed for bedre at bekæmpe antisemitisme, udtalte Erdan.

IHRA-definitionen er ikke juridisk bindende, men er ment som et arbejdsredskab som lande kan bruge til at identificere had og diskrimination rettet mod jøder.

Modstand mod indførelse af IHRAs arbejdsdefinition af antisemitisme

Nogle anti-israelske og yderliggående venstreorienterede jødiske grupper er imod indførelse af IHRAs arbejdsdefinitionen. Deres modstand skyldes listen over eksempler på hvad antisemitisme er, eksempelvis: “Angreb målrettet mod staten Israel, udtænkt som en jødisk kollektivitet” og ”Kritik af Israel svarende til den, der fremsættes mod ethvert andet land, kan ikke betragtes som antisemitisk,”

Andre eksempler på listen over IHRAs definition: “At nægte det jødiske folk deres ret til selvbestemmelse, eksempelvis Ved at hævde, at eksistensen af ​​staten Israel er en racistisk enhed” og “at anvende dobbeltstandard ved at kræve, at Israel opfører sig anderledes end forventet eller krævet af et andet demokratisk land” og “at sammenligne nutidig israelsk politik med nazisternes.”

Tidligere på året udtalte Progressive Israel Network, der inkluderer Americans for Peace Now, J Street, New Israel Fund og andre grupper at de modsætter sig vedtagelsen af IHRAs definitionen, fordi den kunne: ”misbruges og udnyttes til at undertrykke legitim ytringsfrihed. Kritik af den israelske regerings handlinger og fortalere for palæstinensernes rettigheder.”

Biden-administrationen ”omfavner” IHRA-definitionen, skrev USAs udenrigsminister Antony Blinken tidligere på måneden.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem