UN Watch nye rapport viser at UNRWA lærer fortsat hylder terror, antisemitisme og opfrodrer til at dræbe jøder og israelere. Trods flere krav om at fyre UNRWA-lærerne, har UNRWA ikke fjernet dem - du betaler til forgiftning af palæstinensiske børns hjerner via dansk UNRWA-bistand. Her ses UNRWA-pigeskolen Dheisheh i Betlehem. (Foto: Miriam Alster/Flash90

USA sender over 650 millioner kroner til UNRWA

Trods UNRWA glorificering af terror mod Israel, Hitler, grov antisemitisme og meget andet, punger USA ud med flere penge.

MIFF har skrevet utallige artikler om hvordan FN-agenturet UNRWA misbruger international bistand til at terroropildning, glorificering af Hitler, antisemitisme, had mod Israel og jøder og meget andet – listen er lang, du kan læse mere om UNRWA’s misbrug af udenlandsk bistand fra UNRWA-donorlande, inkl. Danmark HER. Se hvor mange millioner Danmark årligt giver UNRWA HER.

Læs hvorfor UNRWA er blevet en del af problemet frem for en del af løsningen HER.

Tilbage i april, advarede Najat Al-Saied som er saudiarabisk-amerikansk og uafhængig akademisk forsker med speciale i politisk kommunikation og samfundsudvikling baseret på produktivitet frem for religion og race om at USA burde betinge deres UNRWA bistand med ændringer i UNRWA’s jihad skolepensum som længe er blevet internationalt kritiseret for at oplære børn i at blive terrorister og hade Israel. Læs HER.

I august advarede UN Watch i omfattende rapport om at UNRWA lærer og ansatte hylder terror og antisemitisme. UN Watch opfordrede UNRWA-donorlande til at stoppe udbetaling af bistand – læs HER.

Også i august – efter UN Watch rapport dokumenterede at over 100 UNRWA-ansatte i UNRWA havde spredt glorificering af terror, hyldest af Holocaust og antisemitisme via sociale medier, besluttede UNRWA at undersøge anklagerne – læs HER.

I september krævede EU-Parlamentet svar fra UNRWA om jihad skolepensum efter flere rapporter om hyldest af terror, Holocaust og antisemitisme. UNRWA insisterede på at de kunne klare det – læs HER.

Ultimo oktober skrev UN Watch til UNRWA: – I beder om flere penge, men vil ikke sætte navn på suspenderede lærer for terrorglorificering? – Når UNRWA gentagne gange placerer lærere som glorificerer Hitler foran et klasseværelse med palæstinensiske elever, er det børnemishandling, siger UN Watch administrerende direktør Hillel Neuer. Læs HER.

Nu har USA alligevel besluttet at give UNRWA 99 millioner dollars (svarende til mere end 650 millioner kroner). USA’s argument er at UNRWA er i krise grundet nedgang i international bistand til FN-agenturet.

I juli skrev MIFF: USA belønner UNRWA med yderligere 900 millioner kroner – siden april 2021 har USA givet UNRWA over 2 milliarder kroner. Læs HER.

USA’s udenrigsministerium har meddelt at midlerne vil “give uddannelse, sundhedspleje og nødhjælp til hundredtusindvis af palæstinensiske børn og familier i en tid med nød.”

I forlængelse af tidligere løfter fra USA tilføjede udenrigsministeriet, at “USA forbliver fokuseret på agenturets ansvarlighed, gennemsigtighed, neutralitet og stabilitet.”

I april meddelte USA’s præsident Joe Bidens administration at de ville genoptage UNRWA-bistand.

I november udtalte Alligevel UNRWA leder Philippe Lazzarini at de ikke kan udbetale lønninger til deres 28.000 ansatte, og advarede om potentielle nedskæringer i vitale tjenester midt i Corona-krisen.

Linda Thomas-Greenfield, USA’s FN-ambassadør, opfordrede medlemsstaterne “til at give økonomiske bidrag til UNRWA, der matcher dens politiske støtte,” rapporterede den israelske avis Haaretz.

“Efterhånden som flere stater optrapper deres UNRWA-bistand, bør de også slutte sig til USA i opfordringen til UNRWA om at sørge for en mere bæredygtig finansieringsmodel og overholde humanitære de principper,” tilføjede hun.

Ifølge den israelske avis Times of Israel sagde Lazzarini i sidste uge, at flerårige budgetunderskud havde tvunget UNRWA til at indføre alvorlige foranstaltninger.

Læs MIFFs temaside om FN og hvorfor du ikke kan tage FN-resolutioner mod Israel alvorligt HER.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp