Selv om UNRWA hævder andet indeholder deres skolebøger fortsat hadretorik, viser ny rapport. (Foto: UNRWA)

– USA bør betinge UNRWA bistand med ændringer i jihad skolepensum

- Indoktrinering af palæstinensiske elever skaber ikke kun had mod den jødiske stat, men også mod Golfstaterne, skriver Najat Al-Saied i Israel Hayom.

MIFF har tidligere bragt Najat Al-Saieds kommentarer fra israelske medier. Læs artiklerne HER.

Al-Saied er en saudiarabisk-amerikansk og uafhængig akademisk forsker med speciale i politisk kommunikation og samfundsudvikling baseret på produktivitet frem for religion og race.

Al-Saied påpeger i den israelske avis Israel Hayom, at Biden-administrationen fokuserer på at annullere alle tiltag gennemført af Trump-administrationen. Uanset om man er tilhænger eller modstander at Trumps politik, må man sige at han formåede at tænke d af boksen. Uden Trump var de historiske Abrahamaftaler som har transformeret Mellemøsten ikke blevet til noget. Læs mere om aftalerne HER. Biden-administrationen har brug for en lignende succes, understreger Al-Saied, for på nuværende tidspunkt står Bidens administration stille og fokuserer blot på at vende tilbage til tiden før præsident Trump. Især Biden administrationens Mellemøstpolitik får den kolde skulder.

Biden-administrationen vil give over 1,5 milliarder kroner til palæstinenserne og genindføre en del af hjælpepakken som præsident Trump satte en stopper for. Af det budget vil knap 1 milliard kroner gå til FN’s agentur for palæstinenserne (UNRWA), omkring 500 millioner kroner i amerikansk økonomisk bistand og udviklingsbistand og omkring 66,5 millioner kroner er øremærket til fredsopbygningsprogrammer.

Biden-administrationen burde have stillet betingelser op for palæstinenserne inden der udbetales bistand. USAs betingelser ville have betydet at det ville få konsekvenser hvis de palæstinensiske myndigheder (PA) ikke deltog aktivt i at finde en realistisk løsning på konflikten i stedet for at afvise ethvert freds initiativ som UNRWA ville true med at trække sig fra. Genindførelse af amerikansk UNRWA-bistand burde have været betinget af nøje overvågning af UNRWAs skolebøger og screening af fakultetsmedlemmer.

Læs: Ny rapport: Danmark betaler for FN-skolemateriale som fremmer jihad og sletter Israel fra kortet. FN-skolerne på Vestbredden og Gaza-striben ser ikke ud til at lægge en dæmper på jihad-skolebøgerne fra de palæstinensiske myndigheder (PA).

Den 18. februar kunne MIFF fortælle at ny rapport viste at UNRWA fortsat oplærer børn i had. UNRWA lovede ellers at fjerne hadretorik i deres skolepensum – læs HER.

Ifølge Biden-administrationen, har de fået en forpligtelse fra UNRWA om “nultolerance” over for antisemitisme, racisme og diskrimination. Biden-administrationen tilføjer at genindførelse af amerikansk har til formål at genoprette forhandlingerne om en to-statsløsning. Hvordan kan vi regne med at UNRWA vil holde deres løfter, når UNRWA netop er kendt for dårlige ledelse og antisemitisk indhold i deres skolebøger? USAs tidligere FN-ambassadør, Nikki Haley konstaterede at UNRWA er en af ​​de mest “korrupte” og “kontraproduktive” agenturer på den internationale arena. Det var en israelsk vagthund som opdagede tilskyndelsen til terror og had i UNRWAs skolebøger, ikke dem som driver UNRWA.

IMPACT-se, er en israelsk vagthund som analyserer palæstinensiske skolebøger og som MIFF har samarbejdet med over flere omgange. IMPACT-se fandt eksempelvis ud af at børn skulle beregne ligninger ved hjælp af martyrer fra Den Første Intifada, eleverne fik at vide at de skulle “forsvare moderlandet med blod,” og lærerne fortalte eleverne at Israel spreder radioaktivt materiale og giftigt affald i Judæa og Samaria (Vestbredden) med vilje. Det viser at tilskyndelsen til terror ikke kun er indlejret i uddannelsesplanen, men også udbredes af lærerne i klasselokalet. UNRWA skal ikke blot overvåge læseplanen, de skal gså overvåge egne fakultetsmedlemmer.

Indoktrinering af palæstinensiske elever skaber ikke kun had mod den jødiske stat, men også mod arabiske stater, især de arabiske golfstater. Golfstaterne udholder fortsat stort had fra palæstinenserne, lige fra afbrænding af deres flag og billeder af deres ledere til gentagende beskyldninger om forræderi på trods af de mange milliarder kroner som Golfstaterne har givet i støtte til palæstinenserne. Fornærmelser og fjendtlighed over for Golfstaterne kommer ikke kun fra voksne, men i høj grad også fra børn – det er endnu et bevis på at indoktrinering af skoleelever til terror og had er farlig.

Læs: De groveste eksempler fra nye palæstinensiske skolebøger. Se hvad palæstinensiske børn lærer i skolen.

Læs: Over 20 EU-parlamentarikere i åbent brev til EU: – Stop finansiering af PA jihad-skolebøger. Efter flere års tornerosesøvn i EU ser det ud til de er ved at vågne. Hvornår vil EU smække pengekassen og kræve at PA stopper forgiftningen af palæstinensiske skolebørns hjerner?

Læs hvordan palæstinenserne misbruger dansk PA-bistand til terrorbelønning HER.

De arabiske Golfstater er ivrige efter at opdrage deres børn til fred, mens PA insisterer på at opdrage den næste generation til had. Kontrasten mellem opdragelse til tolerance kontra terror og had, vil kun blive endnu mere tydelig i fremtiden. I Emiraterne roses normalisering med Israel i islamiske lærebøger fra 2020 og kalder samarbejde og fred for grundlæggende islamiske værdier og en del af Emiraternes nationale karakteristika. Lærebog om samfundsvidenskab nævnes jødedommen som hjemmehørende i den arabiske region. Den tilgang står i skærende kontrast til palæstinensernes opdragelse af deres børn. Mens den emiratiske regering vægter opdragelse til sameksistens, tolerance og fred, vægter de palæstinensiske myndigheder (PA), at opdrage børn terror, had, konflikt og forræderi.

Al-Saied slutter:
Biden-administrationen skal forstå at Mellemøsten efter Trumps æra er en anden end den gjorde sig gældende før Trump – Abrahamaftalerne har i høj sørget for at skabe store ændringer i regionen som er kommet for at blive. En udenrigspolitik som udelukkende fokuserer på at tilbagerulle Trump administrationens arbejde, fremmer ikke fred i Mellemøsten.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp