Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelere dræbt og såret af raketangreb fra Libanon

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, er Nord-Israel blevet udsat for massve raketangreb fra Libanon. 80.000 israelere har været fordrevet fra deres hjem i mere end 7 mdr. I 2006 var Danmark med til at stemme for FN-resolution 1701 som skulle sikre Israels sikkerhed ved grænsen med Libanon, siden er resolutionen blevet brudt igen og igen. Hvornår vil Danmark kræve den overholdt? (Foto: Flash90)
Hvornår vil Danmark kræve FN-resolution 1701 fra 2006 overholdt for Israels sikkerhed?

Terrorgrupperne ser alle israelere på tværs af religion, etnicitet, køn og alder som legitime mål.

Gentagne raketangreb fra Libanon siden 7. oktober-massakren mod IsraelHizbollah har mere eller mindre dagligt angrebet Israel siden 8. oktober 2023 – blot en dag efter Israel blev udsat for den værste massakre mod jøder siden Holocaust. 

I skrivende stund har raketangrebene fra Libanon kostet 24 israelske liv.

For nylig blev 25-årige israelsk-drusiske Zahar dræbt af angrebene.

Medio april blev en israelsk-beduinsk landsby ramt af droneangreb fra Libanon – mindst 18 personer blev såret ved angrebet, heraf èn alvorligt.

I april kostede raketangreb fra Libanon israelsk-arabiske Sharif Sawaid livet, men han var på arbejde som lastbilchauffør for Israels forsvarshær (IDF).

Israelere dræbt og såret på Israels fødselsdag, Israel har netop markeret mindedagen for faldne soldater og terrorofre. I år blev den triste dag, hvor over 30.000 ofre blev mindet, endnu en påmindelse om at Israel lever i et yderst farligt nabolag, da landet igen blev angrebet af raketangreb fra Libanon, der sårede flere. I går fejrede Israel sin 76-års fødselsdag i skyggen af sorg, PTSD, krig, terror og raketangreb. Desværre blev èn israeler dræbt og flere såret af raketangreb fra Libanon under fødselsdagsmarkeringen.

Israelske kampfly har besvaret raketangrebene med at bombe flere Hizbollah-mål i Libanon.

Flere hundrede tusind israelere er flygtet7. oktober-massakren mod Israel, raketangreb fra Gaza og raketangreb fra Hizbollah i Libanon mod Nord-Israel, tvang omkring 250.000 israelere til at flygte fra deres hjem i Syd- og Nord Israel.

80.000 israelere ved ikke hvornår de kan vende hjem, i Nord-Israel er der ingen udsigt til at indbyggerne kan vende hjem. Truslen fra Hizbollah er meget høj og daglige raketangreb er blevet the new normal. Tilbage står 80.000 israelere, der er blevet flygtninge i deres land og ikke kan vende hjem.

Flere måneders raketangreb fra Libanon, siden 7. oktober-massakren har terrororganisationen Hizbollah angrebet israelske byer med raketangreb og frygten for at Hizbollah-terrorister vil begå en massakre mod de israelske indbyggere er stor. Derfor tvinges israelske familier til at leve i månedsvis på små hotelværelser, leje midlertidige boliger eller bo hos familie/venner. Situationen er uholdbar – især for børnene som ikke kan vende tilbage til deres hverdag eller være sammen med deres venner i vante omgivelser.

Moshe Davidovich, der leder regionsrådet i Mateh Asher-regionen, fortæller: – Indbyggerne har været fordrevet fra deres hjem i mere end syv måneder, og de aner ikke, hvornår de kan vende hjem. Virksomheder kollapser og indbyggerne ved ikke hvad de skal stille op. De er så frustrerede og fortvivlede.

I en lille kibbutz tæt på Libanon sidder 80-årige danske Grete og frygter det værste, når raketalarmen går i gang, har Grete og kibbutzens øvrige indbyggere kun 15 sekunder til at nå i sikkerhed. Grete fortæller: – Hvis luftalarmen lyder nu, har vi præcis 15 sekunder til at søge dækning. Grete har overlevet flere krige mod Israel men hun frygter, at hun ikke vil kunne overleve endnu en krig: – Hvis der kommer en storkrig, vil det accelerere. Om jeg så bliver ved med at være i live, det ved jeg ikke.

Permanente ar på sjælen, hvert eneste raketangreb efterlader permanente ar på indbyggernes sjæl, husk det når MIFF skriver at der ikke skete fysiske skader under raketangreb mod israelske byer.

Diplomatiets vej har ikke virket, Israel har forsøgt diplomatiets vej for at få Hizbollah til at trække sig tilbage fra grænsen til Israel, men indtil videre uden held. Israels forsvarsminister Yoav Gallant, udtaler at Israels forsvarshær (IDF) koncentrerer sig om krigen mod Hamas i Gaza, men vil fjerne Hizbollah fra grænsen med magt, hvis ikke det dipomatiske pres vil virke.

Vil Danmark kræve FN-resolution 1701 overholdt? I 2006 var Danmark med til at stemme for FN-resolution 1701 som skulle sikre Israels sikkerhed ved grænsen med Libanon, siden er resolutionen blevet brudt igen og igen – vil Danmark kræve den overholdt? Spurgte MIFF i brev til regeringen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem