Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

80.000 israelere ved ikke hvornår de kan vende hjem

Her ses en israelsk mand kigge ud af vinduet fra sit bombet hjem i den israelske by Kiryat Shmona, 11. februar 2024. (Foto: Flash90)
Mens mange israelere er begyndt at vende hjem i Syd-Israel, ser billedet helt anderledes ud i Nord-Israel, hvor muligheden for at kunne vende hjem har lange udsigter.

MIFF har skrevet utallige artikler om den værste massakre mod det jødiske folk siden Holocaust.

Mord, voldtægter, tortur og kdinapninger, den 7. oktober 2023, stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Gaza. Terroristerne myrdede, halshuggede, voldtog, lemlæstede og brændte over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd. Flere tusind blev såret og over 250 blev taget som gidsler til Gaza.

Israelske flygtninge, massakren har efterladt Israel i chok og sorg – omkring en halv million israelere er blevet flygtninge, flere af dem er flygtet til Danmark. Flere hundrede tusind israelere trues også af økonomisk ruin.

Israel under angreb fra flere fronter, siden massakren er Israel blevet udsat for flere tusind raketangreb fra flere fronter. Israel udsættes også for international dæmonisering fra FNmedierpolitikereNGO’er og andre – listen er lang.

Mens mange israelere er begyndt at vende hjem i Syd-Israel, ser billedet helt anderledes ud i Nord-Israel, hvor muligheden for at kunne vende hjem har lange udsigter.

Flere hundrede tusind israelere er flygtet, 7. oktober-massakren mod Israel, raketangreb fra Gaza og raketangreb fra Hizbollah i Libanon mod Nord-Israel, tvang omkring 250.000 israelere til at flygte fra deres hjem i Syd- og Nord Israel. I takt med antallet af raketangreb fra Gaza er aftaget, er indbyggerne begyndt at vende hjem i Syd-Israel.

Men i Nord-Israel er der ingen udsigt til at indbyggerne kan vende hjem. Truslen fra Hizbollah er meget høj og daglige raketangreb er blevet normen. Tilbage står 80.000 israelere, der er blevet flygtninge i deres land og ikke kan vende hjem.

Flere måneders raketangreb fra Libanon, siden7. oktober-massakren har terrororganisationen Hizbollah angrebet israelske byer med raketangreb og frygten for at Hizbollah-terrorister vil begå en massakre mod de israelske indbyggere er stor. Derfor tvinges israelske familier til at leve i månedsvis på små hotelværelser, leje midlertidige boliger eller bo hos familie/venner. Situationen er uholdbar – især for børnene som ikke kan vende tilbage til deres hverdag eller være sammen med deres venner i vante omgivelser.

Permanente ar på sjælen, hvert eneste raketangreb efterlader permanente ar på indbyggernes sjæl, husk det når MIFF skriver at der ikke skete fysiske skader under raketangreb mod israelske byer.

Israel har forsøgt diplomatiets vej for at få Hizbollah til at trække sig tilbage fra grænsen til Israel, men indtil videre uden held. Israels forsvarsminister Yoav Gallant, udtaler at Israels forsvarshær (IDF) koncentrerer sig om krigen mod Hamas i Gaza, men vil fjerne Hizbollah fra grænsen med magt, hvis ikke det dipomatiske pres vil virke.

Vil Danmark kræve FN-resolution 1701 overholdt? I 2006 var Danmark med til at stemme for FN-resolution 1701 som skulle sikre Israels sikkerhed ved grænsen med Libanon, siden er resolutionen blevet brudt igen og igen – vil Danmark kræve den overholdt? Spurgte MIFF i brev til regeringen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem