Search
Ødelæggelserne i kibbutz Manara er store. (Skærmdump fra israelsk tv-reportage via X)

Over halvdelen af boligerne er skadet eller ødelagt af bombardementer

Kraftige bombardementer har beskadiget og ødelagt mere end halvdelen af boligerne. Næsten alle beboere er evakueret. Men det er ikke, hvor du tror.

Dagen efter 7. oktober-massakren mod Israel som kostede over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd livet, brød krigen mellem terrororganisationen Hizbollah (Libanon) og Israel ud.

Den 8. oktober kastede Hizbollah sig ind i krigen mod Israel og satte gang i angreb mod israelske byer.

Hizbollah er en shia-muslimsk terrororganisation som opererer i Libanon og Syrien på vegne av Iran. terrororganisationen står på USAEUCanada og Australiens terrorliste. Hizbollah er desuden forbudt i Tyskland. På arabisk er Hizbollah en sammensætning af ordene; «Hizb» og «Allah», dvs. «Allahs parti». 

Siden 8. oktober har der været flere kamphandlinger ved grænsen mellem Israel og Libanon. Som en del af Israels forsvarskrig mod Iran og deres allierede, har Israel gennemført flere angreb i Syrien. Flere hundrede terrorister fra Hamas og andre terrorgrupper er blevet dræbt inkl. officerer i Irans revolutionsgarde.

I Nord-Israel er mindst 65.000 civile israelere blevet evakueret fra grænseområderne, og flere soldater og civile er dræbt i Hizbollahs angreb.

Dødstallene på israelsk side ville have været meget større, hvis ikke indbyggerne var blevet evakueret. Hizbollah har nemlig rettet hovedparten af sine angreb mod tæt befolkede boligområder i Israel.

Det er især gået ud over kibbutz Manara beliggende få km fra grænsen. Allerede tilbage i december meddelte israelske medier at 86 ud af 155 boliger i kibbutzen var ødelagt.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp