Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk-beduinsk landsby ramt af droneangreb fra Libanon – mindst 18 er såret

I dag blev flere israelsk-beduiner såret af droneangreb fra Libanon, 17. april 2024. (Foto: MDA)
Hvornår vil Danmark kræve FN-resolution 1701 fra 2006 overholdt for Israels sikkerhed?

Gentagne raketangreb fra Libanon siden 7. oktober-massakren mod IsraelHizbollah har mere eller mindre dagligt angrebet Israel siden 8. oktober 2023 – blot en dag efter Israel blev udsat for den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Hizbollah-angrebene har allerede kostet flere israelske liv. Senest blev 25-årige israelsk-drusiske Zahar dræbt af angrebene.

I går blev tre israelere såret i Hizbollah-angreb, i går angreb terrororganisationen igen Nord-Israel med droner fyldt med sprængstoffer. Israels forsvarshær (IDF) melder at dronerne ramte området af Beit Hillel.

I dag blev israelsk-beduinsk landsby ramt af droneangreb fra Libanon, Israels ambulancetjeneste Magen blev tilkaldt til landsbyen efter rapporter om et ‘stort antal ofre’ ramt af projektil i den israelsk-beduinske landsby Arabe al Aramshe i Nord-Israel.

Opdatering – mindst 18 personer blev såret ved angrebet, heraf èn alvorligt.

Terrororganisationen Hzibollah har taget ansvar for angrebet.

Landsbyen som ligger ved den nordlige del af grænsen til Libanon, blev ramt af et anti-tank missil (ATGM) fra Libanon.

80.000 israelere ved ikke hvornår de kan vende hjem – indbyggerne har været evakueret i flere måneder fra deres hjem i Nord-Israel. Udover uvisheden om hvornår de kan vende hjem igen, lider de under fysiske og psykiske traumer, der forværres for hver dag der går uden faste rammer til familierne og deres børn.

Hvornår vil Danmark kræve FN-resolution 1701 overholdt? I 2006 var Danmark med til at stemme for FN-resolution 1701 som skulle sikre Israels sikkerhed ved grænsen med Libanon, siden er resolutionen blevet brudt igen og igen – vil Danmark kræve den overholdt? Spurgte MIFF i brev til regeringen.

Sagen vil blive opdateret.


Israel er under angreb fra Iran – vis din støtte nu!

  1. Bliv medlem her
  2. Giv en gave til MIFF’s informationsarbejde for Israel her eller via MobilePay 49739
  3. Bestill MIFF’s bøger (på norsk) – bøgerne er en rigtig god gave til både Israel-venner og dem, der er kritiske over for Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem