Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

To Hizbollah-ledere dræbt efter angreb mod Israel

Til venstre: En Hizbollah-drone flyver over Nord-Israel. Til højre: Resultatet af et israelsk droneangreb mod en Hizbollah-kommandant.
Vil Danmark kræve FN-resolution 1701 fra 2006 overholdt for Israels sikkerhed?

Tre israelere såret i Hizbollah-angreb, i går angreb terrororganisationen igen Nord-Israel med droner fyldt med sprængstoffer. Israels forsvarshær (IDF) melder at dronerne ramte området af Beit Hillel.

Raketalarmen blev ikke aktiveret inden angrebet og IDF undersøger nu, hvorfor den ikke gik i gang. I klip delt på sociale medier ses ​​Hizbollah-droner flyve over Nord-Israel.

Kort efter Hizbollah-angrebet rapporterede libanesiske medier, at en person var blevet dræbt i israelsk droneangreb i byen Ain Baal. IDF har efterfølgende bekræftet at målet var Ismail Yousef Baz som leder ​​Hizbollahs kystregion. IDF tilføjer: – Han var med til at planlægge og udføre raketangreb mod Israel fra Libanons kystområder. Under krigen har han organiseret og planlagt flere terrorangreb mod Israel.

Gentagne raketangreb fra Libanon siden 7. oktober-massakren mod Israel, Hizbollah har mere eller mindre dagligt angrebet Israel siden 8. oktober 2023 – blot en dag efter Israel blev udsat for den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Hizbollah-angrebene har allerede kostet flere israelske liv. Senest blev 25-årige israelsk-drusiske Zahar dræbt af angrebene.

Igår gennemførte IDF endnu et droneangreb mod Hizbollah og dræbte af terrororganisationens ledere i byen Chehabiyeh. En af de dræbte var Muhammad Shahouri, der var leder af en af terrororganisationens ​​raketenhederne i Hizbollahs elite Radwan-styrke.

IDF tilføjer at Shahouri var involveret i flere raketangreb mod Israel.

Israel har truet med fuldskala krig mod Hizbollah, hvis ikke Hizbollah-angrebene mod Nord-Israel stopper og terrororganisationen ikke trækker sig tilbage fra grænsen.

80.000 israelere ved ikke hvornår de kan vende hjem – indbyggerne har været evakueret i flere måneder fra deres hjem i Nord-Israel. Udover uvisheden om hvornår de kan vende hjem igen, lider de under fysiske og psykiske traumer, der forværres for hver dag der går uden faste rammer til familierne og deres børn.

Vil Danmark kræve FN-resolution 1701 overholdt? I 2006 var Danmark med til at stemme for FN-resolution 1701 som skulle sikre Israels sikkerhed ved grænsen med Libanon, siden er resolutionen blevet brudt igen og igen – vil Danmark kræve den overholdt? Spurgte MIFF i brev til regeringen.


Israel er under angreb fra Iran – vis din støtte nu!

  1. Bliv medlem her
  2. Giv en gave til MIFF’s informationsarbejde for Israel her eller via MobilePay 49739
  3. Bestill MIFF’s bøger (på norsk) – bøgerne er en rigtig god gave til både Israel-venner og dem, der er kritiske over for Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem