Search
Her ses raket blive affyret mod Israel fra Hamas-kontrolleret Gaza, 13. maj 2023. (Foto: Flash90)

Sydkoreas efterretningstjeneste: – Hamas bruger nordkoreanske våben i krigen mod Israel

Rapporter tyder på våben- og militært samarbejde mellem Nordkorea og Hamas.

Sydkoreas efterretningstjeneste (NIS) bekræfter i ny rapport, at terrorgruppen Hamas bruger nordkoreansk producerede våben til at angribe Israel under den igangværende krig, skriver i24NEWS.

Krigen startede med 7. oktober-massakren mod Israel, hvor flere tusind Hamas-terrorister stormede ind over grænsen med Israel og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd. 7. oktober-massakren var den værste mod jøder siden Holocaust og kostede over 1.200 liv. Massakren er også den mest dokumeteret massakre i historien – terroristerne filmede alt hvad de gjorde mod deres forsvarsløse ofre – inkl. bestialske seksuelle overgreb og mord. Utallige savnes fortsat og mindst 250 blev kidnappet til Gaza. Flere israelske byer er blevet udsat for over 12.000 raketangreb fra flere fronter. Over 500,000 israelere er blevet flygtninge og trues nu af økonomisk ruin. Massakren ramte ALLE israelere hårdt på tværs af religion, etnicitet og køn, inkl. israelske minoriter.

Nordkorea har igennem længere tid afvist at stå bag våbenleverancer til Hamas. Men nu har Sydkoreas efterretningstjeneste publiceret et nyt foto, der også understøtter en ny rapport fra Voice of America (VOA). Ifølge VOA-rapporten bruger terrorgruppen en norkoreansk F-7 raketdrevet granatkaster.

På det nyligt publiceret foto ses lunten til en F-7 granatkaster som Hamas menes at bruge i deres igangværende krig mod Israel. På sikringen ses en kombination af følgende koreansk skrift og tal 비저-7류 og 시8-80-53.

VOA-rapporten bekræfter også oplysningerne fra Sydkoreas efterretningstjeneste.

Sydkoreas efterretningstjeneste understreger dog at det er svært at dokumentere Nordkoreas våbenleverancer til Hamas fordi hensynet til beskyttelse af efteretningskilderne og de diplomatiske forbindelser også vejer tungt.

Sydkoreas militær har også været inde på potentiel våben- og militær forbindelse mellem Nordkorea og terrorgruppen Hamas. Ultimo 2023 kom Sydkoreas efterretningstjeneste nærmere ind på forbindelsen under udvalgsmøde i landets parlament. Efterretningstjenesten fortalte blandt andet, at efterretninger tyder på at Nordkoreas leder, Kim Jong-un har instrueret sine embedsmænd i, at finde en vej til kanalisering af omfattende bistand til palæstinenserne.

De før nævnte F-7 raketter mistænktes for at referere til den højeksplosive nordkoreanske fragmenteringsraket RPG-7, udtaler militær embedsmand.

Nordkorea afviser efterretningerne og kalder dem for amerikansk propaganda.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp