Search
Israelske Gal Gadot er blandt andet kendt for sin rolle som Wonder Woman, men hun er også en stemme, der står op for sit land og de israelske kvinder som verden har glemt. (Foto: Gage Skidmore, Flickr)

Gal Gadot: – Verden har svigtet ofrene udsat for seksuelle overgreb under 7. oktober-massakren

Gal Gadot: - Alle de kvindelige gidsler skal frigives nu #BelieveIsraeliWomen #16DaysOfActivism

Verdens tavshed om seksuelle overgreb er larmende – Israels internationale megastjerne Gal Gadot langer ud efter verden, der stort set har ignoreret de ubeskrivelige seksuelle overgreb mod kvinder og piger under 7. oktober-massakren mod Israel, skriver i24NEWS.

Israel er for altid forandret. MIFF har skrevet daglige artikler om 7. oktober-massakren mod Israel, der har kostet over 1,200 livet, over 9,000 såredegrove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 10,000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin.

På Instagram skrev Gadot: – Kvinder og allierede til kvinder bør handle. Verden har svigtet kvinderne fra 7. oktober-massakren. Vi siger, at vi tror på kvinder, står sammen med kvinder og taler for kvinder. Allerede få timer efter 7. oktober-massakren så vi det første forfærdelige klip af grove seksuelle overgreb mod kvinder, da Shani Louk blev paraderet halvnøgen og besmittet af sine stolte overfaldsmænd. Alligevel er kvinder to måneder senere stadig gidsler for deres voldtægtsmænd, og verden har ikke kaldt det for hvad det er: en akut nødsituation som kræver en beslutsom reaktion.

Gadot opfordrede det internationale samfund til at handle: – Jeg bønfalder alle dem, der har gjort så meget for kvinders rettigheder globalt – fra FN til NGO’er der arbejder for menneskerettigheder – slut jer til kravet om, at Hamas omgående frigiver alle de kvindelige gidsler – ikke efter den næste runde af international mægling, ikke om en dag. De kvinder kan ikke overleve endnu et øjeblik under den rædsel, sluttede Gadot.

Gadot har stået op for sit land siden massakren. Sammen med mere end 700 adre internationale kendte berømtheder, inkl. Justin Timberlake, Gwyneth Paltrow og Bradley Cooper, underskrev hun et åbent brev om deres offentlige støtte til Israel og krav om at gidslerne frigives.

Først 8 uger efter 7. oktober-massakren mod Israel, kom FN-agenturet for ligestilling og styrkelse af kvinder med en fordømmelse af de brutale seksuelle overgreb begået mod kvinder og piger under massakren. Nu kommer der også beretninger om at mænd blev udsat for grove sekuelle overgreb og vodltægter under massakren, skriver Dailymail, forud for Israels største undersøgelse nogensinde.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp