Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk mor til DR: – Verden har vist at vi kun kan stole på os selv

Sigi Cohen og hendes søn Eliya havde et helt særligt bånd. Hun er en ud af utallige israelske mødre, hvis verden er brudt sammen efter 7. oktober-massakren mod Israel. De ved ikke hvordan deres kidnappede børn har det, får de mad? Er de i live? vil de blive frigivet fra deres fangeskab? Kommer de hjem? (Foto: Skærmdump, https://twitter.com/search?q=Sigi%20cohen&src=typed_query&f=live)
Den 7. oktober blev 26-årige Eliya kidnappet sammen med 238 andre til Gaza. I Israel sidder hans mor i dyb sorg og venter på sin Eliya: - Vi var sjælevenner. Jeg må tvinge mig selv til at tage opvasken og vaske tøj.

I går var det en måned siden 7. oktober-massakren. Massakren mod Israel vil gå over i historien som den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Massakren har kostet over 1,400 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd livet. Mindst 7,189 er såret, utallige savnes fortsat og mindst 239 blev taget som gidsler til Gaza. Derudover har der været mindst 9,500 raketangreb mod flere israelske byer – især fra Gaza, men også fra Libanon, Syrien og Yemen.

Link: https://twitter.com/IsraelinDenmark/status/1721953501259899172

Blandt de kidnappede er 26-årige Eliya, hans mor har ikke hørt fra ham siden han blev kidnappet den 7. oktober.

Eliyas mor: – Jeg kan stadig ikke fatte, at han er der. Hvordan kunne det ske? Spørger Sigi Cohen.

Eliya deltog i musikfestivalen for fred i i Re’im, hvor over 260 mennesker blev brutalt myrdet under massakren. Blandt de myrdede er også 16-årige Ruth Peretz som var multihandicappet, lam og sad i rullestol. Hun blev myrdet sammen med sin far, Erick.

Siden massakren er Sigis verden brudt sammen og hun kan ikke tænke på andet end sin søn: – En måned. Jeg havde aldrig forestillet mig, at det ville tage så lang tid. Jeg beder meget, og jeg må tvinge mig selv til at tage opvasken og vaske tøj.

Sigi og hendes søn var sjælevenner: – Vi er to alen af et stykke. Når han havde brug for at tale med nogen, så ringede han altid til mig. Jeg kender alle hans hemmeligheder.

Sigi tilføjer at Israel nu ser at de står alene: – I Israel forstår vi nu, at vi ikke kan regne med nogen. Kun vores egne. Og når vi står sammen, er vi stærke. Vi skal nok klare os, slutter Sigi over for DR.

Her fortæller Sigi om sin søn:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem