Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Stor israelsk fremgang i Gaza

På billedet ses israelske soldater i Gaza, 2. november 2023. (Foto: IDF)
Flere hundrede Hamas-terrorister er dræbt i kampe med israelske soldater. Nu er Gaza by omringet.

7. oktober-massakren i Israel vil gå over i historien som den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Massakren har kostet over 1,400 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd livet. Over 5,000 blev såret, utallige savnes fortsat og mindst 240 blev taget som gidsler til Gaza. Derudover er flere israelske byer blevet angrebet af flere tusind raketangreb fra i sær Gaza, men også fra Libanon, Syrien og Yemen.

Efter massakren er Israels forsvarshær (IDF) gået ind i Gaza. Operationen er forløbet hurtigere og har været mere effektiv end forventet. Efter først at have omringet Gaza by rullede israelske køretøjer torsdag ind i byen som er den største i enklaven, og hvoedkvarter for Hamas’ militære operationer.

Der har allerede været hårde kampe mellem israelske soldater og Hamas-terrorister i og omkring byen, men det forventes, at kampene vil blive endnu hårdere, efterhånden som de israelske soldater bevæger sig længere og længere ind i Gaza by.

At erobre byen vil være en svær opgave for IDF. Under byen findes et enormt netværk af underjordiske tunneler, hvor et stort antal Hamas-terrorister gemmer sig. Derudover er byen fyldt med bomber og fælder, der venter på de israelske soldater. Risikoen for bagholdsangreb er stor.

Indtil videre har kampene i Gaza kostet 23 israelske soldater livet og flere hundrede Hamas-terrorister blevet dræbt i kampene. IDF-chef Herzi Halevi siger, at kampene foregår i et tæt og komplekst byområde, «som kræver professionalisme og mod».

– Landstyrkerne bliver ledsaget af præcis efterretning, med støtteild fra både vand og luft. Samarbejdet gør kampene mere effektive, siger Halevi og tilføjer, at «et stort antal Hamas-terrorister bliver dræbt hver dag».

Der har været flere tilfælde, hvor Hamas-terrorister er kommet op af de underjordiske tunneler i forsøg på bagholdsangreb på de israelske soldater. Natten til torsdag omringede Hamas-terrorister en gruppe israelske soldater og skød mod dem med panserværnmissiler og granater. De israelske soldater formåede at slå angrebet tilbage, og flere terrorister blev dræbt.

IDF har offentliggjort et klip om Gaza by:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem