Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Terrorcelle fra PA-kontrolleret Jenin stoppet på vej til at begå terrorangreb

Her ses palæstinensiske terrorister i gadekampe mod IDF i PA-kontrolleret Jenin, 3. juli 2023. (Foto: Flash90)
De palæstinensiske myndigheder (PA) har mistet kontrollen over Jenin, hvor terrorgrupper truer Israels sikkerhed.

Lørdag begik en palæstinensisk terrorist, der var medlem af den iransk-støttet terrorgruppen Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) et terrorangreb. Terroristen, der blev skudt, kom fra byen Jenin, under de palæstinensiske myndigheders (PA) kontrol, et skud-terrorangreb i hjertet af Tel Aviv. Terrorangrebet kostede 42-årige Chen Amir livet da han forsøgte at stoppe terroristen. Det vurderes at terroristen, der havde efterladt skriftlig besked om at han ville dø som en martyr, ville begå et større terrorangreb mod en større demonstration, der skulle foregå i nærheden.

MIFF har igennem længere tid skrevet om at PA som Danmark pumper milliarder af skattekroner i, har mistet kontrollen i flere af sine byer i Judæa og Samaria – især byen Jenin, hvor terrorgrupper truer Israels sikkerhed.

Terrorkrigen mod Israel koster mange liv – IDF’s seneste rapport viste at 52 israelere var blevet dræbt i terrorangreb fra juni 2022 til juni 2023 – 15 af de israelske terrorofre blev dræbt af terrorister fra PA-kontrolleret Jenin – siden rapporten udkom, er listen over dræbte israelske terrorofre desværre kun blevet længere.

I juli viste en anden rapport at Israel var blevet udsat for 3.640 terrorangreb siden nytår, 28 israelere var blevet dræbt og 362 var blevet såret. Antallet af skudangreb i 2023 har allerede overgået det samlede antal skudangreb i 2022. Også den rapport er allerede forældet – Israel udsættes stort set for daglige forsøg på terror eller terrorangreb og det koster mange liv.

Jenin er en kendt terrorrede der truer Israel – allerede før Operation Breakwater i april 2022, stod det klart, at Jenin-området udgør en ekstraordinær sikkerhedsudfordring for Israel. Men området blev allerede beskrevet som problematisk under Anden Intifada, der blev støttet af PA med Yasser Arafat i spidsen og kostede over 1.100 israelere livet i 2000-2005. PA’s manglende kontrol over Jenin betyder at unge palæstinensere uden problemer kan blive aktive terrorister og angribe IDF. I juli gennemførte IDF sin største anti-terroropretation i Jenin i 20 år, og trods danske mediers påstand om at IDF havde dræbt flere ikke-terrorister under operationen, viser åbne kilder at alle de dræbte var terrorister. Men terrortruslen fra Jenin er ikke forsvundet.

Endnu en terrorcelle stoppet i Jenin – i går stoppede Israels forsvarshær (IDF) palæstinensisk terrorcelle fra PA-kontrolleret Jenin i Judæa og Samaria (Vestbredden), der var på vej til at begå terrorangreb, skriver Israel Hayom.

IDF udtaler at de skød terrorcellen bestående af 3 mænd tæt på Jenin. Terrorcellen havde netop forladt Jenin-området og var på vej for at udføre et terrorangreb mod israelere. IDF fandt en M-16 i terroristernes bil.

De iransk-støttede terrorgrupper Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) har fordømt IDF for at dræbe terroristerne. Det vides ikke om terroristerne tilhørte de pågældende terrorgrupper. Terrorcellens leder var 26-årige Naif Abu Tsuik, kendt som en ledende terrorist i Jenin.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem