Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Kommunalinspektør dræbt i terrorangreb i Tel Aviv – større angreb afværget

Sikkerhedsfolk og redningsfolk på stedet hvor terrorangrebet fandt sted i dag i Tel-Aviv. Den 42-årige kommunalinspektør Chen Amir blev kritisk såret og døde af sine kvæstelser. Terroristen kom fra PA-kontrolleret Jenin og var medlem af den iransk-støttet terrorgruppe PIJ - terroristen blev dræbt, dermed blev et større terrorangreb afværget. (Foto: Gideon Markowicz/TPS, 5. august 2023)
Terroristen kom fra PA-kontrolleret Jenin og var medlem af terrorgruppen PIJ. Terroristen efterlod skriftlig besked om at han ville dø som martyr.

I dag blev den 42-årige kommunalinspektør Chen Amir dræbt af en palæstinensisk terrorist, mens han forsøgte at stoppe terroristen. Chen efterlader sig kone og to små piger.

Chens familie har valgt at donere hans organer.

Skud-terrorangrebet skete i det populære gågadecenter Nahalat Binyamin i hjertet Tel Aviv, oplyser Israels politi, skriver Jerusalem Post.

Den 22-årige terrorist hedder Kamal Abu Ahmed, han var medlem af den iransk-støttet terrorgruppen Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ). Terroristen, der blev skudt, kom fra byen Jenin, der er under de palæstinensiske myndigheders (PA) kontrol.

MIFF har igennem længere tid skrevet om at de palæstinensiske myndigheder (PA), som Danmark pumper milliarder af skattekroner i, har mistet kontrollen i flere af sine byer i Judæa og Samaria – især byen Jenin, hvor terrorgrupper truer Israels sikkerhed.

Chen Amir og hans kollega patruljerede i området på motorcykler, da de bemærkede en mistænkelig person i det populære område som er fyldt med caféer og restauranter. De nærmede sig terroristen, der nægtede at besvare deres spørgsmål, da de stod af deres motorcykler, trak terroristen en pistol og åbnede ild mod dem. Chen Amir blev kritisk såret af skud i hovedet. Hans kollega reagerede hurtigt og dræbte terroristen.

Sikkerhedsstyrker tjekker nu om terroristen havde en arbejdstilladelse i Israel eller var kommet ulovligt ind over grænsen fra PA’s selvstyreområder.

Chen Amir fik indledende medicinsk behandling af Israels ambulancetjeneste Magen David Adom (MDA) på stedet, inden han blev kørt til Sourasky Medical Center, hvor han blev erklæret død efter et par timer: – Vi ankom til stedet og så en masse tumult. En mand i 40’erne lå bevidstløs, uden puls eller vejrtrækning med alvorlige skader på kroppen. Vi gav ham hjertemassage og kørte ham på hospitalet, hvor han døde kort efter.

Israels politichef Kobi Shabtai udtaler, at terroristen efterlod skritlig besked om, at han ville dø som martyr – dvs. dræbe for at blive dræbt.

Shabtai og Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet ankom kort efter terrorangrebet. Shabtai roste de to kommunalinspektører for deres hurtige handling: – Der er ingen tvivl om, at jeres hurtige og professionelle handling har reddet liv. Blot få meter herfra har vi tætpakkede cafeér. Takket være jeres årvågenhed og mod, afværgede I en endnu større katastrofe.

Politikere roser Chen Amir og hans kollega for deres årvågenhed. Israels forsvarsminister Yoav Gallant: – Jeg roser Tel Avivs kommunalinspektører for deres modige handling. Takket være deres årvågenhed neutraliserede de terroristen og forhindrede et større terrorangreb.

Premierminister Benjamin Netanyahu roste kommunalinspektørerne for at: – Afværege et endnu større terrorangreb. Vores sikkerhedsstyrker vil stille dem, der ønsker at dræbe os til ansvar. Jeg kondolerer familien Amir for deres store tab. Chen Amir stoppede et større terrorangreb med sin egen krop og har reddet mange liv

Israels præsident Isaac Herzoge: – Jeg takker kommunalinspektørerne fra bunden af mit hjerte for deres tapperhed, mod og beslutsomhed i at stoppe og neutralisere terroristen, der havde til hensigt at skade og myrde uskyldige borgere i byen.

Tidligere forsvarsminister Benny Gantz: – Inspektørernes årvågenhed, hurtige reaktion og mod forhindrede en større katastrofe og fortjener al vores påskønnelse.

Oppositionsleder Yair Lapid: – Det er en svær aften i Tel Aviv. Inspektørens årvågenhed og hurtige reaktion reddede liv og forhindrede et større terrorangreb. Sikkerhedsstyrkerne vil fortsat bruge alle midler mod terror. Vores fjender skal vide, at vi vil fange alle terroristerne.

Protester mod regeringens retsreformplaner fortsatte her til aften som planlagt. Politiets talsmand Eli Levi bad demonstranterne om at være esktra opmærksomme: – Vi opfordrer borgerne til at være på vagt og rapportere enhver mistænkelig aktivitet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem